reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny, mam pytanie odnoście badan wirusologicznych -chodzi mi o toxo , hiv i tak dalej czyli to co trzeba zrobić przed in vitro.Chodzi mi o to kiedy je robiłyście? Czy np. zaczęłyście już protokół i w międzyczasie badania czy koniecznie trzeba mieć je wcześniej ? A z tego co pamiętam to miałam je zrobić przed braniem antyków przy dł. protokole.( chodzi mi o moje poprzednie podejście) A teraz jestem w tym rządowym i jestem w trakcie zmiany kliniki. I teraz tak- dostałam już antyki które mam brać jak przylezie @. Na 5 lutego mam wizytę i to by się świetnie układało aby zacząć brać analogi. Ale jeśli bez badan się nie da to mi się wszystko wydłuży a bardzo mi zależy na czasie. Mam skierowanie na te badania z Gamety. Skierowanie jest uniwersalne i w sumie mogę zrobić gdziekolwiek, a mam ubezpieczenie z pracy które pokrywa te badania. Myślicie że nie będę nadgorliwa jak je zrobię na własną rękę?

reklama
Witajcie moje drogie :)

Byłam dziś u doktorka. Wszystko niby ok. Wyników E2 ,LH i P co prawda nie widziałam , ale doktorek powiedział że wszystko jest ok i przepisał receptę na leki :) Dziś zaczynam stymulację :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Wróciłam z apteki właśnie ... nasze konto tego nie wytrzymuje...

Menopur 1200 j.m cena 1.600 zł
Menopur 600 j.m cena 800 zł
Gonapeptyl 0,1 MG cena 200 zł ( 5szt)
Folik 0,4 MG cena 8,69 zł
Do odebrania OVITRELE w aptece
Łącznie 2.608,69 zł
Menopur w dawce 225 mam brać od dzisiaj razem z Gonapeptylem dodatkowo kwas foliowy .....

Taka przerażona jestem....
TO będzie mój pierwszy raz z menopurem. Wcześniej przy ICSI oraz przy inseminiacjach miałam podawany Gonal. Jak zobaczyłam zestaw menopuru to się przeraziłam.

W sobotę rano PIERWSZE PODGLĄDANKO :)

Genna napisałaś „miałam coś z kardiolopinami już nie pamiętam, o mam ACA Cardiolipine IgG oraz ACA Cardiolipine IgM oraz glikoproteina 1 IgG teraz zrobiłam cytomegalie i coś od wirusa Bernsteina,” tzn. że miałaś coś czyli coś wyszło nie tak w tych wynikach?

Osska witaj! Już troszkę roztrząsałyśmy nasze przypadki braku zapłodnienia na forum. Pierwsze co robiłyśmy to wysyłałyśmy nasze pytania na forum Bociana i novum. Jeśli masz ochotę, to przeczytaj jaką otrzymałam odpowiedź z novum: Lista pytań - novum
Myślę, że conieco może Ci zasugerować. Między innymi jest tam taka ważna info, która sugeruje, że wybór dobrej kliniki z dobrym labo jest bardzo ważnym aspektem w ivf: „W pewnym stopniu szanse na uzyskanie ciąży zwiększają także inne, zewnętrzne czynniki związane ze stymulacją jajników, z warunkami hodowli in vitro, między innymi stosowane pożywki (media), zachowanie optymalnych warunków hodowli embrionów (jak najbardziej zbliżonych do warunków panujących w macicy) oraz doświadczenie, wiedza i umiejętności embriologa."

Kasik też czytałam o tym, że jak zarodki przestają się rozwijać do 3 doby to wina komórek a jak później to wina nasienia. Chyba na novum o tym pisali.
Brawo, Ty już od nowa zaczynasz! :-D Mocno kciuki trzymam
a115.gif
Ja też mam wizytę 29 stycznia, a nawet dwie :-D U genetyka a potem u gina

Kotuska jeśli możesz badania zrobić za free to je zrób. Będziesz miała spokojną głowę
AniaM to dobrze, że jest dobrze
:happy2: koleżanka też mi mówiła, że zanim jej organizm dostosuje się do antyków, też ma plamienia w środku cyklu
Karusia niestety leki kosztują. Ale ponoć warto wiesz? ;-) :tak:

Ostatnia edycja:
Niestety nie wiem, dlaczego zarodki nie dotrwaly mrozenia? ??:( kobieta, która odp mi na maila, napisała, że bardzo przykro ale niestety żadne z 8 zarodków nie wykazywały żadnych funkcji życiowych, przestały się rozwijać:( nie wiem czyja to wina ale jestem zła,że nie mam żadnych mrozaczkow:(

Może już czytałyście, może nie... w razie co wrzucam z Novum:
"W przypadku słabych zarodków nie zaleca się zazwyczaj dłuższej hodowli i należy myśleć o jak szybszym transferze. Z drugiej strony program MZ narzuca hodowlę do blastocysty zarodków do zamrożenia, więc decyzja czy szybki transfer, czy dłuższa hodowla jest dość trudny i powinna być zasugerowana przez lekarza, który najlepiej zna Państwa problem. Na pewno warto przed ostatnią próbą refundowana wykonać histeroskopię, aby wyeliminować ewentualne przeszkody w zagnieżdżeniu zarodka. Histeroskopia w cyku poprzedzającym in vitro będzie działała podobnie do scratchingu."

Kasik wyczytałam też, że miałaś prawidłowy protokół stosowany. Tylko, że ja cholera też powinnam mieć taki sam :wściekła/y: http://www.novum.com.pl/pl/dla-pacjentow/forum-embriologiczne/lista-pytan/pytanie/1031/

Ostatnia edycja:
Smerfeta to wcale nie jest pociesząjce, że protokół miałam dobry skoro nic z tego nie wyszło :-( Wolałabym zwalić winę na zły protokół a nie na moje słabe komórki lub nasienie M:zawstydzona/y: Teraz będę miała taki sam protokół tylko całą stymulację Menopur 300 j a ostatnio miałam 4 dni po 300 a 3 dni po 225 więc za bardzo nie widzę różnicy. Więcej komórek i tak pewnie nie będzie, jedynie co to mogą bardziej urosnąć pęcherzyki a jak pomyślę, że mogą mi wówczas za wcześnie pęknąć (tak jak raz przy IUI) i w ogóle do punkcji nie dojdzie to już w ogóle załamka. Ja niestety z natury pesymistką jestem i nic na to nie poradzę :sorry2: Twój przypadek jest inny i moim zdaniem bardziej rokuje powodzenie, wystarczy jak Ci zmienią protokół, zrobią ICSI i zarodeczki będą jak ta lala, zobaczysz :tak:

Menopur 1200 j.m cena 1.600 zł
Menopur 600 j.m cena 800 zł
Gonapeptyl 0,1 MG cena 200 zł ( 5szt)
Folik 0,4 MG cena 8,69 zł
Do odebrania OVITRELE w aptece
Łącznie 2.608,69 zł
Menopur w dawce 225 mam brać od dzisiaj razem z Gonapeptylem dodatkowo kwas foliowy .....
za gonapeptyl wydałam niecałe 560zł za 2op. (a 1op -7zastrzyków)

Ostatnia edycja:
Jeśli mi teraz nie wyjdzie to lecę do Twojego doktorka Kasik :tak: A jeśli Tobie nie wyjdzie, to czytałam, że zaleca się wykonanie ivf na cyklu naturalnym, lub przy minimalnej stymulacji. No ale to tyle tego JEŚLI bo chyba jednak drzemie w nas ta nadzieja, że się uda, prawda? ;-) Po pierwsze dlatego, że stosujemy suplementy (spójrz jak ładnie u Gizas zadziałały) a po drugie dlatego, że lekarze wiedzą już, że trzeba się troszkę bardziej postarać w naszych ciężkich przypadkach. Co do pękania pęcholi, to nie bój się, po to bierzemy antagonistę by nie pękały

reklama
Do góry