reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Właśnie głęboko myślę o zmianie i raczej tak zrobię. Kariotypów nie badałam. Tylko która klinika, lekarz są godni polecenia w Warszawie?

Jak otrzymam wynik hodowli na papierze to rzeczywiście spróbuję do niej napisać, może coś doradzi 🙂 Dzięki za trop.
Z klinikami w Wawie nie pomogę, ale tylko napiszę że do końca dnia w alabie jest minus 30% na kariotypy.

Ja żadnej diagnostyki nie miałam bo miał być czynnik męski problemem. A to endometriozy nie widać na usg?
No niestety większość ginekologów nie widzi endometriozy na rutynowych usg. I trzeba iść do specjalisty na usg pod kątem endometriozy. Kariotypów już widzę że nie macie - to koniecznie do zrobienia jaknajszybciej bo na wyniki długo się czeka. A jak Twoje bmi? Miałaś robione krzywe cukrowe/insulinowe? Jak tarczyca? Jeśli jest problem z uzyskaniem komórek to tutaj też jest czynnik damski, więc warto rozszerzyć diagnostykę przed kolejną próbą… :(

Hej
Dziewczyny, u mnie po punkcji, po raz kolejny wybudziłam się 😆zawsze mam stracha.
8 cumulusow, jutro zadzwonią i powiedza ile jest dojrzałych i ile się zaplodnilo.
Ahh myślałam, że jednak więcej uda się pobrać:( no ale cieszę się i z tego, wynik podobny do poprzednich dwóch.

Antybiotyku nie dostałam🙄oszołomiona po narkozie nawet zapomniałam o to zapytać.
Ej ale jak to wybudziłaś się?!
Super że jest 8 cumulusów, trzymam kciuki za hodowle! <3

No niestety większość ginekologów nie widzi endometriozy na rutynowych usg. I trzeba iść do specjalisty na usg pod kątem endometriozy. Kariotypów już widzę że nie macie - to koniecznie do zrobienia jaknajszybciej bo na wyniki długo się czeka. A jak Twoje bmi? Miałaś robione krzywe cukrowe/insulinowe? Jak tarczyca? Jeśli jest problem z uzyskaniem komórek to tutaj też jest czynnik damski, więc warto rozszerzyć diagnostykę przed kolejną próbą… :(
BMI mam 25 więc na granicy. Krzywych cukrowych nie miałam ale to zrobię w najbliższym czasie. Z tarczycą mam problem, ale biorę leki i od kilku lat jest w normie. Dzięki 🙂

Komórek prawidłowych w tej procedurze uzyskałam 6 więc to chyba nie jest bardzo zły wynik? 2 x tyle było pustych pęcherzyków ale to inna sprawa.

Staraczką się nie bywa, nia sie jest cale zycie 😅
oh to prawda, ja o swojej niepłodności wiem od 14 roku życia więc w sumie trochę czasu. Śmiesznie było poznać męża (wtedy jeszcze nie wiedziałam że nim będzie) i już mu mówić że w ciążę naturalnie nie zajdę no i że okresu nie będzie, że możemy sobie zrezygnować z zabezpieczeń. Kiedyś to było jak żart ale po 14 latach bycia razem i 10 latach beztroskiego seksu to trochę smutne 🤷‍♀️

Właśnie weszłam na stronę alabu ale tam jest tyle różnych badań że nie wiedziałabym co wybrać... to jest dla mnie zupełna nowość
Podstawowe badanie kariotypów możesz kupić np:
Alab: Link do: Kariotyp - badanie genetycznye rekomednowane w problemach z płodnością - ALAB laboratoria 550 zł za osobę minus 30% dzisiaj do końca dnia

Test DNA: Link do: Badanie kariotypu w Warszawie - sprawdź najbliższą placówkę - 499 zł za osobę

Ja robiłam akurat z mężem w synevo (cena regularna to około 800 zł za osobę, ale miałam zniżkę). Dużo dziewczyn robiło kariotypy na NFZ w centrum medycznym Holsamed - poszukaj postów na ten temat, pisałyśmy o tym dużo. Możecie też tam przedzwonic czy dalej przyjmują nowe pary. Robią nie tylko kariotypy ale bardzo dużo innych przydanych badan diagnostycznych przy niepłodności za grube tysiące. Ale niestety wyniki bardzo długo spływają.

reklama
Właśnie głęboko myślę o zmianie i raczej tak zrobię. Kariotypów nie badałam. Tylko która klinika, lekarz są godni polecenia w Warszawie?

Jak otrzymam wynik hodowli na papierze to rzeczywiście spróbuję do niej napisać, może coś doradzi 🙂 Dzięki za trop.
No najlepsza według statystyk to Novum w Warszawie

Do góry