reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

ilka_a zasmuciła mnie Twoja historia :-(. Co do AMH nie masz się co martwić, ja też mam 2,6 i lekarz powiedział że jest w porządku... A co do endometrium czytałam gdzieś, że u kobiet miesiączkujących grubosc endometrium powinna wynosić 8-14 mm (niektóre z norm wskazują wartości od 6 mm!), natomiast u kobiet niemiesiączkujących - 5-7 mm. Można też poprawić grubość endometrium: naturalne- ryby, orzechy, migdały, czerwone wino; bez recepty- magnez, Bcomplex, kwasy Omega 3, Hormeel S, Wiesiołek (do owulacji), Vit E (do owulacji) oraz Acard. Dawkowanie wg ulotki; na receptę- Duphaston i Luteina, Tamoxifen,, witamina D3 (Vigantoletten 1000), stymulacja estrogenami (Estrofem/Forte, Progynowa 21/21mite, estroplastry); stymulacja gonadotropinami (Humegon, Menogon, Puregon).

Mój M w sierpniu ma okrągłe urodzinki i tak sobie dziś marze,że fajnie było by jakby jego prezent był w moim brzuszku, spełniło by się nasze wspólne marzenie. Póki co czekamy na nowy cykl i być może już w tym miesiącu podejdziemy do ICSI :-).

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie koleżanki;) życzę oczywiście owocnych stymulacji i wysokich wyników betki oczekujący...
Ja rok 2014 zaczynam raczej depresyjne prawie... Moj transfer przesunięty już na marzec... A tu jeszcze same ciąże naokoło... W samej pracy trzy koleżanki miały owocne święta... A te 4 no prawie 5 lat temu byłam pierwszą osobą w pracy z planami ciążowymi...
Staram się nie zazdrościć ale tak całkiem to się nie da...

ema51 ja mam tak samo - zaczęłam starać się pierwsza a wszystkie które po mnie o tym pomyślały zdążyły już do pracy wrócić po urlopach :szok: nawet niektóre co nie chciały i nie planowały też ;-)
Cóż, trzeba wierzyć że i na nas przyjdzie czas ...

U mnie po dzisiejszej wizycie taki sobie nastrój. Transfer będzie i PRG na dobrym poziomie - to z tych dobrych wieści, niestety ednometrium tylko 7mm w 13dc a miesiąc temu w 11dc czyli dwa dni wcześniej miało 9,5mm
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif
a transfer i tak się nie powiódł...
Niby mam jeszcze do czwartku rano brać sam estrofem i dopiero w czwartek włączam Luteine/Duphaston a transfer we wtorek 21.01 i do tego czasu ma urosnąć ale to trochę 'wróżenie' bo kontroli przed transferem już nie mam
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif

Nie podoba mi się to, jak się nie uda to będzie gdybanie że to może przez za małe endo ...
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif
ehhhhhh.......

Hej dziewczyny. Ja już po punkcji. Czuję się dobrze, trochę brzuch pobolewa ale jest ok. Pobrano 13 kumulusow. Tyle wiem. Ile z tego będzie zarodków dowiem się podczas transweru??? Mam wielką nadzieję, że do niego dojdzie!

No i się zaczęło widzę dziewczynki :-)

mmm kciukasy za owocną stymulację :tak:

DW87 sporo jajeczek zniosłaś, teraz kciukasy za sex na szkiełku. Co robisz z pozostałymi komórkami, mrozisz? Z większości klinik dzwonią ile komórek się zapłodniło i jak się dzielą ale nie we wszystkich to praktykują.

W zasadzie to nie wiem ile będzie zarodków? Dobrze jeśli odbędzie się trsnsfer i zostanie coś do zamrożenia? Także nie liczę żebyśmy mieli większą ilość zarodków jak przewiduje program? Z kliniki nikt nie dzwonił.

DW87 trzymam kciuki za szkle na szkle i udany transfer :)

MMM... Również trzymam kciuki za całą Waszą stymulację

Ja dziś 5 dzień na gonapetylu.....Dziś w nocy dostałam też @......... W nast. poniedziałek wizyta i jak dobrze pójdzie długo wyczekiwana stymulacja.

Za chwilkę u mnie pojawi się ksiądz -po kolędzie zaczął już chodzić. zastanawiam się co mu powiedzieć jak zapyta o to czy mamy i czy chcemy mieć dzieci. Jak zapyta czy się "wspomagamy" ?

reklama
Do góry