reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Smerfeta planu konkretnego jeszcze nie mam. Ciekawe czy jak bym poszła do rodzinnego to dał by mi skierowanie do immunologa na NFZ? Bo rodzinny chyba nie może przepisać badań takich jak immunolog? A może pójdę do mojego doktorka, teraz przyjmuje też na NFZ, spróbuję się umówić. Może badania zrobię bliżej mojego miejsca zamieszkania a dopiero z wynikami pójdę do tej co Ty byłaś.

Kochane dziękuję wam za kciukaski.Narazie od 1dc biorę Estrofem jutro wizyta i będę wiedziała co dalej.Bardzo długo czekam na mrozaczka ale lekarz polecił mi zrobić dłuższą przerwę,w kolejnym cyklu po transferze na ust wyszło,że mam jeszcze małe pechole,które pozostały od punkcji i musiały zniknąć.Ale już znikły i mogę wracać po kruszynke :-)
Buziaki dla was i trzymam kciuki albo nie odprawiam tańce :-)
Lawendowemu pomogły :-)

Agusiapela, tańce pomogły, a i owszem, ale nie zawsze tak było, że skutkowały.
Dokładnie dzisiaj mija rok, od mojej bety po pierwszym IVF. I niestety tańce i inne czary okazały się pechowe.
Tak już w życiu jest, że raz na wozie, raz pod wozem. Ale cierpliwość i pokora zostały w końcu wynagrodzone.
Wierzę, że każdej z Was również się uda, a porażki będą tylko złym snem.

Agusiapela, także tańce-połamańce, masz jak w banku :tak:

Keki, Olusia bardzo mi przykro że się nie udało:zawstydzona/y:
Choć jeszcze nie jest to u Was do końca przesądzone, bo Olusia nie zrobiłaś kolejnej bety, bierzesz dalej leki? A Ty Keki zrobiłaś dość szybko tą betę:baffled:więc koniecznie ją powtórz.
Ja zrobię 12 dpt dwudniowego malucha to i tak wcześniej o dwa dni niż klinika zaleca. Choć czuję jaka będzie beta:zawstydzona/y:
Jedyne inne odczucie to ból kręgosłupa w odcinku lędzwiowym, ale to może od niewłaściwej postawy:confused2:

Esiek kciuki za Twoję pęchole:tak:masz rację towarzyszy nam ciagly niepokój który i tak się nie kończy na pozytywnej becie, zapewne do samego porodu człowiek będzie niespokojny:zawstydzona/y:

GizaS czyli robisz betę jeszcze w tym tygodniu? Nie myśl że brak objawów to na pewno negatywny wynik - sama na pewno czytając forum wiesz że to nie prawda :tak:
Ja jestem już po i wizycie, niestety tak jak myślałam pomimo że już 24 dc wyniki badań oraz na USG wszytko wygląda jakby to była pierwsza połowa cyklu, brak pęcherzyka dominującego, tylko kilka średniaków. Oczywiście wszytko wskazuje na to że gdyby poczekać - cykl na pewno będzie długi - owu mogła by wystąpić za kika-kilkanaście dni ale wiadomo - przy refundacji nie ma mowy abym przychodziła co 2-3 dni na kontrolę więc muszę odpuścić ten cykl :-( Trochę żałuję bo oznacza to podejście w grudniu na cyklu bezowulacyjnym. Wykupiłam leki (Estrofem) i zaczynam brać zaraz po @, od 2dc. Teraz Duphaston żeby przyśpieszyć @ i znowu czekamy - wygląda na to że wizyta i wyznaczenie ew. transferu wypadnie ok. 10 grudnia.
Pozdrawiam Was:happy:

reklama
Gizas sorry, że tak Ci tyłek zawracam tymi suplementami ale właśnie zaczęły przychodzić przesyłki i wszystko sobie ładnie rozpisałam ile czego ale zapomniałam o Omega 3, kupiłam 1000 mg i na opakowaniu jest dawkowanie od 1 do 3 dziennie, a Ty jak bierzesz?

Do góry