reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny zrobiłam dziś coś strasznego , byłam na progesteronie i estraidolu i przy okazji zrobiłam bete , a wyniki dopiero jutro . Teraz siedzę i myślę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: to dopiero 6 dpt. A do tego od dzisiejszej nocy mam mega zgagę , chyba muszę zmienić dietę do od tych leków chyba mi żołądek odmawia posłuszeństwa .

reklama
Heiza ja bym na Twoim miejscu podeszła jeszcze raz. Wiesz czasami jest tak, że z danego "miotu" jajeczka są słabe a z innego mogą być zupełnie inne. Patrz jak było u mnie. Za pierwszym podejściem miałam 6 kumulusów, z tego 1 pusty, 2 niedojrzałe komórki, 3 dojrzałe a żadna się nie zapłodniła. Z drugiego podejścia były tylko 3 kumulusy z czego wszystkie to dojrzałe komórki i aż 2 się zapłodniły i przeżyły do transferu. Komórki zamrożone możesz wykorzystać jako rodzeństwo dla swojego maleństwa, które mam nadzieję będziesz miała z trzeciego podejścia a może nawet uda się uzyskać jakieś mrozaczki :-)

Muszę się Kasiu wziąć w garść wiem , jutro idę do pracy tam nie mogę sobie pozwolić na beczenie, ale nie będzie mi jutro łatwo tam wrócić

AniaM gratuluje tak ślicznej bety ,!!!! :)

Heiza,Smerfeta bardzo mi przykro:( kurde dlaczego ten świat jest taki niesprawiedliwy !!! Tyle pseudo matek porzuca dzieci ,bo dla nich to tragedia.A dla nas wszystko pod górkę pytam za co los nam zafundował takie meczarnie:(

Anulla widzę ,ze z tego samego rocznika jesteśmy ;)

Ja mam jutro bete i zobaczymy ,juz przestałam myślec o sikancu i mało tego macie racje KATEGORYCZNY ZAKAZ SIKANCOW!!!!nawt miałam dzisiaj sen ze robię test ciążowy ,ale w tym śnie cały czas mi ktoś przeszkadzał i nie dawał mi go zrobic ,wiec nie wiedziałam jaki wynik aż mąż mnie obudził i pomyślałam przez chwilkę moze to znak ,ze mam nie robić :/ no ,ale oczywiście polecialam do łazienki i zrobiłam.
Co prawda jakoś mną trzasnelo po nim i jadąc do koleżanki cała drogę przebeczalam ,ale wy jesteście ANIOŁAMI i przywrocilyscie mi wiarę ;)

Ostatnia edycja:
Heiza, uważam tak jak Kasik. Podejdź do kolejnej próby. Skoro już przejdziesz stymulację, to spróbuj zapłodnić komórki i może akurat będą lepszej jakości zarodki, przetrwają dłużej i się zagnieździ któryś. Nie podejmuj teraz decyzji. Ochłoniesz troszkę, to jeszcze możesz zmienić zdanie. Przykro mi bardzo i wiem co czujesz, a teraz nie jest dobra pora na podejmowanie decyzji. Daj sobie troszkę chociaż czasu.

Anulla myśle ,ze nie doczekamy sie tego niestety :( ,ale faktycznie byłoby o wiele prościej ...bo koszty dojazdu sa spore .

reklama
Heiza właśnie mnie olśniło, że przecież to Twoje 3 podejście więc mogą zapłodnić Ci wszystkie komórki :-) To znacznie zwiększa szanse na ładniutkie zarodki :tak::tak::tak:

Ewelina beta niewiele Ci powie a nawet jak Ci coś powie to widzisz co się może stać 2-3 dni później. Ja chyba następnym razem nie będę robiła weryfikacji bo jest bardziej stresująca niż oczekiwanie do 10 czy 12 dpt.

KasiaMakaronik może jednak u Ciebie jutro zdarzy się CUD :tak::tak::tak:

Do góry