reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Jestem po kolejnym monitoringu i mamy 9 komóreczek ❤️😍 o 3 wiecej niż było widać na ostatnim monitoringu. Co prawda duży jest rozstrzał w wielkościach, w jednym jajniku nie chcą rosnąć ( są dokładnie takiej samej wielkości jak kilka dni temu) ale i tak dla mnie to sukces w porównaniu do poprzedniej stymulacji. Nawet nie śniłam o takiej ilości pęcherzyków. Punkcja też się przesunęła bliżej końca tygodnia.
Super!! Niezmiennie trzymam kciuki. Kiedy następna wizyta?

reklama
Super!! Niezmiennie trzymam kciuki. Kiedy następna wizyta?
Dziękuję, każda ilość kciuków się przyda ❤️ następna wizyta we wtorek i będzie już wyznaczona konkretna data punkcji - czwartek lub piątek. Kiedy w naszej klinice badają krew? Np estradiol itd? Za każdym razem jestem zaskoczona że nie mam pobieranej krwi.

Dziękuję, każda ilość kciuków się przyda ❤️ następna wizyta we wtorek i będzie już wyznaczona konkretna data punkcji - czwartek lub piątek. Kiedy w naszej klinice badają krew? Np estradiol itd? Za każdym razem jestem zaskoczona że nie mam pobieranej krwi.
Super trzymamy ✊😊
Hmm nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się że w dzień punkcji to badali ale sprawdzę w domu wieczorem jak to było.

Ja też po wizycie II ruszamy z drugim podejściem.
Mam brać estrofem w okolicach 14 dc kontrol.
Estrofem jest na cyklu sztucznym czy może być przyjmowany też na naturalnym? Lekarz nic nie mówił na jakim cyklu będzie transfer także ciekawa jestem

Ja też po wizycie II ruszamy z drugim podejściem.
Mam brać estrofem w okolicach 14 dc kontrol.
Estrofem jest na cyklu sztucznym czy może być przyjmowany też na naturalnym? Lekarz nic nie mówił na jakim cyklu będzie transfer także ciekawa jestem
Jesli zaczynasz estrofem od 2dc to bedzie to sztuczny bo on blokuje wzrost pęcherzyka - albo przynajmniej powinien blokować

Jesli zaczynasz estrofem od 2dc to bedzie to sztuczny bo on blokuje wzrost pęcherzyka - albo przynajmniej powinien blokować
No akuratnie od 3dc zaczynam bo tak zgrałam wizytę u dr.
A estrofem trzeba o regularnych godzinach brać tak jak progesteron?
Przy cyklu sztucznym kiedy spodziewać się transferu?

Wydaje mi się że każdy lekarz może do tego inaczej podchodzić. Ja badanie krwi miałam w 9 i 11 dniu stymulacji, punkcja w 13 dniu stymulacji.

No akuratnie od 3dc zaczynam bo tak zgrałam wizytę u dr.
A estrofem trzeba o regularnych godzinach brać tak jak progesteron?
Przy cyklu sztucznym kiedy spodziewać się transferu?
Na naturalnym nie bierzesz estrofemu, trzeba dokładnie pilnować pęcherzyka i owulacji bo trzeba znać dzień owulacji. I jak zarodek 5dniowy to po 5 dniach transfer.

A sztuczny to właśnie bierzesz estrofem, ja bralam rożnie, raz dwie tabletki na dobę raz trzy. Brałam z luteina, lekarz powiedział ze mogę razem więc brałam +- 8/14/22
Tu nie masz owulacji, ja szłam w okolicy 14 dnia cyklu na USG i jak endometrium jest gotowe to lekarz ustala dzień transferu. Ja miałam różnie, w 19dc,22dc.😀

Na naturalnym nie bierzesz estrofemu, trzeba dokładnie pilnować pęcherzyka i owulacji bo trzeba znać dzień owulacji. I jak zarodek 5dniowy to po 5 dniach transfer.

A sztuczny to właśnie bierzesz estrofem, ja bralam rożnie, raz dwie tabletki na dobę raz trzy. Brałam z luteina, lekarz powiedział ze mogę razem więc brałam +- 8/14/22
Tu nie masz owulacji, ja szłam w okolicy 14 dnia cyklu na USG i jak endometrium jest gotowe to lekarz ustala dzień transferu. Ja miałam różnie, w 19dc,22dc.😀
Dziękuję bardzo 😊
A na sztucznym też jest progesteron przed transferem dokładany ?

reklama
Do góry