reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

KasiuMakaronik pisałam już na priv ale powtórzę też tutaj, że bardzo mi przykro :-( Ważne, że masz po kogo wracać i tego się trzymaj, to Cię utrzyma w pionie :tak:

Anuszka beta już jutro ależ to zleciało tzn. mi zleciało bo Tobie pewnie czas się wlókł ;-):-D Kciukasy :tak:

reklama
Kasiu bardzo mi przykro, a jeszcze bardziej ze caly ten okres od Twojej bety wszystko bylo takie niepewne i tyle czasu musialas sie stresowac :-(.
Anuszka jeju jutro bedziesz juz wiedziec, mam nadzieje ze zaserwujesz nam tu wspaniale wiadomosci :-) .

KasiaMakaronik, tak bardzo mi przykro. Trzymaj sie kochana. Jak to w ogóle możliwe? Trojaczki?
Pozbieraj siły i leć po maluszki

Anuszka, potrzebujemy dobrych wieści, dawaj nam szybko jutro znać :tak:

Kasik a ja dzisiaj pytałam ginekologa ode mnie z pracy i powiedział mi że taka dawka dexametasonu nie jest duża także spokojnie nie ma się co martwić kilogramami tylko łykaj rano bo rano uaktywniają się hormony ;-)
Infinty i Anuszka trzymam mocno kciuki :tak:
Kasiu jeszcze raz trzymaj się Kochana .

Kasia Makaronik, kurde przykro mi bardzo. Myślałam, ze nas dziś zaskoczysz super wiadomością i jakimś pięknym zdjęciem a tu taka wiadomości ! A co lekarz mówił ze podzielił się na 3 ? jak to możliwe ?jakaś wada genetyczna czy jak ???

Anuszka trzymam za Ciebie kciuku, jutro musisz dać nam dobrą nowinę !!!!

Ostatnia edycja:
Lekarz w sumie nie powiedział czemu tak się stało najpierw się uśmiechną a potem zapytał ile miałam podanych zarodków ,ale w sumie powiedział że zdarza się taka sytuacja rzadko .M stwierdził ,że długa ta nasza droga do szczęścia ale się nie poddamy:no: chociaż powiem wam że ręce opadają ,mój jest kochany potrafi być cierpliwy i mam duże wsparcie ,martwi się o mnie:tak:

pęcherzyki są wielkości 4,4 4 ,7 5,4mm widać je dobrze ale kto by pomyślał że może się tak stać
czy komuś się coś takiego przytrafiło?

Kasia to niesamowite, czyli naprawdę to były trojaczki!!! Kiedyś rozmawiałam na ten temat z lekarzem, jeszcze w Invimedzie. Pytałam czy jak mam podane dwa zarodki to czy mogą sie jeszcze podzielić i powiedzuał, że bardzo rzadko sie to zdarza, ale jest możliwe. Szkoda tylko, że nie zostały z Tobą :-(

witajcie, ja tylko na chwilę, bo jestem tak padnięta, że nie wiem jak się nazywam a głowa zaraz mi pęknie. Nie jestem przyzwyczajona do przebycia ponad 300km jako kierowca:) No ale, jestem po wizycie i niestety nie jest dobrze. Usg - super, endometrium 14,7mm, ale poziom estradiolu zdecydowanie za niski:( 74 jednostki. Lekarz zwiększył dawkę estrofemu i w sobotę mam znowu jechać zrobić badanie krwi i usg. Ale wątpię czy tak radykalnie się zwiększy:-( no więc nie wiem co z transferem

Hejka!
KasiaMakaronik przykro mi... cały czas miałam nadzieję... Szczerze to pierwszy raz słyszę o takiej sytuacji a spory kawałek tego forum już przeczytałam... aż w szoku jestem. Rozumiem, że po prostu zarodki (bo już przecież nie 1 zarodek) przestały się rozwijać?

Anuszka i ja czekam niecierpliwie na Twoją betę i mocno zaciskam kciuki &&&&&&&&
Kotuska jak się czujesz? Brzuch duży?
Kasik ciesze się, że trafiłaś na ludzkiego lekarza :tak:
Anulla mam jednak nadzieję, że dojdzie do transferu :-*

Słyszałyście o wycofaniu partii Gonalu? GIF wycofuje lek poprawiający płodność - Medonet.pl

Dziś byłam u gina. Okazało się, że lekarz chciał rozmawiać o nieudanym transferze, a ja myślałam że o infekcji :confused: Mówił, że był pewny że transfer się uda, bo zarodek był super, ja młoda, zdrowa... ale... to że miałam problem przy transferze (problem z dostaniem się do macicy), nieudany transfer i ciąża pozamaciczna zdecydowały, że otrzymałam skierowanie do szpitala na histeroskopie :sorry2: A ja nastawiłam się na odpoczynek przed transferem a tu kurna szpital się kłania :-( Wiem, że to w sumie dobrze, ale nie tego się spodziewałam. Dr powiedział, że nie chce "marnować" zarodka i dlatego najpierw histero.. eh...
Dziewczyny, jeśli któraś miała, czy mogłybyście opisać jak to wygląda od strony naszej, kobiecej? Tzn ile trwa, czy idzie się na oddział dzienny, czy później coś bolało? Zaznaczę, że mają mi pobrać wycinek endometrium (to prawie jak skratching ? )

reklama
KasiaMakaronik, przykro mi bardzo, trzymaj się.
Smerfeta, ja nie pomogę, ale dobrze świadczy o lekarzu, który myśli o Twoim zarodku, żeby było jak najlepiej, a nie tylko o kasie. Także trzymam kciuki żeby się udało i żebyś jak najszybciej doszła do siebie i do transferu:)

Do góry