reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik36 identycznie zareagowałam przy drugim zastrzyku jak mąż mi robił, szum w uszach, ciemno przed oczami, poty mnie oblały i tak samo położyłam się szybko do łóżeczka i po chwili przeszło, w moim wypadku to było z przerażenia, potem już sie przyzwyczaiłam na tyle że jak mąż robił mi ostatni zastrzy to śmiałam się, że bedzie mi tego brakować :-D...

reklama
Dr oddzwonil do mnie ( wcześniej nie odbierał ) i powiedział ze o 19 mam przyjmować ,był bardzo miły co mnie ogromnie zaskoczyło i mam do Niego dzwonic w razie pytań mimo ze jest na urlopie ...

08.01.2014 pierwsza wizyta w Invimedzie w Gdyni
29.01.2014 kwalifikacja do refundacji pomyślna :)
7 .02.2014 rozpoczęcie stymulacji ..

Czesc laski :D

Całe szczęście nic nie muszę mieszać bo mi pani porozpuszczała od razu wszystkie zestawy i tylko nabieram do strzykaweczek.
wiesz co jak mi położna tłumaczyła jak to wszystko łączyć to się jej zapytałam czy moge rozrobić to już z rana i wziąć do pracy gotowe (12h pracuje) i powiedziała mi że NIE! poniewaz jak jest za długo połączone w strzykawce to może wejść w jakąś reakcję i już niemieć takiego działania. Dlatego wszystko robie na bieżąco w pracy

Nika 2000 jesli moge zapytać to w jakiej klinice jestes ???

08.01.2014 pierwsza wizyta w Invimedzie w Gdyni
29.01.2014 kwalifikacja do refundacji pomyślna :)
7 .02.2014 rozpoczęcie stymulacji ..

nika dawno się nie odzywałaś, tak cichaczem wszystko zrobiłaś :) 3mam kciuki za maleństwa

ANulla co to za minka ejj, progesteron duzy , betka ładna, teraz tylko żeby wzrastała, a co dostałaś na pękniecie pęcherzyków i kiedy? bo możliwe ze to jest w oranizmie, mam nadzieje ze to maleństwo, wiec czekamy na kolejną weyfikacje:)

na pęknięcie pęcherzyków dostałam choragon 27.01. a punkcję miałam 29.01. Następna weryfikacja w poniedziałek. Zobaczymy:)

Kasik chyba tak podświadomie przejęłaś się zastrzykiem i słabość Cię złapała ;-) Też jestem ciekawa jak to jest z tym menopurem. Ja nie dość że musiałam ciągle mieszać trzy opakowania z jednym z tym płynem, zmieniać strzykawki, to jeszcze to strzykawki miałam przedpotopowe! :-/ o etui już nie wspomnę!!!! ;-)

Anula wydaje mi się że ta beta może przepowiadać coś dobrego! :-) trzymam kciuki!

Karusia mam nadzieję że kropki będą dzielne i będą jak znalazł na następną ciążę :-)

A ja czekam na @ Chyba jest już za zakrętem i już zaczynam stresować się przed następnym podejściem :-(

AniaM z menopurem to chyba nie do końca miała rację twoja pielęgniarka. Przecież skoro mam dawkę 1200 w pudełku i to mieszam (nie da się podzielić przed zmieszaniem) to mam na 4 zastrzyki po 300 j. Może nie należy wstrzykiwać do strzykawki i przetrzymywać a w oryginalnej, szczelnej buteleczce można. Na opakowaniu jest napisane, że po zmieszaniu przechowywać w temperaturze poniżej 25 stopni więc się przechowuje. Nie robiliby takich dużych opakowań gdyby nie można było przechowywać zmieszanego. Ja dostałam na 7 dni 1200 + 600 + 4 x 75. W klinice pielęgniarka dała mi 4 x 75, żeby mi było łatwiej a resztę mi zmieszała, osobno 1200 i osobno 600. Tą mniejszą już wczoraj zużyłam a 1200 dzisiaj zaczęłam.

Smerfeta
ja też mam stracha niesamowitego. A dzisiaj pierwszy raz w życiu śniło mi się, że zrobiłam test ciążowy, niby sikaniec ale zamiast kresek pokazywał liczbę, taka nowoczesna technika ;-):-D Pamiętam, że liczba była dwucyfrowa ale za nic w świecie nie pamiętałam jaka, szukałam w śmietniku testu jak dzwoniłam do doktorka i nie mogłam znaleźć. Mam nadzieję, że sen będzie proroczy, chociaż doskonale wiem, że sny się interpretuje odwrotnie :zawstydzona/y:

Dziś od samego rana czekałam na telefon w sprawie moich pozostawionych w labo kropków :) Z trzech maluszków tylko jeden dotrwał :/ Będzie mrożony. Mam nadzieję że wszystko z nim pięknie i że będzie wspaniałym braciszkiem lub siostrzyczką dla kropka w moim brzuszku :)

Miłego dnia mamuśki :)

Karusia to super, że tym razem masz chociaż jedną śnieżynkę :-) Jakie to dziwne ale punkt widzenia naprawdę zależy od punktu siedzenia. Ja nawet o śnieżynkach nie marzę, jedynie o zarodku do transferu :zawstydzona/y:

reklama
AniaM z menopurem to chyba nie do końca miała rację twoja pielęgniarka. Przecież skoro mam dawkę 1200 w pudełku i to mieszam (nie da się podzielić przed zmieszaniem) to mam na 4 zastrzyki po 300 j. Może nie należy wstrzykiwać do strzykawki i przetrzymywać a w oryginalnej, szczelnej buteleczce można. Na opakowaniu jest napisane, że po zmieszaniu przechowywać w temperaturze poniżej 25 stopni więc się przechowuje. Nie robiliby takich dużych opakowań gdyby nie można było przechowywać zmieszanego. Ja dostałam na 7 dni 1200 + 600 + 4 x 75. W klinice pielęgniarka dała mi 4 x 75, żeby mi było łatwiej a resztę mi zmieszała, osobno 1200 i osobno 600. Tą mniejszą już wczoraj zużyłam a 1200 dzisiaj zaczęłam.

Smerfeta
ja też mam stracha niesamowitego. A dzisiaj pierwszy raz w życiu śniło mi się, że zrobiłam test ciążowy, niby sikaniec ale zamiast kresek pokazywał liczbę, taka nowoczesna technika ;-):-D Pamiętam, że liczba była dwucyfrowa ale za nic w świecie nie pamiętałam jaka, szukałam w śmietniku testu jak dzwoniłam do doktorka i nie mogłam znaleźć. Mam nadzieję, że sen będzie proroczy, chociaż doskonale wiem, że sny się interpretuje odwrotnie :zawstydzona/y:

Kasik - masz rację z menopurem. Mi od razu pielęgniarka zmieszała i musiałam przechowywać w tej małej buteleczce. i jak masz 1200j, to jak dawka po 300j, to 4 zastrzyki. Tak właśnie ja miałam:)

Do góry