reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

kasik36 dziewczyny mają racje - mi też lekarz mówił że jak dostanę @ to 1-2dc mam być na wizycie i koniec - nawet jak wypadnie na zasadzie że dostaję @ w sobotę i zaraz zamykają Klinikę to on zaczeka lub przyjedzie specjalnie :-)

reklama
Dziewczyny ale ja biorę estrofem, on hamuje owulację. Mam w zaleceniach lekarza (wpisanych na mojej karcie widocznej on line), że mam się stawić między 3 a 10 dc z badaniami estradiolu i progesteronu a 3 dni przed wizytą odstawić estrofem. Lekarz nie może mnie przyjąć w 2 dc bo kiedy miałabym odstawić estrofem? Przecież nie wiedziałam kiedy dostanę @ a estrofem zaburza wyniki. To jest sztuczne przesunięcie cyklu. W momencie odstawienia estrofemu tak jakby zaczął się dopiero cykl. Tak mi to wytłumaczył doktorek i tak też czytałam w necie. Oczywiście nie można przesadzać w żadną stronę, dlatego tylko do 10 dc można tak postąpić.

kasik36 już coś kojarzę :sorry2: - poprzednio też tak miałaś prawda? i chyba też się dziwiłam wtedy bo nie spotkałam się nigdy z takim schematem leczenia ;-)
To się nie wypowiadam bo niestety nic na temat takiego przebiegu nie wiem ...

Infinity tak poprzednio też tak miałam i doktorek wytłumaczył mi jak typowej blondynce o co chodzi bo przyszłam na wizytę pełna obaw. Estrofem w moim przypadku jest wskazany już w drugiej połowie cyklu poprzedzającego bo dobrze wpływa na pęcherzyki.

A tak wogóle jak zapytaliśmy czy męża wyniki sa prawidłowe to odpowiedział nam tak" a czy widza państwo zeby mnie to interesowało "?? My byliśmy w szoku :o i maz ponownie zapytał czy moje wyniki sa prawidłowe a on " tak tak " ale nawe na nie dobrze nie spojrzał no poprostu tragedia,dobrze ze na kolejnej wizycie bede u dr M ,moze ona nam rozjaśni wszystko ,przejmuje nas na czas stymulacji bo mojego nie bedzie ...

A tak wogóle jak zapytaliśmy czy męża wyniki sa prawidłowe to odpowiedział nam tak" a czy widza państwo zeby mnie to interesowało "?? My byliśmy w szoku :o i maz ponownie zapytał czy moje wyniki sa prawidłowe a on " tak tak " ale nawe na nie dobrze nie spojrzał no poprostu tragedia,dobrze ze na kolejnej wizycie bede u dr M ,moze ona nam rozjaśni wszystko ,przejmuje nas na czas stymulacji bo mojego nie bedzie ...

Oj to rzeczywiście doktorek Wasz ma podejscie takie, że ojeju. Troszkę brak szacunku jak dla mnie do pacjenta. Ale kochana trzymaj się. Może ta pani dr okaże sie lepsza i poprowadzi was przez tą całą drogę ;)

reklama
Majkaaaaa85 bardzo mi przykro :-( ale beta nie jest zerowa, ciekawe, może jeszcze urośnie? A co na to lekarz? Ja się jakoś @ czuję, tzn raz brzuch pobolewa jak na @ a raz cisza. I martwię się tym :-( czy to normalne?

Do góry