reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Anulla nie chce Cię wprowadzać w błąd, ale przynajmniej jak ja byłam w Invicie na wizycie kwalifikacyjnej wystarczył wynik FSH, ja nawet nie mam zrobionego AMH, więc może nadal to wystarczy. Bo rozumiem, że FSH masz ok? Zadzwoń do kliniki i się upewnij, bo w przepisach jest, że należy mieć wynik AMH lub FSH nie starszy niż 3 miesiące, a nie jest napisane, który konkretnie to musi być.

@mika, tak wynik FSH mam ok. Co prawda muszę zrobić go jeszcze raz, bo mam starszy niż 3 miesiące, ale do przekroczenia normy, to dużo mi brakowało. A lekarz mi kazał zrobić samo AMH. Jak już pójdę, to chyba zrobię FSH i AMH jednocześnie. Jak nie powtórzę AMH i mnie odrzucą, to będę pluła sobie w brodę, że nie powtórzyłam badania.

Anulla28 bylismy 11.09 na wizycie przed kwalifikacyjnej a juz 13.09 mieliśmy rzadowa z opinia-oficjalnie jesteście Państwo zakwalifikowani! Byliśmy przygotowani na zapisy dopiero na przyszły rok a tu prosze :-D
Jade juz na gonalu i menopurze,jestem po wizycie z anestezjologiem i w przyszlym tygodniu pobranie jajek :-D
Także nie ma na co czekac,tylko dzwon i umawiaj się na wizyte!!!

U mnie tez wystarczyl Fsh aktualny.no i tez raz dwa i juz stymulacja a teraz juz czekam na transfer takze nie ma na co czekac.w invikcie jest jak w fabryce teraz;)

to może rzeczywiście wezmę tylko badanie FSH. Od lekarza w czwartek wezmę swoją historię choroby, zobaczę co mi powie i od razu będę dzwonić. Mam jednak cichą nadzieję, że w październiku udałoby się jechać na 1 wizytę, bo do końca października są ważne badania nasienia:) Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi:-)

reklama
To śpiesz się Kochana,jezeli wyniki masz do końca października! Tylko najpierw umów się na tzw.wizyte wstępną na której lekarz określi wasza sytuację itd. chyba,ze od razu chcecie spróbować zapisać się na rzadowa. Trzymam mocno kciukaskii:-)

Do góry