reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

KasiaMakaronik dobrze, że się odezwałaś. Co prawda Heiza dała nam znać co u Ciebie ale to nie to samo co info z pierwszej ręki ;-) Skoro profesor i jak sądzę jego brat nie wie o co chodzi i każe czekać tydzień to my nic mądrzejszego nie wymyślimy:sorry2: Beta co prawda mała bo dziewczyny na tym etapie mają ponad 1000 ale cały czas rośnie i to jest pocieszające. Nie wiem co Ci poradzić ale robienie bety będzie na pewno dobrym posunięciem. Myślę, że możesz robić co 2 dni, najłatwiej liczyć przyrost, czyli w środę i piątek a później w poniedziałek przed wizytą. Mam nadzieję, że to wszystko się skończy happy endem bo nerwy będziesz miała kolejny tydzień, nie zazdroszczę kochana:zawstydzona/y:

reklama
KasiaMakaronik dobrze, że się odezwałaś. Co prawda Heiza dała nam znać co u Ciebie ale to nie to samo co info z pierwszej ręki ;-) Skoro profesor i jak sądzę jego brat nie wie o co chodzi i każe czekać tydzień to my nic mądrzejszego nie wymyślimy:sorry2: Beta co prawda mała bo dziewczyny na tym etapie mają ponad 1000 ale cały czas rośnie i to jest pocieszające. Nie wiem co Ci poradzić ale robienie bety będzie na pewno dobrym posunięciem. Myślę, że możesz robić co 2 dni, najłatwiej liczyć przyrost, czyli w środę i piątek a później w poniedziałek przed wizytą. Mam nadzieję, że to wszystko się skończy happy endem bo nerwy będziesz miała kolejny tydzień, nie zazdroszczę kochana:zawstydzona/y:

to akurat nie był jego brat pewnie jakiś nowy na przyuczeniu ale nie wiem .

przypomnij mi jaki jest prawidłowy przyrost bety w skali czasu bo z tego co pamiętam to 66% w w ciągu 48 godzin i chyba 120% w ciągu 72 godzin,

dzięki wszystkim za kciukasy :-p

KasiaMakaronik chyba tak jak napisałaś wcześniej ale głowy nie dam. Bardziej chodziło mi o moje zapiski, Można by było je porównywać :tak:
Edit: znalazłam w ciągu 48 h 66% i 114% w ciągu 72 h.

Ostatnia edycja:
moje wyliczenia też wskazują na to że powinno być dzisiaj ponad 1000 i profesor to potwierdził
szkoda że nie powiedzieli wcześniej że musi być ponad 1000 by można było coś określić czyli moim zdaniem ta dzisiejsza wizyta nie miała sensu

jedno czego się dowiedziałam dzisiaj to że program rządowy kończy się wraz z transferem zarodka i kolejne wizyty są płatne.

Jestem po wizycie :)
Przed wizytą robiłam badania i beta wyszła 4885 a progresteron 87,73
zrobił usg i piekny pęcherzyk ciążowy 7,2mm
powiedział że ładnie ciąża sie rozwija tak jak powinna przed 6tyg ciazy
Powiedział że chciałby nas zobaczyć jeszcze na wizycie serduszkowej a później moge poszukać jakiegos dr w okolicach. Także nastepna wizyta 29.03 i na ta wizyte mam miec ze soba 3 badania (beta, prg, Tsh)
Dostałam L4 i zaświadczenie o ciąży :-)

MARZEC:

11.03.2014 Wanesska podglądanko
13.03.2014 anuszka ? punkcja?
17.03.2014 Anulla28 wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna
17.03.2014 KasiaMakaronik wizyta
18.03.2014 godz. 11:00 Agaawa wizyta kwalifikacyjna Opole
18.03.2014. kasik36 wizyty kontrolne i ustalenie dalszego planu działania (genetyk i gin)
18.03.2014 ilka_a wizyta przed crio
19.03.2014 godz. 14:00 _Infinity_wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
29.03.2014 AniaM wizyta serduszkowa

AniaM
Jupi
:fala:

KasiaMakaronik
3mam &&& nadal
Miejmy nadzieję że będę dobrze!

MARZEC:

11.03.2014 Wanesska podglądanko
13.03.2014 anuszka punkcja 10:30
15.03.2014 anuszka transfer 12:15
17.03.2014 Anulla28 wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna
17.03.2014 KasiaMakaronik wizyta
18.03.2014 godz. 11:00 Agaawa wizyta kwalifikacyjna Opole
18.03.2014. kasik36 wizyty kontrolne i ustalenie dalszego planu działania (genetyk i gin)
18.03.2014 ilka_a wizyta przed crio
19.03.2014 godz. 14:00 _Infinity_wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
29.03.2014 AniaM wizyta serduszkowa

Ostatnia edycja:
KasiaMakaronik, nadal kciuki żeby było dobrze.

AniaM, gratulacje!!!

Wanesska, kciuki za podglądanko.

Genna, z tą chlamydią to niezły numer w invimedzie wywineli...
Masz badanie z krwi czy wymaz?
Ja miałam z krwi, jeden wynik na drugi dzień a drugi po 7 dniach już był. Coś czuję że chyba zaczniemy w podobnym terminie ;)

Wczoraj dzwoniłam pytać o wyniki do genetyka i mojego gina (cytologię też musiałam zrobić) ale jeszcze nie ma :(

Ostatnia edycja:
reklama
hej, moge znow wrocic? strasznie duzo sie u mnie dzialo a wy piszecie tyle ze nie nadazam :*
ostatni tydzien lezalam na antybiotyku, punkcja u nas czw/pt dzis sie okaze...

Do góry