reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A u mnie niestety klapa... 2 wczesne blastocysty przestały się rozwijać... Chyba już tracę nadzieję, ponownie taka sama sytuacja. Nie wiem co robić dalej.

A myślałas o zmianie kliniki? Może to kwestia właśnie słabego doboru plemników.. kariotypy badałaś?

Ja bym spróbowała odezwać się jeszcze do insta embriolog na instagramie może odpisze Ci z doświadczenia co tu może pomóc albo gdzie szukać przyczyny.

To super, gratulacje. Podziwiam, że decydujesz się na te droge jeszcze raz. Trzymam kciuki, żeby i tym razem się udało <3 my walczymy o pierwsze dzieciątko. Też mam nadzieje, że w końcu będzie nam dane zostać rodzicami chociaż tych momentów gdzie człowiek chce sie poddać jest dużooo.
no staram sie juz pol zycia prawie 😅 na szczescie mialam tyle zarodkow po stymulacji ze nie musze przechodzić punkcji juz, za tydzien biore 4 zarodek i wciaz 6 czeka.

Coś może powiedzieć ten wynik estradiolu? 25 pęcherzyków.. nie mam pojęcia czy to git czy nie git

Estradiol 1932,00
Progesteron 0.41

Nic nie zostało 😞 było 6 dojrzałych komórek, tylko 2 się zapłodniły. Rozwijały się ładnie, zaczęły się rozwijać blastocysty i klapa. Zatrzymały się na etapie wczesnej blastocysty. Nie wiem co mam robić dalej...
Ajj :( bardzo mi przykro. I niech mi ktoś jeszcze raz powie że in vitro to droga na skróty 🤬 a diagnozowałaś się pod kątem endometriozy może?

reklama
A myślałas o zmianie kliniki? Może to kwestia właśnie słabego doboru plemników.. kariotypy badałaś?

Ja bym spróbowała odezwać się jeszcze do insta embriolog na instagramie może odpisze Ci z doświadczenia co tu może pomóc albo gdzie szukać przyczyny.
Właśnie głęboko myślę o zmianie i raczej tak zrobię. Kariotypów nie badałam. Tylko która klinika, lekarz są godni polecenia w Warszawie?

Jak otrzymam wynik hodowli na papierze to rzeczywiście spróbuję do niej napisać, może coś doradzi 🙂 Dzięki za trop.

Do góry