reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dani dzięki!!!!!!! Ale niestety w regulaminach tych nie ma dokładnych info o tym kto za co płaci. Jest to określone w dokumentacji invicty no ale na takim dokumencie nie mogę się oprzeć

Gizas jak najbardziej wystrzegam się ibuprofemu :-)

Enni ale za wizytę 200 zł?! Masakra! Pewnie powiedzą jeszcze że to ta wizyta przeznaczona na konsultacje a nie kwalifikacje :-/

Dzięki Magda! Tu widzę konkretny punkt zaczepienia w temacie badań z zakresu anestezji jak to dokładnie określa regulamin! :-) Chyba dziś tak delikatnie zapytam o to w klinice. Z tym że tym razem badania robiłam gdzie indziej więc pewnie kasy mi nie zwrócą :-( chamstwo w państwie!!!

Ostatnia edycja:
dziewczyny dzięki:)) wszystko pisze ale nie pisze nic jak to jest z ta druga kwalifikacją. naprawdę nie chce się przenosić jakby się nie udało, ale przeraża mnie czekanie na drugie podejście prawie rok :szok: tak dziewczyny pisały, masakra. Leczyłam się już w poznaniu na NFZ i nawet na kase miałam inseminacje i złego słowa o tym szpitalu nie powiem:) zobaczę co mi odpiszą z MZ

Dodam tylko że musiałabym mieć aktualne badania a to nie jest mały koszt. Sama jestem ciekawa jak będę podchodzić do in vitro w klinice w której jestem zakwalifikowana. Badania które miałam na kwalifikacji maja już 6 miesięcy :szok:czy będę musiała robić nowe?

Ostatnia edycja:
Eta przecieraj szlaki, z jakiej racji mamy płacić za te badania!!! Ja w invimedzie nie placilam
Enni ja zmienialammklinike i nie ma mOwy omponownej kwalifikacji!! A tym bardziej o płaceniu, a MZ może ci odpisać po miesiącu :/ trzeba napisać pismo w starej klinice o zmianę na nowa i oni wysyłają ja do MZi dostajesz tylko poinformowana o tym ze już , jak coś wiecej chcesz wiedzieć to pisz a jak wrócę do domq bo wracam z Łodzi z poradni genetycznej i cieżko mi z telefonu pisać

Enni nawet jak przeterminują Ci się badania to nie mogą wymagać przed kwalifikacją nowych badań (oprócz AMH, FSH i badania nasienia), jedynie po ale to jest bezpłatne. Mi np. przeterminowały się badania do anestazjologa od poprzedniego podjeścia bo są ważne tylko 3 miesiące i dostałam skierowanie na nowe ale bezpłatnie.

Genna koniecznie zdaj relację po wizycie u genetyka.

no to już mówię. Na chwilę obecną mamy całe 5 mm szczęścia. Ja mówię dzidziuś, ale mój gin podchodzi ostrożnie i mówi że jest to pęcherzyk ciążowy na razie nie ma jeszcze ciałka żółtego ani zalążka zarodka ale pęcherzyk jak najbardziej jest oki. Następne usg za tydzień może będzie już serduszko:-)

reklama
Madzia76 no to super wieści:-) to będziesz miała kolejną wizytę przede mną, bo ja w przyszły czwartek mam się wstawić; ) jeszcze tyle czasu... a już bym chciała wiedzieć, czy serduszko bije :) mam nadzieję, że TAK! :) Twoja kropeczka jest o 0,7mm wieksza od mojej ;-)

Do góry