reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Esiek to wcale nie masz takiego złego tego AMH, co prawda na granicy normy ale się mieścisz, ja mam 0,79 :-(

Lawendowy a brałaś DHEA 3 razy dziennie po 1 tabletce czy na raz 3 tabletki? Invicta ma nowy oddział, w Gdyni?:confused: A Smerfeta chyba dopiero na 17 ma wizytę.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, po tyłku powinnyście dostać za te czarne myśli :confused2: kto ma wierzyć w nasze maleństwa jak nie my? ...

Invictę faktycznie otwierają w Gdynii na Władysława IV 50/3. Szkoda że nie zrobili tego przed wielkim 'bumem' refundacyjnym, może trochę zmieniłoby to losy niektórych kobiet ...

Olusia - gdzie jesteś kobieto -daj znać co u ciebie bo trzymamy kciuki cały czas :tak:

Ja jutro rano idę ma badania krwi + wizyta u doktorka ale po testach owu z moczu widzę że nic z tego nie będzie w listopadzie - muszę czekać na @ i transfer pewnie w grudniu na cyklu bez owu - zobaczymy jeszcze co dr. jutro powie. Już tak mi się dłuży czas że nie wiem co z sobą zrobić
;-), zawsze coś się działo a teraz ... :sorry:

Dziewczynki dla tych, które mają siostrę rodzoną o imieniu Skleroza ;-):-D przypominam, że dzisiaj o 22:30 na TLC kolejny odcinek serialu "In vitro czekając na dziecko" a powtórka poprzedniego odcinka o 20:30.

Cześć,
Jakieś pechowe te nasze forum, dzisiaj same nienajlepsze wiadomości, mam nadzieję jednak, że Esiek będziesz miała ładne komóreczki, a Twój bąbelek Gizas zostanie z Tobą. Infinity mam też nadzieję, że dostaniesz jutro dobre wieści i w końcu będzie transfer

A co do mojej wizyty - to niewiele mogę powiedzieć bo dostałam tylko komplet badań do wykonania. Trochę też się zakręciłam rejestrując się bo panią doktorkę miałam jedynie na liście internistów bo jak się okazało immunologa nie posiadam w swoim pakiecie. Na szczęście doktorka powiedziała, że skoro jestem to niech nie będzie to wizyta stracona :happy: Przeprowadziła wywiad i dała skierowanie na badania: komórki NK, białko S, białko C, homocysteina, LA, przeciwciała p/kardiolipinie IgG, IgM, przeciwciała p/beta2glikoproteinie 1 IgG, IgM, APC-R.

Badania mogę zrobić w Akademii Medycznej bądź w invicta. Jutro zadzwonie do invicta zapytać ile to kosztuje. Coś obawiam się, że to będzie cholernie dużo kosztowało. Przydałoby się wygrać w totka bo nie wiem już co robić i skąd brać $$$ :zawstydzona/y::-(

Kasik już mam suplementy oprócz beparenta i już łyknęłam
Lawendowy
skoro mówisz, że brałaś takie dawki DHEA to będę więcej łykać niż jedna 10mg. Czy wiesz mniej więcej ile kasy powinnam przygotować na "mój" komplet badań?

Ps. Kasik doktorka potwierdziła że przyjmuje w invicta. Jutro będę tam dzwonić i zapytam ile kosztuje wizyta

Ostatnia edycja:
Smerfeta dziękuję Ci kochana za info. A powiedz mi czy pani doktor mówiła, że dobrze trafiłaś bo tutaj może być problem niezapłodnienia się komórek? A te wyniki masz zrobić w jakimś konkretnym dc? na czczo? Co do DHEA to mi doktorek zalecał 50 mg na dobę.

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie. Miałam nadzieję, że już wkrótce dołączę do Waszego grona zakwalifikowanych, wizytę kwalifikacyjną miałam mieć w grudniu. Niestety klinika w Poznaniu na razie zawiesiła kwalifikacje z powodu braku środków finansowych :-(
Nawet nie wiadomo kiedy będę miała tą wizytę czy na początku czy na koniec roku 2014 :baffled:
Będę czekała na upragniony telefon z kliniki... A tymczasem dopinguję wszystkim parom, które są w trakcie procedury! Powodzenia! Trzymam kciuki i liczę na wysokie bety :tak:

Kasik doktor zgadła jakoś że leczę się w gamecie i że dr W (i tu dokładnie wymieniła jego nazwisko) będzie mnie kierował do immunologa w Łodzi, a ja jej wcześniej tylko powiedziałam, że doktor chce robić badania immunologiczne dopiero po drugiej próbie - więc z tego szoku to musiałam wyglądać tak: :eek: Ale mówiła że gameta to dobra klinika.
Badania należy robić na czczo, do godz 10.
Doktorka powiedziała, że robi się je przy nawracających poronieniach i przy nieudanym ivf. Powiedziała, że można dalej próbować ivf, jak najbardziej, ale to moja decyzja czy chcę robić dalej ivf, narażać się być może nie potrzebnie na dalsze koszty finansowe i co raczej ważniejsze - psychiczne. Czułam że szanowała moją decyzję ale też nie było tak, że była nachalna i mówiła że MUSZE coś zrobić, że muszę koniecznie robić badania immunologiczne.
Powiedziała też, że na wyniki będę czekać ok 3 tyg i wtedy mam się umówić do niej

Ostatnia edycja:
Kasik, dhea brała 3 razy po jednej tabletce.
A invickie się powodzi. Nową placówkę otwierają. To już ich 4.

Smerfeta, ciesze się, że wizyta przebiegła pomyślnie.
Bardzo dobrze, że dostałaś zalecenie zrobienia badań. Z tego, co wiem, to akademia jest na pewno tańsza niż invikta
Tutaj masz cennik:
http://www.uck.gda.pl/images/cennik2013/CLK.pdf

Dla porównania powiem Ci, że białko S w AM kosztuje 60 zł, a w Invikcie 112 zł.
w Laboratorium Bruss 107 zł, w Diagnostyce 80 zł. Także rozrzut jest spory.

Jak pójdziesz robić badania do AM, to proponuję się wcześniej zarejestrować przez net na konkretną godz. Unikniesz stania w kilometrowej kolejce. No i koniecznie poproś o kod dostępu, żebyś mogła sprawdzić wyniki przez internet.

Hejcia dziewczyny.. ja w niedziele dostalam silnych plamien, potem chwile spokoju i wczoraj co raz mocniejsze.... a dzis rano wylecialo cos ze mnie.. :-( obawiam sie ze byla to powtorka z rozrywki tak jak rok temu.... :-( dlatego nawet nie szlam dzis na bete.... a jakie mozna jeszcze zrobic badanie zeby zobaczyc dlaczego sie zarodek nie przyjmuje albo jak sie przyjmuje to czemu nie umi sie utrzymac.. moze mozna to jakos stwierdzic? hmmm... natomiast umowilam sie do pani doktor na czwartek na wizyte :-) moze dowiem sie kiedy pojde po mojego mrozaczka...

Giza przykro mi kochana.... :-( wiem co czujesz... moje 3 maluchy tez nie dotrwaly do 5 doby, tylko jeden co jest zamrozony.... moze on bedzie chcial zemna zostac :-)

co to sa komórki NK i DHEA ?

reklama
Smerfetko cieszę sie ze trafiłaś na konkretnego immunologa, Sprobuj moze umowic sie do immunolga na NFZ i poprostu o zrobienie badań na NFZ , zawsze taniej, pewnie nie wszystko sie da ale co tam.
ja dziewczynki po weekendzie czuje sie super, moje choróbsko to tzw 3dniówka, na czwarty dzien rano jak ręką odjął nic mi nie było, przez weeken dość sporo sie działo, zostałam znowu ciocią maleńkiej korneli, mała bo waży 2400 i ma 51 cm, nie widziałam jeszcze na zywo bo leżała pod "solarium" na noworodkach , w sobote powiedzieliśmy tez o naszych staraniach i problemach naszym bliskim znajomymi, gdzie jedni juz maja dziecko, starają sie o drugie, kolejni właśnie w niedziele zostali rodzicami i starej panie ale bardzo źyciowej:), z którymi widujemy sie raz na tydzień i jest mi lżej, chyba poprostu dojrzelismy do tego by sie dzielić, baliśmy sie oczywiście rekacji , ale "stara panna" ma znajomych którzy tez starali sie długo , podchodzili do in vitro i w końcu reagowali więc jej reakcji sie nie bałam, reszta całkiem dobrze zareagowała i pilismy zdrowie pan , ktore maja najgorzej , jedne rodzą, innym wkładają "dzieci" do brzucha:) , kac morderca był na następny dzien ale lżej sie zrobiło na sercu, uprzedzilam zeby nie pytali o nic, bo nie lubię , przyjęli do wiadomości, co nie zmienia faktu ze juz drugi dzien jestem jakaś smutna, zostałam ciocia i mimo iż sie cieszę to w sercu ściska żal ze ja nie moge sie cieszyć z tego ze to ja nie Tule swojego dziecka i nie wiadomo czy tak bedzie, smutek i radość na zmianę i wszystko mnie dzisiaj w robocie wkurzyla , bez kija nie podchodz.
troszke was poczytalam , jak zawsze 3mam kciuki, troszke odpoczne od was z pisaniem ale będę podcYtywala bo strasznie wam kibicuje i wasze wysokie bety i dobre wiadomosci cieszą naprawdę !!!!!!!!
Wydarzenia z ostatnich dni mnie troszke dobily psychicznie a dzisiejsza już zupełnie, przepraszam ze bez składu ładu moze byc ale tak jakoś pisze co ślina na język przyniesie..... byłam dzisiaj w domurodzinnym mojej babci,u jej sióstr i wogole tam dużo ich, pokręcone to, a mam młoda babcie i jest najstarsza więc w tym domu są małe dzieci od dzieci sióstr mojej babci, jakoś tak z jedna kuzynko-ciocią sie poklocilam 3,5 roku temu i nie zagladalam tam bo tam mieszka jej mama, no ale musiałam tam jechać bo babcia mnie prosiła i poznałam Dziecko mojej kolejnej ciocio-kuzynki, jakoś nie złożyło sie przez ponad 2 lata zawitac tam, i od slowa do slowa ciotka z wujkiem, " a no tak ty go jeszcze nie widialas w ogóle "
embarrassed.gif.pagespeed.ce.U2gs3C4iui.gif
, ja na to ze tak jakos sie zlozylo nie bylo okazji, wiec uslyszalam " ze ja dzieci nie lubie i dlatego nie znam dzieci moich kuzynko-cioć
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif
Wtedy jakby ktos kamieniem mnie rzucił, co oni mogą wiedziec czy ja lubie czy nie, ja kocham dzieciaczki znajomych i wogole, najlepsza ciocia , zawsze cos przyniesie i przypilnuje jak trzeba, nawet na noc weźmie, więc teraz to juz wiem co tamta rodzina sadzi o nas, bo nie maja dzieci po prawie 10 latach bycia razem, wygodni i nie lubią dzieci wrrrrrrr ale przynajmniej mamy ślub z miłości, a nie z powodu wpadki, jak ich dzieci, kurcze musiałam wam o tym napisać, bo zapewne mnie tylko my mamy takie problemy jak nas widza inni, tzn mam nadzieje!

Wklejam ciekawy artykuł dla chętnych do poczytania, zauważyłam ze gazeta wyborcza z TLC mA jakiś taki program propagowania in vitro, uświadamiającej z czym to sie je
Czy niepłodność to wyrok?
Lawendowy mówiłam ci ze widzialm ich wielki bilbord w Gdyni, i dziś czytałam ze są bezpłatne konsultacje i rabaty dają na IUI i ivf a ta ich placówka to oddział , teraz 3 kliniki trojmiejskie w jednym fyrtlu

Ostatnia edycja:
Do góry