reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Karusia od 20 stycznia będę brała estrofem, @ powinna przyjść 27 stycznia więc stymulację rozpocznę 29/30 stycznia (jeżeli nic złego nie wyskoczy w między czasie).

DW87 w programie zapładniają tylko 6 komórek, chyba, że masz więcej niż 35 lat lub to Twoje trzecie podejście do ivf, stąd moje pytanie odnośnie mrożenia komórek. Powinni dzwonić na drugą lub trzecią dobę po punkcji.

Ostatnia edycja:
reklama
Ema dlaczego aż do marca masz czekać na transfer? :szok:
DW trzymam kciuki za pięęękne, przepiękne zarodeczki :tak:

Infinity
spokojnie, do 21-go endometrium jeszcze spooooro podrośnie. Na forum novum napisano: "Za graniczną wartość, przy której jest szansa na ciążę uważa się 7 mm w czasie okołoowulacyjnym, czyli w połowie cyklu." I jeszcze takie coś znalazłam:
2014-1-13 (Ania)
Jak powinno wyglądać prawidłowe endometrium w dniu transferu, jaką powinno mieć grubość? Czy endometrium liniowe o grubości 11 -12 mm jest prawidłowe?
ODP: Grubość endometrium jest prawidłowa.

Kasik to tym razem Ty będziesz moją przodowniczką
:tak: bo mi się cykle wydłużyły do 28 - 29 dni, czyli jak za starych czasów przed rozpoczęciem leczenia

Karusia nas jak zapytał ksiądz o dzieci to powiedziałam że Bóg nie chce dać. Mąż powiedział, że może jak ksiądz się pomodli to może Bóg wysłucha. Więc ksiądz zapytał tylko czy się leczymy, powiedziałam, że tak i że wszystko OK. Następnie ksiądz zabrał nas do sypialni iii............................. odmówił modlitwę ;-) Daj znać, czy ksiądz poruszył temat?

Ostatnia edycja:
smerfeta miałam w grudniu pacjentkę zakonnicę, w jej zakonie modlą się o dzieci i podobno przynosi toefekty, obiecała, że będzie się za nas modlić i dała mi obrazek z litanią

Infinity
spokojnie, do 21-go endometrium jeszcze spooooro podrośnie. Na forum novum napisano: "Za graniczną wartość, przy której jest szansa na ciążę uważa się 7 mm w czasie okołoowulacyjnym, czyli w połowie cyklu." I jeszcze takie coś znalazłam:
2014-1-13 (Ania)
Jak powinno wyglądać prawidłowe endometrium w dniu transferu, jaką powinno mieć grubość? Czy endometrium liniowe o grubości 11 -12 mm jest prawidłowe?
ODP: Grubość endometrium jest prawidłowa.

Bardzo dużo czytalam na temat endo bo często mialam z nim problemy. Faktycznie zazwyczaj przyjmuje się że 7mm to minimum ale takie wartości jak 6-8mm mocno obniżają szansę. A z tym czasem to nie jest do końca tak bo musi urosnąć podobno co czasu włączenia progesteronu czyli do czwartku rano. Lekarz mówił że na ten moment musi być odpowiednie, domyślam się więc że włączenie progesteronu coś zmienia :confused: ... W sumie nie wiem, nie pytałam tak szczegółowo...

Infinity, widzę, że w grudniu miałaś crio i w styczniu spróbujesz ponownie? Lekarz nie kazał robić przerwy? Crio sa również refundowane przez MZ tak?
Co do mojego transferu, wstępnie na sobotę. Jeśli coś się zmieni, to dr będzie dzwonił i wtedy w 3 dobie- czyli w czwartek.

mmm mówisz zapewne o siostrach Dominikankach i o litanii do Św Dominika. Pasek Św Dominika również otrzymałaś? Modliłam się rok czasu i po nieudanym ivf przestałam.. po prostu rezygnacja i załamanie :zawstydzona/y: Nadal się modlę ale teraz bardziej urozmaicam modlitwy ;-)

Infinity endo na pewno jeszcze urośnie :tak: ale w sumie dziwie się, że lekarze tego nie sprawdzą bo to co bardzo w Gamecie podziwiałam to ich skrupulatność i dokładność, zawsze wszystko sprawdzali, ciągłe usg itp :confused:

Ostatnia edycja:
DW mówisz zapewne o siostrach Dominikankach i o litanii do Św Dominika. Pasek Św Dominika również otrzymałaś? Modliłam się rok czasu i po nieudanym ivf przestałam.. po prostu rezygnacja i załamanie :zawstydzona/y: Nadal się modlę ale teraz bardziej urozmaicam modlitwy ;-)

Infinity endo na pewno jeszcze urośnie :tak: ale w sumie dziwie się, że lekarze tego nie sprawdzą bo to co bardzo w Gamecie podziwiałam to ich skrupulatność i dokładność, zawsze wszystko sprawdzali, ciągłe usg itp :confused:
włśnie to nie Dominikanki... to nowenna do św za przyczyną bł. Siostry Bernardyny, asiostra była z zakonu Albertynek

smerfeta... no byłam na kontroli usg po mojej hiperce 8 stycznia i w sumie nie rozgadał się doktorek co i jak ale jeszcze wszystko nie wróciło do normy niestety i w sumie mieliśmy jeden cykl przerwy i on zaleca jeszcze drugi a w trzecim ruszamy - dostałam receptę na estrofem i 12 dc wizyta...no i wypadnie mi wizyta jakoś między 1 a 5 marca - no chyba że jak zwykle złośliwie @ się będzie ociągać...

infinity... u mnie też oprócz tych 4 obecnych ciąż w moim dziale pojawiło się już 6-7 dzieci... i w rodzinie był wysyp...
ale co tam...byle się doczekać>..już i tak plany 2 dzieci przed 30-tką nie uda się zrealizować:rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
mmm... a o takim zakonie nie słyszałam :blink: a co do gonalu czy menopuru, to wyjmowałam z lodówki, przygotowałam wacik i robiłam zastrzyk, czyli od razu

ema no nic, ważne, że są zarodeczki, a Twój organizm lepiej się przygotuje na nie. Co do mnie to nawet pierwszego dziecka nie będę miała przed 30-tką... bo 2 dni temu stuknęło mi 32... no trudno, oby w ogóle było ;-)

Do góry