reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A u mnie niestety klapa... 2 wczesne blastocysty przestały się rozwijać... Chyba już tracę nadzieję, ponownie taka sama sytuacja. Nie wiem co robić dalej.

A myślałas o zmianie kliniki? Może to kwestia właśnie słabego doboru plemników.. kariotypy badałaś?

Ja bym spróbowała odezwać się jeszcze do insta embriolog na instagramie może odpisze Ci z doświadczenia co tu może pomóc albo gdzie szukać przyczyny.

To super, gratulacje. Podziwiam, że decydujesz się na te droge jeszcze raz. Trzymam kciuki, żeby i tym razem się udało <3 my walczymy o pierwsze dzieciątko. Też mam nadzieje, że w końcu będzie nam dane zostać rodzicami chociaż tych momentów gdzie człowiek chce sie poddać jest dużooo.
no staram sie juz pol zycia prawie 😅 na szczescie mialam tyle zarodkow po stymulacji ze nie musze przechodzić punkcji juz, za tydzien biore 4 zarodek i wciaz 6 czeka.

Coś może powiedzieć ten wynik estradiolu? 25 pęcherzyków.. nie mam pojęcia czy to git czy nie git

Estradiol 1932,00
Progesteron 0.41

Nic nie zostało 😞 było 6 dojrzałych komórek, tylko 2 się zapłodniły. Rozwijały się ładnie, zaczęły się rozwijać blastocysty i klapa. Zatrzymały się na etapie wczesnej blastocysty. Nie wiem co mam robić dalej...
Ajj :( bardzo mi przykro. I niech mi ktoś jeszcze raz powie że in vitro to droga na skróty 🤬 a diagnozowałaś się pod kątem endometriozy może?

reklama
A myślałas o zmianie kliniki? Może to kwestia właśnie słabego doboru plemników.. kariotypy badałaś?

Ja bym spróbowała odezwać się jeszcze do insta embriolog na instagramie może odpisze Ci z doświadczenia co tu może pomóc albo gdzie szukać przyczyny.
Właśnie głęboko myślę o zmianie i raczej tak zrobię. Kariotypów nie badałam. Tylko która klinika, lekarz są godni polecenia w Warszawie?

Jak otrzymam wynik hodowli na papierze to rzeczywiście spróbuję do niej napisać, może coś doradzi 🙂 Dzięki za trop.

Do góry