reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kotuska ale o co chodzi? przecież pierwsza jest dobrze, beta była zafałszowana lekami, teraz jest miarodajna a że to dopiero 6 dpt to dopiero od dzisiaj zaczyna być produkowana. Tak więc skoro rośnie to oznacza, że jest dobrze :-):tak::tak::tak::-) Sprawdziłam statystyki i mam tak: 1 w 7 dpt 5-dniowego zarodka miała betę 14, druga w 7 dpt 5-dniowego zarodka 18 a te, którym się nie udało miały 6 dpt betę sporo poniżej 2. Moim zdaniem będzie z tego dziecko :tak:

Smerfeta no nie do pojęcia jest to co piszesz :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki Dziewczyny za wsparcie ale ja sie podłamałam. Kasik tak jak piszesz, 14-16 to jest wynik miarodajny. Rok temu w takim samymy dniu po transferze miałam 14. A teraz 3,5... nie napawa optymizmem.

Kotuska tylko że rok temu nie udało się więc może lepiej że jest inaczej :-) na prawdę nie załamuj się, czekaj tylko do następnej bety. Ona już rozstrzygnie wszystko

jestem kochane :) czuje się bardzo dobrze faktycznie punkcja to pestka w porównaniu z tym co już przeszłam nie krwawiłam ani nie bolał mnie brzuch w sumie nadal nie boli
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
więc tak pobrali mi sześć komórek ale jutro mają dzwonić co się dzieje
dostałam leki zamur-250
luteina- 200 luteina -100 fragmin -500 no i kwas foliowy ale to już dawno biorę

Kotuska &&&&&&&&7777
Smerfeta brak słów, trzymaj się
Agula trzymamy kciuki aby powstały piękne zarodki:-) a jaki miałaś estradiol i progesteron przed punkcją?
Ja dzisiaj otrzymałam wyniki estradiol 1831,prog. 0,74
A tak swoja drogą jak to jest z estradiolem i prg jak zagnieździ się zarodek ? rosną czy maleją wyniki?
Madzia wpisz proszę mi punkcję na 10.04.

II weryfikacja 6dpt
Beta- 3,5 :-(
Progesteron 44,79
Estradiol 1256

no coś Ty, nie załamuj się, beta wzrosła. Ja poprzednio przy 1 weryfikacji miałam 3,6, a potem spadła do 1,7. Także u Ciebie jest wzrost, a jak wiesz to pierwsza beta jest pod wpływem leków, a druga już jest bardziej wiarygodna. Nie załamuj się i czekaj do III weryfikacji. Trzymam kciuki - miałyśmy razem oblewać pozytywne wiadomości, więc nie załamuj mi się tu:tak:

Smerfeta - przykro mi że teraz się nie udało. No ale poczekasz do @ i podejdziesz do zabiegu jeszcze raz i na pewno wtedy będzie wszystko ok. Trzymam kciuki. Nie załamuj się, wierzę, że będzie dobrze i zabieg się uda i wreszcie potem transfer:-)

KWIECIEŃ:

08.04.2014 smerfeta histeroskopia
08.04.2014 Kotuska II weryfikacja
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
08.04.2014 anuszka wizyta przed crio
08.04.2014 Tola podglądanko
08.04.2014 Magda_7891 wizyta u genetyka
08.04.2014 Bernadka wizyta kontrolna
08.04.2014 Agulla punkcja

09.04.2014 Genna - gonapeptyl
09.04.2014 ema wizyta serduszkowa
10.04.2014 lady_margot crio transfer
10.04.2014 Tola podglądanko
10.04.2014 Fasolkowa punkcja
11.04.2014 Tajger podglądanko
12.04.2014 Kotuska wysoka beta
12.04.2014 Anulla wysoka beta
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
16.04.2014 Agaawa wizyta i dobór stymulacji
16.04.2014 Infinity wizyta pęcherzykowa
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
22.04.2014 Mimozama wizyta i rozpiska
24.04.2014 Genna - start stymulacji
24.04.2014 Infinity wizyta serduszkowa
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna
28.04.2014 AniaM wizyta - kolejne spotkanko z maluszkami
28.04.2014 Bernadka wizyta - rozpiska stymulacji

MAJ:

05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer

reklama
Smerfeta no co ty , ja pikole siedzisz w szpitalu i tak nic z tego , wapczuje , jeszcze zabieg podczas @ , kochana trzymaj sie pamiętaj wszystko dla śnieżynki niestety czasami przychodzą takie chwile, ja w pewnym momencie miałam dosc brania witaminy chyba 3 tyg ich nie brałam i troszkę odpoczęłam , a co do badań , nie na znacZenia, tylko troszkę sie na wyniki czeka
Agulla spokojnie teraz byle do jutrzejsEgo telefonu wytrzymać:)za seksik na szkiełku :)
Kotuska my tu wierzymy w twojego kropka, beta nie spadła a rośnie wiec cos na rzeczy jest :) 3mam kciukaski
A ja sie odstresowuje, M wyjechał w delegacje , wiec był tenis w deszczu i długi spacerek z psem :) teraz zachcianka- kakałko i kabanos :)

Do góry