reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Anulla po cichaczu przeszłaś całą procedurę, kciukasy za powodzenie. Może się minęłyśmy wczoraj w Invikcie? Ja kręciłam się tam od 15:45 do 20 :-) Powiedz mi kto Ci robił punkcję a kto transfer. Dokupiłaś weryfikację? A wzięłaś może akupunkturę?

Kasik - odpisałam na priv:) Może i się spotkałyśmy w invikcie:) Ja byłam od ok 13 do 17.00:)

reklama
ja jestem po 1 weryfikacji i odebrałam wyniki - estradiol - 1912, progesteron - 24,0, beta - 3,6:( Ale w sumie to jeszcze nic nie wiadomo, bo to dopiero 4 dzień po transferze. Następne badanie w poniedziałek - 7 dzień po transferze. Zobaczymy co wtedy. Oby beta wzrosła:tak:

Dw i Magda serdeczne gratulacje mamuski.
Pragnę donieść ze jestem juz po transferze i teraz mam przed sobą prawie dwa tygodnie oczekiwania w niepewności.
Ogólnie słabo sie stymulowalam mimo pcos i wysokiego amh. Udało sie uzyskać 5 pecherzykow z czego tylko 3 były dojrzałe. Zaplodnily sie 2 komoreczki i obydwie mam od dzisiaj w brzuszku. Mam nadzieje ze maleństwa już ze mną zostaną.
Karusia to chyba testujemy w podobnym czasie.

Tak Nika :) Mam nadzieję że obie będziemy miały cudowne wieści dla pozostałych mamusiek :)

nika dawno się nie odzywałaś, tak cichaczem wszystko zrobiłaś :) 3mam kciuki za maleństwa

ANulla co to za minka ejj, progesteron duzy , betka ładna, teraz tylko żeby wzrastała, a co dostałaś na pękniecie pęcherzyków i kiedy? bo możliwe ze to jest w oranizmie, mam nadzieje ze to maleństwo, wiec czekamy na kolejną weyfikacje:)

kasik jak zastrzyki? teraz już masz wprawę wiec pewnie łatwo i bez stresu je wykonujesz :)

Genna powiem Ci, że wcale nie czuję się wprawiona, jakiś lęk zawsze mam przed zrobieniem zastrzyku. Całe szczęście nic nie muszę mieszać bo mi pani porozpuszczała od razu wszystkie zestawy i tylko nabieram do strzykaweczek. Swoją drogą fajne menopur ma takie mini strzykaweczki w dużych zestawach i chusteczki do dezynfekcji są. Poprzednim razem w opakowaniu 1200 miałam też takie etui do przechowywania a teraz nie dostałam ale jedno i tak mi wystarczy ;-) Dzisiaj rano dziwnie się czułam, jak wbiłam igłę z Gonapeptylem to zakręciło mi się w głowie, poczułam gorąco w uszach, szum, myślałam, że zemdleję. Szybko zrobiłam zastrzyk i położyłam się i po 2 minutach przeszło i nie wróciło. Nie mam pojęcia co to było, na pewno nie reakcja na zastrzyk bo go jeszcze nie zrobiłam. Może już organizm fiksuje od tego wszystkiego :confused:

A wiec jesli chodzi o panią @ to nie zawiodła przyszła jak zawsze punktualnie i jutro zaczynam ,boje sie jak cholera zastrzyków :/ zapomniałam tylko zapytać o jakiej porze sie bierze czy nie ma określonej godziny ?? Jak możecie to podpowiedź miłe widziana ;) kolejna wizyta u dr M o ona mnie bedzie prowadziła jedynie punkcje. I transfer moj dr ...

08.01.2014 pierwsza wizyta w Invimedzie w Gdyni
29.01.2014 kwalifikacja do refundacji pomyślna :)
7 .02.2014 rozpoczęcie stymulacji ..

ilka a nie dostałaś takiej kartki A4 gdzie lekarz wszysko wpisuje? ja miałam ją przy sobie na każdej wizycie i dr wszystko mi wpisywał i tam było napisane że zastrzyk 20-21

reklama
No tego nie dostałam zaraz zadzwonie i zapytam bo niee dawno dr do mnie dzwonił ..

08.01.2014 pierwsza wizyta w Invimedzie w Gdyni
29.01.2014 kwalifikacja do refundacji pomyślna :)
7 .02.2014 rozpoczęcie stymulacji ..

Do góry