reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Cześć wszystkim. W końcu udało mi się znaleźć forum, gdzie mogę porozmawiać z osobami, które walczą o maleństwo w rządowym programie.
Jestem po pierwszym podejściu, tzn. nie wiem czy można to nazwać pierwszym podejściem, ponieważ nie doszło do transferu. Z 13 uzyskanych jajeczek powstały 3 zarodki, jednak nie dotrwały do stadium blastocysty, przestały się rozwijać... Wiem, że były to tylko "komórki", ale mimo to ból jest ogromny. Zostały my tylko 2 podejścia jeszcze. I oczywiście ta myśl czy starczy pieniędzy na kolejny raz.
Czy któraś z was spotkała się z nie rozwijaniem się zarodków? Czemu tak się stało? Czy mam gwarancję, że był to przypadek i przy drugim podejściu to się nie zdarzy?
Leczę się w Genesis w Bydgoszczy u dr. S. Czy kolejny raz również musi obejmować 2 miesięczną kurację antykami, czy nie można tego skrócić?
Matko, tyle pytań się nasuwa....
Dziewczyny pomóżcie.

reklama
Osska86 z tego co pamiętam Blueskye miała podobny problem co Ty. U niej niestety było już kilka podejść i teraz przygotowuje się do adopcji komórki ale u Ciebie może być inaczej, w końcu każda z nas jest inna więc nie załamuj się.

Ja właśnie odbębniłam wizytę u rodzinnego, podpisała mi "Informacje o stanie zdrowia pacjenta", chociaż powiedziała, że jej zdaniem to nie ona powinna to wypełniać tylko gin no ale nie chciała robić pod górkę więc wypełniła, podpisała i podbiła pieczątką. Na odchodne mnie pocieszyła, że ona 13 lat starała się o dziecko, leczyła, badała, nie było konkretnej przyczyny niepłodności i w końcu odpuściła i ............... niespodziewanie zaszła w ciążę, ma już nawet 2 dzieci :-) Taki optymistyczny przypadek na początek tygodnia :tak::-):tak:

Pełna a Twoja niunia ma już prawie 3 miesiące, jak ten czas leci :-)

Czarna dzisiaj testujesz? Nie za wcześnie? :confused:

Ostatnia edycja:
czarna &&& z całych sił!!! za dwucyfrową :tak:
bardzo dziękuję na pewno się przydadzą :-), dziś od rana brzuch zaczął mnie boleć typowo na okres i oczywiście ze mnie taki narwaniec, że już na sam początek dnia były łzy rozpaczy, że na pewno się nie udało, po co ja w ogóle na to badanie jadę itp., współczuję mojemu mężusiowi, biedny nie wiedział jak mi pomóc, a sam w środku pewnie strasznie to przeżywa, no nic trzeba zmierzyć się z rzeczywistością, dziś po 15 będę miała wyniki...

osska86 nie wiem od czego to jest uzależnione, ale dla przykładu przy moim pierwszym podejściu w Białymstoku na 12 komórek zapłodniło się 11 z czego do 5 doby przeżyły jedynie 4 (czyli 36%), natomiast tym razem pobrano 6 komórek z czego zapłodniło się 5 i do 5 doby również przetrwały 4 blastusie (czyli 80%), więc jak widać za każdym podejściem może to inaczej wyglądać :baffled:

Czarna w takim razie tańce tuptańce za ładniutką betę do godz 15 :tak::tak::tak: A robisz te wyniki w Invikcie, czy można u siebie?

ja mam prawie 300km do Invicty, więc badania wykonuję na miejscu, u nich jest opcja zamówienia weryfikacji telefonicznych koszt trzech to 180zł, po otrzymaniu wyniku wysyłam na wyznaczony nr tel semsa z wynikami, a po kilku godzinach oddzwania do mnie pani dr i ustala dawki leków

reklama
Hejka
byłam właśnie na pobraniu wymazu na chlamide i krwi na grupę krwi i wirusologie.udało się. Wszystko miałam bezpłatne a jestem przed kwalifikacją. Wizytę mamy 29.10
Nie wiem po co mam robić już teraz przed kwalifikacją np potas, sód, morfologie, APTT, toxoplazmoze? Wiecie?
Mam nadzieję że lekarz rodzinny FB mi na te badania skierowanie.

Do góry