reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witam się dziewczynki po urlopie :-) Jeszcze Was nie nadrobiłam, na wakacjach było mało czasu na net ;-) Teraz muszę nadrobić zaległości w pracy a tu na dodatek koniec miesiąca więc papierologia niesamowita mnie czeka.

@mika a gdzie masz teraz wizyty, dalej w Invikcie? U naszego doktorka, czy ktoś inny się Tobą zajmuje?

Edit:
@mika doczytałam właśnie, że następna w Invikcie jest Martaczi i LadyMargot ale u nich już po transferze więc można powiedzieć, że szlaki już mooooooocno przetarte. Teraz czekamy tylko na betki, duże, ładne i conajmniej dwucyfrowe :-):tak::-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik tak jutro widzę się z naszym doktorkiem :-D. JA jutro liczę co najmniej na 3 cyfrową betę powyżej 400 :-). Jak było na wakacjach? Pozdrawiam

@mika myślałam o betkach Martaczi i LadyMargot dlatego przynajmniej dwucyfrowe ;-) Twoja oczywiście będzie olbrzymia :tak::-) Na wakacjach oczywiście było super, szkoda tylko, że mojego M cofnęli na odprawie bo miał sklejony dowód :szok::szok::szok:(w tamtym roku na Kos poleciał bez probelmu) i na gwałt załatwiłam sobie towarzystwo znajomej, która spakowała się w 3 minuty i w ciągu godziny dojechała 130 km. Dla niej to nie był last minute tylko last SECOND :-D;-):-D Byliśmy w 6 osób więc było wesoło. Można by zaśpiewać: "Będzie, będzie zabawa, będzie się działo i znowu nocy będzie mało, będzie głośno, będzie radośnie ..."

Ostatnia edycja:
Kasik36 mąż chyba raczej średnio pocieszony?

Dziś dostałam nieoczekiwany prezent:) Nadjechała ma serdeczna przyjaciółka ( jest na emigracji ) :) Przywiozła mi książkę "Twoja ciąża tydzień po tygodniu "POczątkowo się zezłościłam , nie chcę zapeszać... Powiedziała że wierzy iż tym razem wszystko nam się uda.... wierzę wiec i ja :)

Lady Margot :) ja jestem 3dpt i też u siebie szukam i szukam. Każde ukłucie , każde wdęcie jest teraz zastanawiające.
Jeszcze tylko 9 dni :)

Karusia przynajmniej M miał urlop ode mnie ;-) A ten prezent od przyjaciółki to na pewno dobry znak :tak:

Dziewczynki nawet na urlopie o Was myślałam i Was podczytywałam (niestety niesystematycznie bo czas się tak szybko kurczył) ale mam dla Was upominki:
Dla wszystkich staraczek marzących o bliźniakach:
Majorka 2013 207.jpg

Dla Smerfety:
Majorka 2013 291.jpg
Dla Lawendowej:

Majorka 2013 180.jpg

Załączniki

• Majorka 2013 180.jpg
    Majorka 2013 180.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 40
  • Majorka 2013 291.jpg
    Majorka 2013 291.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 45
  • Majorka 2013 207.jpg
    Majorka 2013 207.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
Witajcie,
Odebrałam dzś wypis z laboratorium. Jako rozpoznanie naszej niepłodności po raz pierwszy jasno i wyrażnie napisano ze to czynnik męski. Wiedzieliśmy że jest nie ciekawie, ale nie ż aż tak:-(Niestety dziś poinformowano nas że nasze 3kruszynki obumarły:-:)-(
Niestety w związku z tym w przypadku niepowodzenia musimy zaczynać wszystko od nowa :-(

Mam jednak nadzieję że się uda... Troszkę zaczynam się denerwować. Dziś jest 3dpt , troszkę zaczyna mnie boleć brzuszek , jak na @. Nie cały czas ... momentami. Nie cierpię czekać.Wolałabym wiedzieć czy się udało czy nie, zaszczędziłabym stresu sobie i Mężusiowi i wszystkim dookoła.

p.s mój podany mi zarodeczek był w stadium 8a1 :)
Karusia niestety wiem co czujesz, ja tez nic nie mam, wiec my musimy zaczac wszystko od nowa:wściekła/y:więc trzeba wierzyć ze ze twoja Kruszynka w brzuszku da radę:)

malailoncia myślałam, że w tej chwili dowód osobisty jest dowodem ubezpieczenia, muszę jutro dokładnie dopytać. Mój M ostatnio robił badanie nasienia w marcu, więc pewnie doktor je zleci przy wizycie kwalifikacyjnej. Trzymajcie jutro za mnie kciuki, żebym na tych badaniach nie zemdlała.
mmm do kwalifikacji potrzebujesz badanie nasienia męża, AMH i fsh, a resztę badań, tzn wirusologie robi sie po kwalifikacji i to jest refundowane:)

reklama
Do góry