reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

mmm do kwalifikacji potrzebujesz badanie nasienia męża, AMH i fsh, a resztę badań, tzn wirusologie robi sie po kwalifikacji i to jest refundowane:)
dzięki :) mi lekarz zlecił i te wirusowe i AMH i FSH jednocześnie na wizycie wstępnej., Z tym, że AMH i FSH płatne, reszta refundowana. O nasieniu nic nie wspominał, może dlatego, że mamy ostatnie badania z marca a słyszałyście coś na temat refundowania leków do stymulacji?

reklama
dzięki :) mi lekarz zlecił i te wirusowe i AMH i FSH jednocześnie na wizycie wstępnej., Z tym, że AMH i FSH płatne, reszta refundowana. O nasieniu nic nie wspominał, może dlatego, że mamy ostatnie badania z marca a słyszałyście coś na temat refundowania leków do stymulacji?

mmm nic nie słyszałam, a ty słyszałaś o refundacji leków? Byłoby fajnie gdyby chociaz cos refundowali:) dla tych podchadzaych z refundacji byłoby super a jeszcze lepiej dla tych którzy płaca 100% :)

Ostatnia edycja:
mmm nic nie słyszałam, a ty słyszałaś o refundacji leków? Byłoby fajnie gdyby chociaz cos refundowali:) dla tych podchadzaych z refundacji byłoby super a jeszcze lepiej dla tych którzy płaca 100% :)
Mówili o tym od samego początku, w 2013 miało być około 70% dopłaty od państwa ( czyli koszty procedury) a od 2014 mówili o 100% ciekawa byłam czy coś z tego faktycznie wynikło Będzie refundacja leków w in vitro? | niezalezna.pl

Mmm, tylko to było w planach, ten wpis jest z zeszłego roku , a refundacja leków upadła, więc nie wiem czy wogole cos sie ruszy z refundacją leków:(
kwiatek super, niech teraz ładnie sie zaplodnią:) a ile pobrali wogole pobrali ?

Dzien doberek)
kwiatuszku trzymam kciuki za maluszki:) i za wszystkie dziewczyny które znam i nie znam.

Genna może wiesz ile trzeba mieć udokumentowanej stymulacji na spotkaniu kwalifikacyjnym? Słyszałam gdzieś że 6 czy to prawda?

Dzien doberek)
kwiatuszku trzymam kciuki za maluszki:) i za wszystkie dziewczyny które znam i nie znam.

Genna może wiesz ile trzeba mieć udokumentowanej stymulacji na spotkaniu kwalifikacyjnym? Słyszałam gdzieś że 6 czy to prawda?
Enni tak 6 cykli stymulowanych:)
macie juz wszystko przygotowane na kwalifikacje?

reklama
hej dziewczynki ja już po transferze, okazało się, że z 6 kumulusów zapłodniło się 5 z czego 1 w 2 dobie przestał się rozwijać :-(, podano mi 1 blestkę klasy 5AA, a 3 klasy 5AB zamrożono, więm że te trzy pozostałe są nieco słabsze ale nie znam się zupełnie na tych oznaczeniach może wy mi coś rozjaśnicie :zawstydzona/y:, boję się że są nie najlepszej jakości

lady_margot trzymam kciuki za pierwszą werkę, mi pierwsza przypada we czwartek, jak będziesz znała wyniki to napisz proszę, będę czekała z niecierpliwością :-)

Do góry