reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Zula za mało czasu na kilka wątków-a ten jakoś aktywniejszy jest niż in vitrowy no i dużo znajomych z inseminacyjnego:tak: no ja się kuje cały czas, kontrola w piątek i decyzja co dalej, planowane jest w pon branie jajców a w środe transfer ale czas pokaże. A Ty podchodzisz w tym cyklu do crio?

reklama
Dostałam wyniki z kliniki:

Estradiol - 4376
Progesteron - 2,29

Krwinki białe - 10,18 (poziom podwyższony)

Hemoglobina - 11,0 (p. obniżony)Hematokryt - 33,9 (p. obniżony)
MCV - 81,3 (p. obniżony)
MCH - 26,4 (p. obniżony)

Liczba limfocytów ­ 3,63 (poziom podwyższony)
Liczba monocytów ­ 0,75 (poziom podwyższony)

No i wychodzi na to, że mam anemię.
Mam nadzieję, że to nie wpłynie na decyzję o punkcji.

Dzisiaj mamy same pozytywne wiadomości na wątku :-D Oby tak zawsze było :tak:
Agusia super z zarodeczkami, niech nadal zdrowo się dzielą :-) Będziesz mieć duuużą rodzinkę ;-)

Lawendowy Ty to już w ogóle masz całą drużynę piłkarską + zawodników rezerwowych :-D super!!! trzymam kciuki, oby tak dalej. Skoro nie chcesz kciuków, to ja będę przebierać nogami, bo tańce łamańce w pracy to mi nie wyjdą :-D

Gizas trzymam kciuki aby cała Twoja trójeczka rozrabiała kiedyś w Twoim domku :tak: Ja też sobie tak myślę, że obym miała choć jeden zarodeczek, który zostanie ze mną przez 9 mc :tak: Tylko tyle bym chciała i aż tyle:blink:

Blue to czekamy jutro na wieści od Ciebie i zaciskam już kciuki, chyba że i Ty wolisz aby przebierać nogami ;-)

Ostatnia edycja:
Lawendowy estradiol piękny, co do wyników z krwi to faktycznie osłabione. A jak się czujesz? Myślę że punkcja i tak się musi odbyć natomiast transfer może być zagrożony:zawstydzona/y:choć to nie jest przesądzone.

Smerfeta, tak sobie pomyślałam, że to może od krwotoku w czasie operacji. A od zabiegu minęły 3 tygodnie, dopiero.
Hematokryt może być spowodowany niedoborem kwasu foliowego i wit z grupy B, ale ja to łykam od maja.
Ciekawe, co by było, jakbym w ogóle nie brała. Pewnie wynik byłby bliski 0 :-D

Lawendowy, oczywiście, że tak może być, że po operacji.... Jejku Ty dopiero co po operacji :-( A można wiedzieć jaka była przyczyna operacji? Ostatnio również słabo się czułam i nie wiedziałam od czego. Siora powiedziała, że często zdarza się takie opóźnione osłabienie po operacji (operacje miałam w marcu, również miałam przy niej krwotok). Mi pomógł falwit (ma żelazo)

Edit: celem wyjaśnienia: moja siostra jest pielęgniarką ;-)

Smerfeta, miałam wycinane migdałki. Operacja, zamiast standardowego pół godziny, trwała półtorej, bo nie mogli zatamować krwotoku.
Wolałam je wyciąć przed ciążą, bo ja zawsze trzy razy do roku mam anginy ropne, a od dzieciaków łapię wszystko.
No i jak powiedziała pewna pani laryngolog, że jak wytną mi migdały, to ja w ciążę zajdę.
Nie bardzo wiem, co ma piernik do wiatraka, ale skoro tak ma być, to ja się zgadzam :tak::-D:tak:

reklama
Lawendowy estradiol B O S K I !!!!!!!!
Kurcze rzeczywiście nie za dobre te wyniki, ale tak jak pisze gizas punkcją sie odbędzie a co do transferu to cieżko mi powiedziec:/ hmmmm ciekawe co maja Magdalena do zachodzenia w ciaze?!? :)

Do góry