reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

hania

miałam nadzieję że może jednak coś ruszy

a z tymi suplementami to ja juz nie wiem co robić ... brać czy nie brać i co najlepiej bo z tego co wiedze to musiałabym wykupić pół apteki żeby mieć wszystko :p

reklama
Haniu przykro mi, miałam nadzieję na cud :-( Napisz proszę który to dzień po transferze bo chciałabym wpisać do swoich statystyk.

Genna wysłałam na priv to co mam bo terminowo nie ogarniam tego :szok:

Haniu przykro mi, miałam nadzieję na cud :-( Napisz proszę który to dzień po transferze bo chciałabym wpisać do swoich statystyk.

Genna wysłałam na priv to co mam bo terminowo nie ogarniam tego :szok:
Kasik niestety nic nie dostałam :(Smerfetko cczytałam na wątku IUI ze dostalas @? To troszkę późno jak na histero chyba no nie?
kasik jak twoja szanowna, ciagle z głową w majtkach siedzisz:)
dziewczyny jakoś troszkę ożyłam i juz chętniej sie udzielał u was, to chyba choroba mnie wykonczylo i pogoda, wiecej słoneczko, ciepło i odrazu lepiej :)
kasik a tWoj prezesmjezdzi z wami do gdanska czy zostawiacie go gdzies? Bo mówiłas ze on w pracy u ciebie rządzi ;)

Ostatnia edycja:
Genna jestem po dwóch podejściach IVF rządowych to były nasze pierwsze kroki związane z in vitro, tak jak mam na suwaczku pierwsza próba listopad 2013 r. zarodek w trzeciej dobie klasy 8A ,niestety beta nieprawidłowo przyrastała a potem całkiem spadła, reszta zarodków nie przetrwała do 5 tej doby, drugie podejście luty 2014 zarodek klasy 2AB reszta też nie przetrwała , tym razem beta lepiej przyrosła na początku ale też spadła w 13 dniu .
Smerfeta dzisiaj dowiedziałam się jak to jest z tą histeroskopią bo wczoraj nie byłam w pracy, otóż nie ma znaczenia ile dni pacjentka leży po zabiegu, nawet dla oddziału im wcześniej pójdzie do domu tym lepiej mniejsze koszty a za procedurę zabiegową dostają takie same pieniądze, chodzi jedynie o znieczulenie w jakim będzie podczas zabiegu jeżeli jest w ogólnym albo podpajęczynówkowym z reguły zostawiają pacjentkę do następnego dnia po zabiegu, jeżeli jest to krótkie dożylne może wyjść do domu w tym samym dniu oczywiście wszystko zależy od stanu pacjentki :tak:
W naszym szpitalu przymierzają się do tego żeby histeroskopię traktować jako zabieg jednego dnia czyli przychodzisz z samego rana robią niezbędne badania , zabieg i po południu do domku.

Ostatnia edycja:
U mnie w szpitalu, gdzie pracuje moj lekarz stacjonarny i gdzie miałam laparo, do histero przyjmują na 2 dni, pierwszego przyjęcie i badania, drugiego rano zabieg i popołudniu do domq :)

Genna nie zauważyłam, że wiadomość była za długa i nie poszła. Teraz wysłałam po korekcie w 5 częściach ;-) Prezes nie jeździ z nami bo nie chciałabym go zostawiać w aucie a do kliniki chyba nie można więc zostaje w pracy ;-) Ktoś musi pilnować interesu :-DSzanownej @ jakoś wyjątkowo się nie spieszy :wściekła/y:

KasiaMakaronik jak się czujesz?

Hania przykro mi, trzymaj się kochana:-(

ja zaczynam się stresować przed czwartkiem. Mam nadzieję, że zarodeczek ładnie się rozmrozi. Tym razem zwolnienie biorę na tydzień. Także każdym razem skracam:)

reklama
Już jestem. Dziękuje Wam za miłe słowa :-) Będę walczyć póki starczy sił. Dostałam antybiotyk UNIDOX, tak na wszelki wypadek, TRIVAGIN abym nie miała stanu zapalnego. co do witaminek, to zaleca VITRUM D3 forte 1x1, PRENATAL DHA 1x1 i FALVIT 1x1. Można jeszcze pokusić się o kwasy omega.
Co do mojej stymulacji, powiedział, że mimo nieudanej próby, to jak na mój wiek (czasem czuję się jak staruszka :-D) to i tak miałam super komórki.

Dziś 25dpt.

Do góry