reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
enni źle się wyraziłam. Chodziło mi o dokument z informacją o rozdysponowaniu środków na poszczególne kliniki: http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/roz_in_vitro_18102013.pdf

Ponadto ciekawostka z 21 października: http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/invitro_kp21102013.pdf

A tak w ogóle, to nowinki nt. programu dostępne są tu: Ministerstwo Zdrowia

Infinity, dzięki :) Dla mnie to wszystko to jakaś abstrakcja, bo jeśli już była u mnie owu, to bardzo późno, powyżej 20dc przy podwójnej dawce Clo, a tutaj 10dc i wzrastające pęcherzyki :szok: Nie spodziewałam się, że są leki, które działają tak błyskawicznie!

Ostatnia edycja:
Enni, proszę mi się tu nie załamywać! W regulaminie programu jest zapis: "Kolejność udzielania świadczeń w Programie jest uzależniona od kolejności zgłoszenia się pary do realizatora."
Dla mnie jest tutaj jasne, że decydująca jest data rejestracji, a nie kwalifikacji. Kiedy miałaś wizytę rejestrującą?

Dobry wieczór wszystkim ;-) Mam nadzieję, że na Polnej jedna sytuacja jest lepsza. Mam kwalifikację dopiero w grudniu i chciałabym szybko zacząć stymulację :-( A obecnie już niektórzy po kwalifikacji muszą czekać na rozpoczęcie procedury?

Carrie B, najlepiej dowiedz się u swojego lekarza prowadzącego jak się sprawy mają, ale jedna moja znajoma miała podejść do drugiej próby na NFZ i dowiedziała się, że raczej w tym roku już nie da rady, więc podejrzewam, że dotyczy to także nowych pacjentek. Ale nie chcę gdybać, dopytaj u źródła.

Enni, spróbuj się dowiedzieć, która jesteś na liście oczekujących. Jeśli faktycznie kasa się skończyła, być może po nowym roku będziesz jedną z pierwszych. Dopytaj lekarza!

Ostatnia edycja:
Hej wszystkim:)
jakiś czas się nie odzywałam tutaj, ale czytam Was na bieżąco...
W końcu u mnie się też coś rusza...dostałam potwierdzenie od Doktorka dzisiaj że ruszymy w grudniu:happy:
teraz tylko oczekiwanie na @, miesiąc na antykach i stymulacja...mam nadzieję że owocna...

reklama
Do góry