reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

osska przkro mi że tej się u ciebie zdarzyło. a zarazem jestem wściekła bo też jestem ich pacjentka a ty jesteś już druga dziewczyna która nie dotrwała u nich do transferu. kurcze to z nami jest coś nie tak czy z nimi. teraz już nie mam żadnych złudzeń że spotka mnie niestety ten sam los co was. czy w ogóle ktoś u nich zaszedł w ciążę po ivf?
Malwisia zastanawiam sie co z ta pseudo klinika nie tak, moze maja złe podłoże na których choduja zarodki, poprostu kiepskie! To ze maja nowy sprzęt nie oznacza ze cała reszta jest dobra, 2/3 sukcesu to labo i embriolog , ale z tego co widze ich prowadzenie stymulacji jest dziwne,
Malwisia a jak tobie idzie? Jakie dawki masz lekow? Receptena leki dostalas odrazu czy co wizytę? I jak z wynikami estradiolu?
Boshe jaka ja jestem wściekła naga klinike! Wstyd mi ze w Bydgoszczy taki badziew powstał , a lekarze którzy tam pracują przynoszą wstyd bydgoskiego środowisku lekarz, znam jednego z nich osobiście i nie me uwierzyć co sie tam dzieje!!!!

reklama
Czerwona oliwka a po co Ci było 6 stymulowanych cykli? Przecież do ivf nie są one konieczne :confused: Ja już tyle się naczekałam na wizytę kwalifikacyjną, że jest mi bez różnicy czy będzie długi czy krótki protokół ale z tego co pamiętam to gin wspominał o krótkim, dowiem się już środę :-)

Czerwona oliwka, Carrie B, syl_wia86, osska86 - dziewczyny witajcie. W jakich kilinikach będziecie podchodziły do IVF?

dziewczynki otrzymałam wyniki II werki (7dpt) i tak estradiol - 1903, progesteron - >60, beta - 43,12 :szok:, kochane bardzo wam dziękuję za kciukasy jak widać pomogły :-), ale aż nie dowierzam, chyba jutro rano jeszcze zrobię sikańca, bo to zbyt piękne żeby było prawdziwe, traciłam już wiarę, że w ogóle kiedyś to nastąpi, w czwartek mam III werkę oby beta rosła....

Wooooowwwwww!!!! Ale dobre wieści, nawet nie wiesz jak się cieszę, bo każda kolejna ciąża to nadzieja, że w końcu każdej z nas się kiedyś uda. Gratulacje, aż mi się humor poprawił!!! Dbaj o siebie i maleństwo, teraz już musi być wszystko dobrze. Naprawdę super wieści

Kochane,
Wszystkim dziękuję bardzo za &&&&&&&&&&& , tańce i tupańce. Dziś 10dpt i wynik progestetonu to 29,27
a beta 0,1.
Niewiem dlaczego wczorajszy test pokazał bladą kreskę.... pokazał ją błędnie. Trudo...widocznie nie mó czas...Trzymam kciuki za Was dziewczynki buźka

Karusia a może nie trać jeszcze nadzieji... zrób bete za kilka dni.

Malwisia zastanawiam sie co z ta pseudo klinika nie tak, moze maja złe podłoże na których choduja zarodki, poprostu kiepskie! To ze maja nowy sprzęt nie oznacza ze cała reszta jest dobra, 2/3 sukcesu to labo i embriolog , ale z tego co widze ich prowadzenie stymulacji jest dziwne,
Malwisia a jak tobie idzie? Jakie dawki masz lekow? Receptena leki dostalas odrazu czy co wizytę? I jak z wynikami estradiolu?
Boshe jaka ja jestem wściekła naga klinike! Wstyd mi ze w Bydgoszczy taki badziew powstał , a lekarze którzy tam pracują przynoszą wstyd bydgoskiego środowisku lekarz, znam jednego z nich osobiście i nie me uwierzyć co sie tam dzieje!!!!

Mój gin pracował kiedyś w Nowum w W-wie i mówił, że doskonale zna całe to środowisko... Z tych wszystkich klinik zaznaczył mi kilka, w których powiedział, że są największe szanse na powodzenie. Jednak niestety żadna z tych klinik "nie jest mi po drodze" bo z rożnych względów, także osobistych, mój czas oczekiwania na rozpoczęcie procedury znacznie by się przedłużył. Dlatego wybrałam jak wybrałam.
Dziewczyny może rzeczywiście niektóre kliniki mimo iż spełniły wymagania do programu rządowego nie maja zbyt dużego doświadczenia i nie wypracowały sobie jakichś dobrych metod? A co za tym idzie mają słabsze efekty.... Już sama nie wiem... Jesli mi po 2 próbie mi nie wyjdzie to wtedy postanowiłam, że przeniosę się do innej kliniki.

Czerwona oliwka a po co Ci było 6 stymulowanych cykli? Przecież do ivf nie są one konieczne :confused: Ja już tyle się naczekałam na wizytę kwalifikacyjną, że jest mi bez różnicy czy będzie długi czy krótki protokół ale z tego co pamiętam to gin wspominał o krótkim, dowiem się już środę :-)

Jeśli jest czynnik jajnikowy to są wymagane. Mnie gin najpierw mówił mi, że idiopatyczna, a teraz widzę, że na zaświadczeniu napisał mi, że czynnik jajnikowy, a ja mam tylko 5 cykli stymulowanych... w środę jadę odebrać cytologię to go jeszcze o to zapytam.

mi również postawiono taki wymóg, na pierwszej wizycie kwalifikacyjnej, która się przeistoczyła w prywatną powiedziano mi, że przy idiopatycznej musi być co najmniej 6 cykli stymulowanych, więc na następną przywiozłam epikryzę od mojego miejscowego gina, bo tam miałam całe mnóstwo stymulacj clo i myślałam, że sprawa załatwiona, ale na następnej wizycie okazało się, że muszę mieć również udokumentowane conajmniej 4 inseminacje(jak gdyby od razu nie mogli mi tego powiedzieć), więc znowu wizyta okazała się prywatną no i biegiem załatwiać epikryzę z kliniki w której były IUI, dopiero trzecia wizyta okazała się kwalifikacyjną i jako, że do kliniki mam daleko (paliwo) plus wizyty prywatne to koszt procedury zwiększył mi się o 1000zł :wściekła/y:, lekarz mi mówił, że najmniej problematyczne przypadki jeżeli chodzi o zakwalifikowanie się to bardzo słabe nasienie lub czynnik jajowodowy wówczas przyjmują od ręki :tak:
oczywiście trzymam mocno &&&&&&&&&&&&& za twoją wizytę, aby przebiegła bezproblemowo, a jaki protokół zastosować to lekarz będzie wiedział najlepiej i trzeba mu zaufać ;-) z tego co wyczytałam to krótki stosowany jest u kobiet z niską rezerwą jajnikową

dziękuje wam dzięczynki za gratulacje, ale czekają mnie jeszcze 3 werki, dopiero wtedy będę się cieszyć, teraz jeszcze trochę się obawiam aby te szczęście nie było zbyt ulotne, a swoją drogą tak się zastanawiam skoro dwie ostatnie werki muszą odbyć się w Invikcie i są to już wizyty nierefundowane to może będę mogła zrobić je w Warszawie, a nie w Gdańsku zawsze 200km w jedną stronę bliżej, muszę zapytać się dr przy następnej rozmowie telefonicznej

Czarna, ja również dołączam się do gratulacji.
Myślę, że z badaniem nie będzie problemu. Przecież tutaj chodzi o takie same normy, no i o rodzaj badania. Bo są dwie bety, o czym niedawno sama się przekonałam, umierając prawie na zawał :-)

Czarna gratuluję;):-D
Cały czas Was czytam i tak jak Kasik mam nadzieję dołaczyć do Was, okaże się już 14.10:tak:

Narobiłyście mi strachu, tym że musicie mieć 4 iui ;( Ciekawe jak jest na Polnej w Poznaniu. Mam udokumentowane 3 inseminacje i chyba 2 albo 3 stymulacje clo. Dzisiaj odbieram AMH ciekawe co mi tam wyjdzie.
Kasik36 o kurde:szok: to już jutro będziesz wiedzieć na czym stoisz wowow trzymam &&&&& żeby szybko wszystko dalej się potoczyło;-)

reklama
czarna super gratuluję, &&&&&&&& oby teraz betka pięknie przyrastała:-)
Kasik to trzymam kciuki za Twoją wizytę:tak:, ja będę w Invicie w przyszły wtorek, szkoda, że się nie spotkamy:-(
Ja dziś poszłam ponownie na badanie bety i progesteronu, sprawdzić jak przyrasta- jutro wyniki.

Do góry