reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kurczę jak tu miło się zrobiło, czytając wpisy Goniab i Agusiapela :-).... Ja jestem zakwalifikowana ale jeszcze nie zarejestrowana, 20 grudnia mam wizyte na którą mam przynieść wyniki na które lekarz dał mi skierowanie, zrobiłam już morfologię, toksoplazmozę i CMV. I dziewczyny jestem w szoku bo wyniki Toxo i CMV są bardzo wysokie tzn te przeciwciała IgG, bo te IgM są małe. Boję się,ze tego 20.12 na wizycie lekarz mi powie ze nie moze mnie zarejestrować,gdyż mam złe wyniki :-(... Kurcze tak się stresuję tą sytuacją. Powiedzcie mi proszę czy do rejestracji muszę miec wszystkie wyniki bardzo dobre? Jeju tyle czasu do wizyty a ja już nie wytrzymuję!

reklama
Kurczę jak tu miło się zrobiło, czytając wpisy Goniab i Agusiapela :-).... Ja jestem zakwalifikowana ale jeszcze nie zarejestrowana, 20 grudnia mam wizyte na którą mam przynieść wyniki na które lekarz dał mi skierowanie, zrobiłam już morfologię, toksoplazmozę i CMV. I dziewczyny jestem w szoku bo wyniki Toxo i CMV są bardzo wysokie tzn te przeciwciała IgG, bo te IgM są małe. Boję się,ze tego 20.12 na wizycie lekarz mi powie ze nie moze mnie zarejestrować,gdyż mam złe wyniki :-(... Kurcze tak się stresuję tą sytuacją. Powiedzcie mi proszę czy do rejestracji muszę miec wszystkie wyniki bardzo dobre? Jeju tyle czasu do wizyty a ja już nie wytrzymuję!

Nie napisałaś jakie dokładnie wyszło Ci to stężenie IgG i IgM, z tego co piszesz wychodzi na to, że w przeszłości przebyłaś zakażenie toxo. Może to Ci pomoże:

• IgG (–); IgM (–) - nie było infekcji, w ciąży badania kontrolne co 3 miesiące
  • IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
  • IgG (–); IgM (+) - świeża infekcja, konieczna pilna wizyta u lekarza, prawdopodobnie leczenie
  • IgG (+); IgM (+) - niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)

Ja też miałam IgG (+) i IgM (-) i lekarz stwierdził, że wynik jest ok - przebyte w przeszłości zakażenie. Ale IgG dodatnie miałam 31,3 więc ciężko mi porównywać nasze wyniki. Przy CMV też miałam IgG (+) IgM (-), ale parametry zupełnie inne niż u Ciebie. A sprawdź jeszcze, bo na wyniku powinnaś mieć index czyli przedziały z podanymi granicami norm. A jeżeli nie ma to zadzwoń do laboratorium i poproś o wyjaśnienie, skoro tak Cię ten wynik stresuje, po co masz się denerwować na zapas.

Dzieki angella, chyba pojdę do mojego ginka i zobaczymy co mi powie. Boże człowiek wiecznie się czymś martwi :-(

To chyba będzie najlepsze wyjście, idź i sprawdź bo Ty się dziewczyno wykończysz do tego 20 grudnia. Ale ja też tak mam, wszystkim się przejmuję, można powiedzieć że od sierpnia (od czasu kwalifikacji do ivf) jestem w notorycznym stresie. Teraz też, już się martwię, że transfer się nie uda, a jeszcze nawet go nie miałam ;-)

Oj ja to w ogóle histeryczką jestem :tak:. Oj to musisz mocno wierzyć że się uda, nie możesz nawet myśleć by było inaczej. Tylko ja to mam np tak ze albo sie nastawie tak mocno ze juz imiona wybieram i patrze na wózki albo lapie dola bo w nic nie wierze, ehh ten mój mężulek nie ma ze mną łatwo :happy:

Genna - prowadzi mnie dr Cz, antyki miałam mercilon, od 11 listopada gonapeptyl początkowo codziennie potem co 2 dzień, a teraz gonal po 150 przez 3 dni a 1 i 2 grudnia gonal po 50 i Menopur po 75. No i 3 grudnia wizyta kolejna... mam tylko nadzieję że będzie wszystko ok i jajeczka porosną;-)

Witajcie dziewczyny dawno się nie odzywałam ale czasem was podczytuję :) dużo się tu dzieje :-):-) trzymam kciuki za Was wszystkie :tak::tak: darka ja czekam na styczeń bo właśnie wtedy mam się zgłosić do doktora i mamy zaczynać z refundacją mam nadzieje że znowu czegoś nie wymyślą i nie przesunie się nic :-) a dziewczyny nie wiecie jak z refundacja leków do stymulacji ? Pozdrawiam serdecznie.;-)

reklama
Agusiapela kiedy miałaś criotransfer, jeśli można wiedzieć? Zastanawiam się po ilu dniach i w jakich odstępach robi się betę. Pewnie wszystkiego dowiem się po crio, ale to jeszcze 5 di a ja już bym chciała wiedzieć

Kochana ja crio miałam 21.11 a betę zrobiłam dziś czyli w 7dpt.Miałam podanego bardzo słabego blastusia i myślałam,że nic z tego nie będzie ale dziś miałam silne bóle podbrzusza i to mnie zmotywowalo do zrobienia bety.

Do góry