reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ema i Ania ja podpisywałam na pierwszej wizycie chyba z 15 stron papierów, to o tym mówicie?Razem z moim m musieliśmy podpisywac...Kurde na ja mam nadzieje ze ruszymy w tym roku jeszcze!!!!! Hmmm męczą mnie te antyki ze wy już bierzecie a ja nie:confused:

reklama
Witam! Już dawno nic nie pisałam. Trzymam mocno kciuki aby wszystkie oczekujące Panie na zabieg w Gamecie zmieściły się jeszcze w tym roku :) W ogóle jak ten czas szybko leci. Już mamy październik, za chwilę pojawią si e sklepach gadżety gwiazdkowe i już Będzie czuć powiew Świąt.

A ja wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę anty czekam na wstęciuchę i od 2 dc zaczynam się szczepić :) I zaczynam pić masakryczne ilości wody i mleka żeby przepędzić hiperkę, bo podobno przy moim AMH 9,58 jest ona bardzo dużym zagrożeniem.

Lady Margot u mnie nie było jednoznacznych oznak, że się udało, nie miałam żadnych plamień, jedyne co to piersi zwiększyły mi się o 1 rozmiar i strasznie bolą do dziś. Po za tym myślałam, że się już nie udało, bo bolał mnie brzuch jak na @, a tu niespodzianka.
Kasik tak wizyty mam na razie u naszego doktorka, jeszcze za tydzień jadę zobaczyć pęcherzyk i za 2 tygodnie usłyszeć serduszko, a później przechodzę pod opiekę mojego ginekologa.

Dziewczynki ja wczoraj byłam na kontroli, wszystko super betka wzrosła prawie o 300%:szok:, teraz jest 426, lekarz zmniejszył mi dawki leków i potwierdził, że jestem w ciąży:-D.
Pozdrowienia dla dziewczyn przed i po transferze, życzę Wam dużo cierpliwości, bo tego zawsze nam brakuje.

Malwisia U mnie szybko to poszło, bo byłam stymulowana krótko, więc u mnie od rozpoczęcia stymulacji do transferu było 16 dni.
To życzę Ci owocnego kłucia:-), oczywiście bez hiperki.

Malwisia u każdej z nas jest inaczej u mnie o dnia stymulacji, która trwała 7dni, do transferu upłynęło 14 dni, powodzenia
mika super betka, a napisz mi proszę kto cię prowadził w Invikcie

Ostatnia edycja:
Witajcie :0

@mika beta bardzo ładniutka. Teraz śmiało możesz mieszkać kiszone z czekoladą :-D

Ja dziś rano nie wytrzymałam. Poszłam na betę w ramach weryfikacji. Coprawda doktorek ni ekazał mi jej robić, ale co tam. Dziś 5dpt. Mam nadzieje że coś drgneło. Wyniki ok 14. 00

Trzymajcie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Pewnie macie rację , ale musiałam to zrobić. Mialam podanyy 3dniowy zarodek.
Znalazłam teraz takie o to cudo, oczywiście nie wiem na ile to wiarygodne :

Jezeli transferowany jest 3 dniowy embrion:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

Jezeli tansferowany jest 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

No i o ile wiem że cudem było by dziś coś zobaczyć to dla spokojności siebie samej musiałam..... powtórzę w piątek.... no zobaczymy

Do góry