reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Smerfeta pewnie, że tli się nadzieja ale wolę się nie nastawiać za bardzo, wolę być mile zaskoczoną niż rozczarowaną :zawstydzona/y: Też słyszałam o tym naturalnym cyklu lub lekko stymulowanym ale wówczas monitoring musiałby chyba być codziennie, żeby pęchole za szybko nie pękły albo antagonistę podają. Przy okazji podzielę się z Tobą dziwnym spostrzeżeniem. Otóż w przesyłce z femifertilem otrzymałam reklamę herbatki femitea, która niby poprawia płodność, w 100% naturalna. W składzie: liść mięty, herbata zielona, liść pokrzywy, liść maliny, owoc dzikiej róży, rooibos. Owoc dzikiej róży ma działanie przeciwzapalne :confused: To ja już nic nie rozumiem, dodali do herbatki składnik przeciwzapalny, który podobno źle wpływa na komórki? Szczegóły na www.jestemplodna.pl

AniaM w kupie raźniej ;-)

reklama
To ja zamelduje co u mnie ;-) , wczoraj mialam wizyte u lekarza byl to 8 dzien cyklu, pecherzykow w lewym jajniku 6, w prawym 5 po 11-12 mm, endometrium 7,5 mm. Doktorek powiedzial ze wszystko przebiega dobrze, jutro tez wizyta + badanie estradiolu i progesteronu. Podoba mi sie podejscie lekarza,bo co 2 dzien mam monitoring, badania. We wczesniejszej klinice olewatorsko podchodzili badz co badz wczesniej mialam IUI ale jak lekarz przepisal mi stymulacje przed cyklem tak dopiero 2 dni przed inseminacja mialam wizyte. Ale powiem Wam, ze mecza mnie te zastrzyki tzn super je znosze, ale od niedzieli tj. 7 dc przyjmuje po 2 i sa baaardzo bolesne. Dobrze ze mezus odwazyl mi sie je robic bo sama nie dalabym rady. W piatek prawdopodobnie punkcja :-) . Mam nadzieje ze obudze sie po narkozie, tego najbardziej sie boje.

Ostatnia edycja:
Montana super z Ciebie nioska:-)życzę owocnego jajco brania i pięknych zarodków:-)
Kasik i Smerfeta nie martwcie się na zapas.Sama się boję, może nie tego że nię będę co miała transferowac ale tego że znowu nie wyjdzie,że nawet nie doczekam do bety bo tak zawsze jest że dostaję @ przed beta i na wysokiej dawce progesteronu. A jak by mój dr upierał się nad transferem w 5 dobie to pewnie nigdy bym nie miała transferu. może i mam oslabione komórki, przez endo którą nie wiem czy mam w 100%, może i AMH które jest niskie też obniża parametry komórek, ale to nie do końca jest prawdą, bo ja mam niskie AMH bo mi jajnik okroili a lat jeszcze mam przez pół roku 29:sorry2: ale od 3 doby wkracza do akcji plemnik, mój M ma bardzo słabe nasienie i pomimo że robimy IMSI to i tak przecież nie widza jego parametru genetycznego. Wybierają te o prawidłowej budowie a pomimo to nie miałam jeszcze nigdy blastusia:baffled:
Jutro mam wizytę i ustalimy plan działania z dr

cześć dziewczyny. Miałam wczoraj wizytę. Mam 11 pęcherzyków - na co lekarz się zdziwił, że tak dużo jak na moje wyniki amh i stan jajników itp. Na jednym jajniku 3, na drugim 8. Ale są jeszcze bardzo małe, estradiol wyniósł 212 :( No i dostałam kolejną dawkę leków do piątku - wtedy wizyta i prawdopodobnie w poniedziałek punkcja. Mam nadzieję, że urosną na tyle, że da radę je w poniedziałek pobrać.

Bardzo dziekuję za odpowiedzi na moje pytania.Leczę się w klinice Genesis w Bydgoszczy i coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą placówki.Za pierwszym razem miłam pobranych 13 komórek, 3 się zapłodniły, za drugim razem pobrali 8, zapłodniło się 5.Czy program wymusza hodowanie do 5 doby?? Może gdyby podano mi je w 3 dobie, rozwijałyby się dalej... (gdybanie :/)Nie chcę podchodzić do trzeciej próby, bo czuję że coś jest nie tak...Jestem skłonna zrobić dodatkowe badania na własna rękę, nawet jak wiązałoby się to z duzymi kosztami.Pozdrawiam :*

osska ja tak czułam że podchodzisz w Genesis, proponuje zmienić klinikę!!!!!!dlaczego oni w ogóle trzymają do 5 dobry co za cymbały, podać mogą w każdej, ale reszte muszą trzymać do blastki i zamrozić co zostało!!!

Dziewczyny ja jestem na polnej w poznaniu a mysle o invimedzie wrocław jest ktos z Wrocławia???
obecnie kolejka jest tam na 2015 ale na polnej nic nie wiadomo kiedy 2 podejscia z tego co wiem

Jestem!! Do Kielc jechaliśmy 1,5 godziny!! Normalnie jedziemy ooło 40 minut. było tak ślisko i takie korki że masakra, mało brakowało a byśmy się spóźnili.

Mam 20pęcherzyków 16-20mm), po 10 w każdym jajniku. Estradiol prawie 3000! progesteron 12,7, nie mało?endo 12mm. 12,7. Dziś o 17 zastrzyk na peknięcie a w czwartek o 7 punkcja!!
dostałam jeszcze jakiś dostinex, zaraz zobaczę co to

mmm ale zaszalałaś z ilością pęcherzyków:szok::szok::szok: a co do progesteronu to chyba za duży !!!a jaką masz jednostkę, najwyższa granica to 1,5 zeby zrobić transfer w innym przypadku jest on odkładany na kolejny cykl albo. a dostinex to chyba na prolaktyna się dostaje, ale również chyba na hiperke, no masz dużo jajek wiec prawdopodobnie tak jest, albo profilaktycznie :)
Kasik ale zleciało, kolejne podejście tuż tuż, teraz mocno 3mam kciuki, tańce, tuptańce itp. :)
DW, głaszcz ładnie brzuszek i mów do niego żeby został z tobą, no ale dziwne podali ci blastka i reszta co? szkoda wiec trzeba wierzyc w tego co masz.
Montana niosko, ty też zaszalałaś, szkoda ze tylko 6 zapładniają w rządówce
karusia wow już zaczynasz stymulacje ale poszło!! kciukaski
Kotuśka, nie wiem jak to z tymi badaniami teraz u ciebie,ale powinno się mieć wyniki przed stymulką, a co do zrobienia ich na własną rękę, jeśli masz możliwość zrób, nie wiem jak klinika się rozliczy z tego z Ministerstwem, najwyżej jeszcze raz zbadają ;-)
smerfetko źle musiałam jakoś napisać i nie zrozumiałaś, miałam takie badania robione ale spokojnie wszystko oki , po prostu nie pamiętam tych kosmicznych nazw :)

kwiatuszku jaki kosmos z datą na kolejne podejście we Wrocławiu:szok:

Ostatnia edycja:
genna właśnie nie wiem czy ti było 12,7 czy 1,27, ale dr nic nie mówił,że za dużo więc pewnie 1,27 :)tak nabazgrł, że nie mogę siędoczytać

reklama
Do góry