reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
O widzę,ze nie tylko my mamy kawałek drogi do kliniki, my tez Kochana mamy okolo 200km :wściekła/y: no ale cos za cos :-)
Ostatnio na badaniach zeszło nam nam bite 10 godz. ale to nie tylko my tak pewnie mamy :-) najważniejszy efekt końcowy!!!

Anulla ja na Twoim miejscu najpierw umówiłabym się na wizytę wstępną, żeby lekarz sprawdził, czy spełniacie wszystkie warunki i macie potrzebne wyniki badań. Ja właśnie tak zrobiłam najpierw miałam wizytę prywatną, na której lekarz sprawdził dokumentację i zaraz potem miałam wizytę kwalifikacyjną. Lepiej tak zrób, gdyż jeżeli już na wizycie kwalifikacyjnej zabraknie Ci jakiegoś dokumentu to wizyta ta Ci przepadnie i nie będziesz jej mogła powtórzyć. Po prostu zadzwoń do rejestracji i powiedz, że chcesz np. na godz. 10 wizytę prywatną a na 10:30 kwalifikacyjną i jeżeli np. okaże się, że czegoś nie masz to wizyta kwalifikacyjna się nie odbędzie i Ci nie przepadnie. A jak się okaże, że wszystko masz to wizyta prywatna przekształci się w kwalifikacyjną.

ok dziewczyny, tak zrobię. A na wizytę kwalifikacyjną miałyście też tylko FSH albo AMH? No i dokumentacja medyczna i badanie nasienia. Czy na 1 wizycie dostanę listę badań dodatkowych. Bo gdybym wiedziała jakie zrobić jeszcze badania, to zrobiłabym na miejscu i w tym samym dniu załatwiła. Czy wszelkie badania są już potrzebne po otrzymaniu decyzji o zakwalifikowania się do programu? Przepraszam, że tak Wam głowę zawracam:)

Anulla ja miałam wizytę też w Invicie u dr Zielińskiego. Miałam ze sobą aktualne FSH, całą dokumentację medyczną z całego roku (u nas był czynnik męski, więc wszystkie badania nasienia, moją drożność jajowodów, itd), zaświadczenie od lekarza ogólnego o ogólnym stanie zdrowia, badanie nasienia (mu akurat zrobiliśmy w invicie dzień przed wizytą), RUMUA moje i męża. Zaraz po tym jak lekarz nas zakwalifikował, to dał nam skierowanie na badania w kierunku HIV, chlamidii itd. I dalej już szybko poszło.

aha, ok już wszystko rozumiem. Zbiorę wszystkie dokumenty i będę dzwonić. Tylko zrobię FSH u siebie. Dziękuję za podpowiedzi.
@mika, w poniedziałek dam znać, czy dzwoniłam sama, czy mogłabyś zapytać, czy na ten rok są jeszcze wolne miejsca w invikcie. :)

nie ma problemu, ja będę we wtorek, więc mogę zapytać. Jak będziesz chciała to możesz na prv wysłać mi swój nr tel, to jak już we wtorek coś się dowiem, to Ci napiszę smsa co i jak.

reklama
Nie wiem jak inne dziewczyny ale my mieliśmy tylko badanie AMH,badanie nasienia i historię choroby,wypisy,cytologie itp.wszystko co tyczy się Ciebie i Twojego partnera.
Na wizycie wstępnej mieliśmy dość długa rozmowe, badanie usg i sprawdzil wszystkie dokumenty,które przytargalam. I wstępnie stwierdził,ze się kwalifikujemy i moze nas od razu wpisać jako para z MZ ale....sa badania,które możemy wykonać odplatnie,ponieważ nie sa refundowane i nie musimy ich robic ale dobrze by było je wykonac,więc się zdecydowaliśmy co przesunęło nam oczekiwanie na wizyte rzadowa o 1 dzien tzn. 11.08 w środę mieliśmy wizyte wstępną podczas,której prof.zapisał nas na wizyte rzadowa na 13.09.

Do góry