reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny mam pytanie....
Dzisiaj mam zrobić sobie zastrzyk z ovitrelle. Mam już nabitą firmowo strzykawkę, jest ona w połowie pełna a reszta to powietrze, czy muszę wypchnąć to powietrze? czy nic nie majstrować?

reklama
KasiaMakaronik dziękuję :) cały czas czytam Twoje perypetie z betą, trzymam kciuki żeby maleństwo się dobrze rozwijało a beta pięknie przyrastała:tak:

Czesc Dziewczyny. Dawno sie nie odzywałam ale jakas zabiegana ostatnio jestem. Troche was podczytuje wiec jestem w miare na bieżąco. Najbardziej kibicuje KasiMakaronik- Twoja walka jest wielka i musi być zwycięska !!!!! Za całą reszte staraczek tez trzymam kciuki i ciesze sie z kazdje pozytywnej bety ... aby było ich coraz wiecej i wiecej...

a ja dziś zaczęłam stymulacje pierwsze 300 j menopuru, gonappetyl już śmiga u mnie od 2 tyg. Za tydzień wizyta ( poproszę o wpisanie na listę ) i zobaczymy czy moje 4 pęcherzyki antralne podrosły.
Dziewczyny z Invikty-pytałam się prof czy dostane L4 po punkcji to powiedział ze na dzien punkcji tak ale potem do transferu nie bo jak niby mam zwolnienie to on transferu nie moze zrobic bo oficjalnie przeciez jestem chora.... Pierwszy raz słyszałam coś takiego..... podpytałam dziewczyn z recepcji to powiedziały ze to zalezy od lekarza, ze razcej dają a prof ma swój świat. Czy któraś tez nie dostała L4 po punkcji z tego powodu ???

Enni
Ja też myślę że trzeba powietrze wypchać! Przecież jak powietrze wpuści się do żył to człowiek może umrzeć. W sumie to podskórnie ale też zawsze piszą że podać bez powietrza. Może coś w necie znajdziesz albo na you toube ja tak sobie szukałam info jak miałam jakieś dylematy.

KasiaMakaronik
Na naszym bocianie jest taki temat ale tam jest tego mało i trzeba poszukać,chyba jakoś dziewczyny dyskutowały na 4-6 stronie
A lekarz nie powiedział że to mógł być powód?

Kotuska ja nigdy nie prosiłam go o zwolnienie po punkcji , ale wydaję mi się że trochę przesadził z taką teorią :sorry:. Przy pierwszej nieudanej próbie dzień przed zrobieniem wyników skończyło mi się zwolnienie nie przypuszczałam że wyjdą złe, byłam przekonana że dalej dostanę zwolnienie, było jednak inaczej i już mi zwolnienia nie wystawili musiałam nieźle tłumaczyć się w pracy. Tłumaczyła mi Pani doktor że NFZ ich bardzo kontroluję i nie mogą ryzykować, każde zwolnienie musi być z ich strony mocno uzasadnione.:sorry:
W każdym razie trzymam kciuki za Twoje jajeczka :tak:.

reklama
Dzięki Kotuska :happy:
Ja dostałam zwolnienie lekarskie dopiero od transferu w sumie to nie pytałam czy można od punkcji nawet nie pomyślałam tym razem o tym .Też mi było ciężko bo pracuje na produkcji po punkcji przypadły mi akurat nocki i brzuch mi dokuczał miałam skurcze co jakiś czas i brzuch jak balon .A co do profesora to na ostatniej wizycie jakoś odczułam ,że my wszystkie to tylko sztuka ,kasa się liczy mało mi wytłumaczył nie spodziewałam się tego musiałam podpytywać tak z siebie sam nic nie podpowie
Anuszka fajnie ,że też próbujesz mi pomóc i szukasz jakieś podpowiedzi na mój przyrost hcg

Do góry