reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczynki już zdaję relację :-) Otóż kiepska ze mnie kura niska. Mam tylko 5 pęcherzyków - 1 na prawym jajniku ale mały bo ma 13 mm, natomiast na lewym są 4, w tym 3 spore od 15-17 mm i jeden 11 mm. Doktorek powiedział, że przy tej ilości każda kamórka jest na wagę złota i dlatego postanowił wydłużyć stymulację o 2 dni. Boję się jak nie wiem co, że pęcherzyki popękają za wcześnie tak jak kiedyś przed IUI ale uspokajał mnie, że Gonapeptyl mnie przed tym chroni. Nie pozostaje nic innego jak mu uwierzyć i modlić się, żebym nie była kolejny raz wyjątkiem od reguły ;-) Znowu fiknęłam na prawie 900 zł. na leki, razem już prawie 4 tys. Jeszcze dzisiaj i jutro wieczorem Menopur 300, 3 dni rano Gonapeptyl, 12 lutego Choragon o 21:20 a 14 lutego o 9:20 punkcja :-) Taki fajny dzień - Walentynki, będzie łatwo zapamiętać i opowiadać dziecko kiedy zostało poczęte ;-):-D Tak bardzo chciałabym, żeby moje słowa się spełniły :zawstydzona/y:

Danii ładnie naprodukowałaś, kciukasy za środową punkcję u wrednej pani dwojga nazwisk. Ja całe szczęście w piątek u mojego doktorka :-)

reklama
Kaski Ty sie nic nie martw, ja przecież tez tak miałam, Twój doktorek mi przedłużył o 3 dni i teraz miałam ładne 18-22 mm pęcherzyki.

A skąd wiesz kto będzie robił mój zabieg, mają jakieś dyżury? I czemu wredna? AleTy mnie straszysz ;-)

Kasik jest dobrze, bardzo dobrze ze przedłużył ci stymulacje, pecherzyki muszą byc dojrzałe !!!!!!! A o to czy pękną sie nie martw, nie wiem jak gonapeptyl , ale cetrotide np jest wlasńie po to by nie pękły za szybko, pamiętaj ze to wyższa szkoła jazdy nizIUI :)
smerfeta i musisz za nie płacić? Za te badania z innej przychodni?

Genna musiałam płacić za badanie dla anestezjologa i nie ważne czy te badania robiłabym w gamecie czy gdziekolwiek indziej. Dr W twierdzi że refundowane są tylko badania na progesteron i na estradiol. Jak jest na prawdę to tego nie wiem. W sumie nawet nie wiem gdzie się pytać i jak to potwierdzić :-/

Smerfeta, ja A nic nie płaciłam. W necie możesz znaleźć regulamin, tam zobaczysz, co dokładnie jest refundowane. Świadczenia anestezjologiczne są na pewno objęte.

Właśnie wracam z pierwszego podgladanka :) jak narazie to dr mi powiedziała ze jest ich duzo ,a konkretnie ile to w czwartek bede wiedziała ,wyniki estradiolu maja byc koło 13 .00 i wtedy bede wiedziała czy zwiekszyć dawkę gonalu ,wspomniałam jej o moim endo to zdziwiła sie dr R nic mi nie powiedzial ze moge cos dostać na wzmocnienie ,a i musze wziac jutro dwie dawki cetrotide ,w sumie trzy zastrzyki :/ bede musiała teściowa zatrudnić zeby mi zrobiła ,bo moj M powiedział ze wie jak sie boje bólu i on mi tego nie zrobi ... Robiłam dzisiaj także badanie do znieczulenia ,ale ja nic nie płaciłam ..

Witajcie ,
dziś po raz pierwszy rano obudziłam się ze strachem. 6dpt ja prócz kłucia raz na jakiś czas ( tak jakby w jajnikach) nie czuję nic. Nawet cycole już mi nie dokuczają. Obudziłam się i zastanawiałam się czy w ogóle jest szansa dla mnie jako kobiety czuć to co mają dane czuć inne... wymioty, zawroty głowy, kopnięcia....Dziś zaczęłam się bać...
Najgorsze jest to że szans jest coraz mniej. Mamy mrozaczka jednego i jeszcze tylko jedną szanse na całą procedurę. Nie stać nas na to by wykonać ja "samodzielnie".
Tego się boje najbardziej, że nie uda się w ogóle.

Karusia objawy ciąży nie zawsze sa takie same u wszystkich ;) ja np jak zaszłam w ciąże ( wtedy jeszcze naturalnie ) to nie czułam bólu w piersiach wogóle ,czasami brzuch pobolewal jak na miesiączka a innym razem nic nie czułam ,proszę nie zamartwiaj sie na zapas :)

reklama
badania dla anestezjologa trzeba zrobić na czczo i dlatego robiłam je w Bydgoszczy, a z wynikami już pojechałam do Gamety (te badanie wyniosły mnie 38zł)

Laski trzymajcie kciuki bo mam dzisiaj podglądanko :cool2:

Do góry