reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Bernadka luteina zarówno 100 jak i 50 jest refundowana, również w przypadku IVF, jednak kiedyś dziewczyny wspominały że nie każdy lekarz może wypisać z refundacją, jeżeli się nie mylę musi mieć podpisaną umowę z NFZ.

reklama
Magda wow 17 kumulusów :szok: Szkoda, że zapładniają tylko 6. Kciukasy za sex na szkiełku :tak::-)

Byłam dzisiaj w Invikcie na badaniu subpopulacji limfocytów, niestety bez magicznego skierowania jak ostatnio i fiknęłam na 286 zł. :szok: Tak więc musiałam sobie poprawić humor a jak to zrobić? Oczywiście zakupy są dobre na wszystko ;-) :-DCiekawostka – pierwszy raz w życiu krew mi pobierał mężczyzna i to całkiem przystojny :-)

Magda trzymam mocno kciukasy za Twoje jajeczka, super wynik :-)
Kasik mi też raz pobierał młody Pan krew w Invikcie tylko od razu przepraszał bo się uczył ale sprawnie mu poszło :-D jestem ciekawa czy Twoja kuracja Ci pomogła .

no dziewuszki jestem po wizycie, o dziwo dziś dr nie wziął nic za wizytę. I ze mną tak - od drugiego dnia mam brać Clo aby ruszyć jajcorki, a 5 maja kolejna wizyta i wtedy dr włączy pozostałe leki do stymulacji. Punkcja prawdopodobnie między 16-18 maja :) - te dwie daty są dla mnie bardzo ważne - ur mojej mamy no i moje :) teraz wszystko zależy od @ powinna być za dwa dni... zobaczymy

Dziewczyny z Gamety Gdynia czy pamiętacie maila do embriolgów który był w umowie? Normalnie dałam ciała i nie zapisałam sobie :(
Jestem taka ciekawa czy komórki się zapłoniły...

KWIECIEŃ:

28.04.2014 AniaM wizyta - kolejne spotkanko z maluszkami oraz badania genetyczne maluszków
28.04.2014 Bernadka wizyta - rozpiska stymulacji
28.04.2014 Chloe wizyta startowa i rozpiska stymulacji
28.04.2014 Magda_7891 punkcja o 8:20

29.04.2014 Genna wizyta u anestezjologa
29.04.2014 Kotuska konsultacja u prof. Łukaszuka
30.04.2014 Agaawa podglądanko

MAJ:

02.05.2014 Genna wizyta podglądanko
03.05.2014 Magda_7891 transfer
05.05.2014 GizaS wizyta
05.05.2014 Infinity wizyta -spotkanie z Panią Kropek ;)
05.05.2014 - Genna podglądanko
05.05.2014 Bernadka wizyta
12.05.2014 Kasik wizyta u immunologa
15.05.2014 ema wizyta w klinice i USG
19.05.2014 Heiza wizyta u immunologa

CZERWIEC:

02.06.2014 Smerfeta wizyta u prof. Malinowskiego

Magda7891, a doktorek do Ciebie nie zadzwoni z informacja o zarodkach? To Twoje pierwsze ivf że nie zaplodnia wszystkich komórek?

DW, powiedział że zadzwoni ale jakoś tak bez przekonania...
Najpierw powiedział że zadzwoni, a później że da znać jakby coś było nie tak.
Jakoś się chyba z nim nie dogadałam.
To moje pierwsze ivf.

reklama
A ja po punkcji dostałam skierowanie do szpitala ze względu na hiperstymulację. Lekarz obiecywał, że tym razem nie wystąpi, bo będzie się starał mnie nie przestymulować. Brzuch mnie boli, ale nie występują inne objawy, więc na razie czekam licząc na to, że tym razem się obędzie bez szpitala :(

Do góry