reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Magda7891, no to pewnie zadzwoni i wszystkiego się dowiesz :) do mnie dzwonił w drugiej dobie, powiedział mi jak się sprawy mają i kiedy transfer. A będziesz robić sobie zastrzyki z heparyna? Mówił coś?

reklama
Magda ja sprawdziłam swoją ale tam niestety nie ma ich e-maila , tylko nasz wpisany jest , co za bzdura, a każą wysłać e-mail a ten nasz tylko jest do kontroli czy sie zgadza !!
A ty nie masz ksera tych dokumentów? Nas dr sienpytal czy chcemy i wyniki wszystkie jakie dotąd robiliśmy tez mamy ksero.

DW, nic o zastrzyku nie mówił.
To spokojnie muszę czekać.
Genna, ksero wszystkich wyników mam ale umowy jak na złość nie skserowałam. Tam jakoś pod koniec umowy trzeba było podać swój mail i nr telefonu i hasło do kontaktu z laboratorium. Myślałam że swój mail też podali ale jak nie widzisz tam ich adresu to już zgłupiałam ;)

Dziewczyny, ja e-mail do embriologa dostałam dopiero na karcie z rozpiska leków w dniu transferu po to by zapytać, czy będą mrożone zarodki. A wcześniej po prostu czekałam na info od lekarza, jak nie dzwonił to znaczyło, że jest ok.

Magda wow, ale produkcja masowa ;-) szkoda że nie można zamrozić w ramach programu ministerialnego :dry:
Alternatywa trzymaj się! mam nadzieję, że będzie dobrze
Znalazłam ciekawe info ze strony novum:
Program ministerialny zakłada mrożenie jedynie tych zarodków, które w warunkach in vitroosiągnęły stadium blastocysty. Zazwyczaj zarodki osiągają to stadium w piątej dobie po zapłodnieniu, niekiedy jednak zdarza się, że opóźnione embriony blastocystami stają się później, np. w szóstej dobie, i takie zarodki, , również mogą zostać zamrożone. Zarodki, które do 7-mej doby po zapłodnieniu nie osiągnęły stadium blastocysty, zaczynają samoistnie obumierać. Jeśli zarodków nie udało dohodować się do stadium blastocysty, bowiem zahamowanie ich rozwoju nastąpiło po 3. dobie w dotychczas dobrze rozwijających się embrionach, wówczas można podejrzewać, że przyczyna tego stanu rzeczy leży po stronie plemnika; po tym czasie włącza się genom zarodka, a więc na jego rozwój ma także wpływ jakość nasienia. Nie jest jednak wykluczone, że wpływ na wolniejszy rozwój zarodka mają także inne czynniki,choć nie zawsze są one łatwe do rozpoznania.

No i jeszcze to:
Szansa na bezpłatne in vitro! Badanie kliniczne I : http://www.novum.com.pl/pl/nowosci/juz-teraz-szansa-na-bezplatne-in-vitro-1/ - to dla kobiet u których wykonano wcześniej 2 – 4 cykle zapłodnienia in vitro, nie uzyskując dodatniego wyniku testu ciążowego pomimo przeniesienia co najmniej jednego zarodka w dobrym stanie, w wieku trzech lub pięciu dni. Celem badania jest ustalenie, czy podawanie nowego leku w momencie wszczepienia zarodków po zabiegu zapłodnienia in vitro może zwiększyć prawdopodobieństwo zagnieżdżenia się zarodka w macicy

Dziewczyny z Gamety Gdynia czy pamiętacie maila do embriolgów który był w umowie? Normalnie dałam ciała i nie zapisałam sobie :(
Jestem taka ciekawa czy komórki się zapłoniły...
ivf-gdynia@gameta.pl

My po usg genetycznym
dr powiedział że wszystko ładnie wygląda i dzieciaki dobrze sie rozwijaja
badania z krewi beda za dwa tygodnie
podam wam opis jaki mi dali:
Obraz ciąży bliźniaczej dwuowodniowej, prawdopodobnie jednokosmówkowej
Bliźniak I (górny) CRl 61mm - 12+4 Hbd FHR 161ud/min NT 2mm NB(+)
Bliźniak II (dolny) CRL 58mm - 12+2 Hbd FHR 165ud/min NT 2,3mm NB(+)
Kosmówka nisko zlokalizowana. (nie wiem o co chodzi )
Ilosc płynu owodniowego w obu workach owodniowych prawidłowa.
W rzucie przydatków zmian patologicznych nie uwidoczniono.

reklama
Cześć Dziewczyny!

gratuluje udanych wizyt i Magda - tylu pięknych komoreczek.

Ja ja dzisiaj w pracy zrobiłam mega trasę - Wrocław - Warszawa - Wrocław. Miałam w stolycy zostać, ale w końcu dostałam okres i powoli umieram, a jutro moze być jeszcze gorzej, wiec wysiadła w auto i do domu. Ale jest sukces - jest okres - od środy stymulacja - czyli oby do sukcesu!!!!

Ide spać bo padam.

Do góry