reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Montana tak mi przykro :-( wiem jak się czujesz, przechodziłam przez ten ból 3razy i nikomu tego nie życzę! :-( teraz też się boję ale trzeba być dobrej myśli. Ale mimo wszystko, powtórz betę. A masz mrozaczki?

reklama
DW87 leczę sie w Szczecinie w Vitrolive właśnie oddałam krew i poczekam ale teraz juz nie denerwuje sie tak jak wcześniej liczę na to ze to formalność i beta bedzie przeogromniasta, we wtorek mam wizyte nie wiem czy to nie za wcześnie ale co mi tam, a Ty widziałam ze w piatek no to trzymam kciuki i powiedz co tam doktorek zobaczył:-D.

Montana powtarzaj nadzieja zawsze umiera ostatnia, ja też juz trzy razy przeżyłam to rozczarowanie ale na każdą z nas przyjdzie pora.

Karusia kciuki żeby maleństwo zostało z Wami :)
DW jeszcze raz gratulacje.
montana "nadzieja umiera ostatnia" obyś jednak w sobotę miło się zdziwiła.

Byłam wczoraj na wizycie. Będę miała krótki protokół, ale musimy poczekać na wyniki badań genetycznych. Jak w laboratorium się streszczą ;) to w marcu zaczynamy :D
Dziewczyny jakie badania refundowane wykonywałyście po zakwalifikowaniu?

DW beta pięknie rośnie ,gratuluje kochana ...:)
Montana nie trać nadziei ,moze to jeszcze faktycznie za wcześnie ,wiec trzymam nadal kciuki :*

Ja właśnie ruszam do Gdyni ,jestem wściekła bo myślałam ze dzisiaj juz bedzie @ ,bo od wtorku plamienia są ,no ale nie tracę nadzieji bo brzuch boli ,wiec moze łaskawie sie pojawi...

08.01.2014 pierwsza wizyta w Invimedzie w Gdyni
29.01.2014 kwalifikacja do refundacji pomyślna :)
7 .02.2014 rozpoczęcie stymulacji ..

Dziekuje dziewczynki za wsparcie i kciuki. moze zadzwonie dzis do dr zapytam czy mam sie ludzic i robic bete w sobote czy juz lepiej odstawic leki.
DW87 niestety nie mam mrozaczkow, mialam 5 zarodeczkow z ktorych przetrwal jeden blastus i byl ladnej klasy 4AB, reszta niestety przestala sie rozwijac :(.

Montanan lekarz na pewno jeszcze nie kaze ci odstawić leków dopiero po drugiej becie, najlepiej po 2 dniach od pierwszej, Mam nadzieje że twoja kropeczka późno się zaimplantowała!!!!!!!!!! nadzieja umiera ostatnia pamiętaj!!!
Magda , ale szybko ci pójdzie:) no i krótki protokół, a dlaczego genetyczne badania musieliście zrobić?
Lika czekamy na relacje z wizyty, a co do szanownej @ to wszystkie tutaj się przekonałyśmy ze przychodzi kiedy chce jak czekamy na nią :)

genna badania genetyczne męża musimy mieć ze względu na bardzo obniżone parametry nasienia. A że czekamy na pobranie krwi dr zdecydował że lepiej będzie poczekać na wyniki.

Zadzwonilam dziewczynki do lekarza i mowie ze wczoraj w 7 dniu zrobilam badanie, ale wczoraj mialam plamienie i bol brzucha jak na miesiaczke, dzis olamienia nie mam, bol brzucha jest. Dr powiedzial zebym nie sugerowala sie wczorajszym wynikiem tylko koniecznie powtorzyc wynik w sobote lub poniedzialek. Mowi by nie odstawiac lekow ze jest szansa. Zobaczymy....

genna badania genetyczne męża musimy mieć ze względu na bardzo obniżone parametry nasienia. A że czekamy na pobranie krwi dr zdecydował że lepiej będzie poczekać na wyniki.

czyli co ZTF, CFTR i Kariotypy? chyba 3-6 tygodni się czeka w zależności na co

Zadzwonilam dziewczynki do lekarza i mowie ze wczoraj w 7 dniu zrobilam badanie, ale wczoraj mialam plamienie i bol brzucha jak na miesiaczke, dzis olamienia nie mam, bol brzucha jest. Dr powiedzial zebym nie sugerowala sie wczorajszym wynikiem tylko koniecznie powtorzyc wynik w sobote lub poniedzialek. Mowi by nie odstawiac lekow ze jest szansa. Zobaczymy....
montana no i dobrze lekarz ci powiedział, więc spokojnie, bo ja w tabelce z rozpędu wkleiłam ci pozytywną buźkę i nie zamierzam tego zmieniać więc wiesz :)

reklama
genna dokładnie ZTF, CFTR i Kariotyp. W przychodni mówili, że 2-3 tygodnie się czeka na wynik - zobaczymy :) . Lekarz trochę mnie nastraszył, że ze względu na wiek, budowę ciała i wyniki mam spore szanse na hiperstymulacje.

Do góry