reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Ja naprawdę tego nie ogarniam:zawstydzona/y:przecież Wasze wyniki, Twoje Kasik i Twoje Smerfeta nie są aż tak złe, armie mężów też ok, a tu dwa takie same przypadki w przeciągu kilku dni:zawstydzona/y: Wcześniej spotkałam się tylko z czymś takim z Blue, ale ona była jedyna którą znałam z tej historii a teraz Wy do niej dołączacie:crazy:
Przecież Wasze AMH też ok, więc nie moga zgonić na słabą jakość komórek:baffled:
Sama nie wiem co Wam napisać czy co Wam doradzić, to jakiś horror:zawstydzona/y:

Mam nadzieję że Olusia rozjaśni dzis forum:sorry:czekam na betę z niecierpliwością, a plamieniem sie nie martw aż tak bardzo, bo może oznaczać i @ ale też i ciaże, wiele dziewczyn plami, ważne żeby to nie byla krwista czerwień:sorry:

Kasik do wczoraj brałam takie dawki leków jak na początku miałam przepisane przez lekarza po punkcji a po wczorajszym telefonie mam brać luteine przez 7 dni 2x2 dziennie

Gizas chyba musze zacząć stosować takie suplementy które Ty bierzesz, i to identyczne

Edit. Do mnie doktor sam dzwonił z informacjami i kazał mi przyjść dziś, ale że dziś nie mogłam, to mam się stawić w sobotę

Ostatnia edycja:
Smerfeta a po cholerę tą wstrętną luteinę brać? Ja sobie myślę, że dzisiaj wezmę jeszcze estrofem i unidox tak jak mam przepisane ale od jutra powinnam dołączyć luteinę i chyba już nie wezmę bo po co?

Kazał więc biorę, tym bardziej że boje się torbieli, choć nie jestem pewna czy w ogóle jest takie zagrożenie. Dopiero w sobotę zapytam po co to. Jeszcze nic nie wiem co i jak i dlaczego bo dr powiedział że to nie jest rozmowa na telefon

Właśnie mnie naszła myśl Smerfeta o moich suplementach:sorry:Przecież ja mam mniejsze od Was AMH, mój M ma tragiczne nasienie a mimo to już mam 3 transfer za sobą, ciaży nadal brak, ale może teraz będzie cud:sorry: Nawet moje dwa maluchy walczą dalej pod okiem embriolog, staram się o nich nie myśleć... ale wiadomo jak to jest:confused2:
Już przy drugim ivf mówiłam Wam że moej suplementy mi pomagają, może nie jest to takie tanie ale jak widac chyba mi pomaga. M też dawałam ostatnio.
A przy pierwszym ivf miałam jeden mizerny zarodek, przy drugim już 2 i to ładne, a teraz aż 3, tyle że decyzja padła żeby dwójkę trzymać do blastocysty.
A co biorę... przede wszystki i uważam za najważniejsze koenzym Q 10, ogólnie biorę 2 tabl po 30 mg, ale na na miesiąc przed stymulacją zaczełam brać aż 5 tabletek czyli 150 mg koenzymu Q10, zagraniczne stroy podają że warto brać nawet 200-300 mg ale to strasznie drogo wychodzi więć pozostałam przy dawce 150 mg. Następnie zestaw witamin dla staraczek Beparen women, do tego DHEA 2 tab po 25 mg, selen z wit E x1, wit D3 1000 jed x1, sprilurinę 2 tabl, omega 3 1 tab, kwas foliowy 1 tab ( pomimo że jest w beparent ale dawka 800 jest dobra) i magnez +B6 1 tab. I to by było chyba na tyle:sorry: Większość kupuję na allegro bo np ceny beparent czy koenzymu w aptekach są kosmiczne:confused2:

reklama
Smerfeta torbieli raczej nie powinnaś się bać bo powstają z niepękniętych pęcherzyków.

kasik ja mimo iż miałam pobrane komórki i miałam lutinusa to zostały jeszcze małe pęcherzyki które nie były nakłute i miałam po cyklu IVF torbiele, wiec bierz tabsy które zaleca lekarz.
nadal nie mogę ogarnąć tego wsyztskiego Kasik Tule mocno !!!!!!

Do góry