reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kurczę jak tu miło się zrobiło, czytając wpisy Goniab i Agusiapela :-).... Ja jestem zakwalifikowana ale jeszcze nie zarejestrowana, 20 grudnia mam wizyte na którą mam przynieść wyniki na które lekarz dał mi skierowanie, zrobiłam już morfologię, toksoplazmozę i CMV. I dziewczyny jestem w szoku bo wyniki Toxo i CMV są bardzo wysokie tzn te przeciwciała IgG, bo te IgM są małe. Boję się,ze tego 20.12 na wizycie lekarz mi powie ze nie moze mnie zarejestrować,gdyż mam złe wyniki :-(... Kurcze tak się stresuję tą sytuacją. Powiedzcie mi proszę czy do rejestracji muszę miec wszystkie wyniki bardzo dobre? Jeju tyle czasu do wizyty a ja już nie wytrzymuję!

reklama
Kurczę jak tu miło się zrobiło, czytając wpisy Goniab i Agusiapela :-).... Ja jestem zakwalifikowana ale jeszcze nie zarejestrowana, 20 grudnia mam wizyte na którą mam przynieść wyniki na które lekarz dał mi skierowanie, zrobiłam już morfologię, toksoplazmozę i CMV. I dziewczyny jestem w szoku bo wyniki Toxo i CMV są bardzo wysokie tzn te przeciwciała IgG, bo te IgM są małe. Boję się,ze tego 20.12 na wizycie lekarz mi powie ze nie moze mnie zarejestrować,gdyż mam złe wyniki :-(... Kurcze tak się stresuję tą sytuacją. Powiedzcie mi proszę czy do rejestracji muszę miec wszystkie wyniki bardzo dobre? Jeju tyle czasu do wizyty a ja już nie wytrzymuję!

Nie napisałaś jakie dokładnie wyszło Ci to stężenie IgG i IgM, z tego co piszesz wychodzi na to, że w przeszłości przebyłaś zakażenie toxo. Może to Ci pomoże:

• IgG (–); IgM (–) - nie było infekcji, w ciąży badania kontrolne co 3 miesiące
  • IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
  • IgG (–); IgM (+) - świeża infekcja, konieczna pilna wizyta u lekarza, prawdopodobnie leczenie
  • IgG (+); IgM (+) - niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)

Ja też miałam IgG (+) i IgM (-) i lekarz stwierdził, że wynik jest ok - przebyte w przeszłości zakażenie. Ale IgG dodatnie miałam 31,3 więc ciężko mi porównywać nasze wyniki. Przy CMV też miałam IgG (+) IgM (-), ale parametry zupełnie inne niż u Ciebie. A sprawdź jeszcze, bo na wyniku powinnaś mieć index czyli przedziały z podanymi granicami norm. A jeżeli nie ma to zadzwoń do laboratorium i poproś o wyjaśnienie, skoro tak Cię ten wynik stresuje, po co masz się denerwować na zapas.

Dzieki angella, chyba pojdę do mojego ginka i zobaczymy co mi powie. Boże człowiek wiecznie się czymś martwi :-(

To chyba będzie najlepsze wyjście, idź i sprawdź bo Ty się dziewczyno wykończysz do tego 20 grudnia. Ale ja też tak mam, wszystkim się przejmuję, można powiedzieć że od sierpnia (od czasu kwalifikacji do ivf) jestem w notorycznym stresie. Teraz też, już się martwię, że transfer się nie uda, a jeszcze nawet go nie miałam ;-)

Oj ja to w ogóle histeryczką jestem :tak:. Oj to musisz mocno wierzyć że się uda, nie możesz nawet myśleć by było inaczej. Tylko ja to mam np tak ze albo sie nastawie tak mocno ze juz imiona wybieram i patrze na wózki albo lapie dola bo w nic nie wierze, ehh ten mój mężulek nie ma ze mną łatwo :happy:

Genna - prowadzi mnie dr Cz, antyki miałam mercilon, od 11 listopada gonapeptyl początkowo codziennie potem co 2 dzień, a teraz gonal po 150 przez 3 dni a 1 i 2 grudnia gonal po 50 i Menopur po 75. No i 3 grudnia wizyta kolejna... mam tylko nadzieję że będzie wszystko ok i jajeczka porosną;-)

Witajcie dziewczyny dawno się nie odzywałam ale czasem was podczytuję :) dużo się tu dzieje :-):-) trzymam kciuki za Was wszystkie :tak::tak: darka ja czekam na styczeń bo właśnie wtedy mam się zgłosić do doktora i mamy zaczynać z refundacją mam nadzieje że znowu czegoś nie wymyślą i nie przesunie się nic :-) a dziewczyny nie wiecie jak z refundacja leków do stymulacji ? Pozdrawiam serdecznie.;-)

reklama
Agusiapela kiedy miałaś criotransfer, jeśli można wiedzieć? Zastanawiam się po ilu dniach i w jakich odstępach robi się betę. Pewnie wszystkiego dowiem się po crio, ale to jeszcze 5 di a ja już bym chciała wiedzieć

Kochana ja crio miałam 21.11 a betę zrobiłam dziś czyli w 7dpt.Miałam podanego bardzo słabego blastusia i myślałam,że nic z tego nie będzie ale dziś miałam silne bóle podbrzusza i to mnie zmotywowalo do zrobienia bety.

Do góry