reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hess, jakie śliczne zawiniatko;)
Mam nadzieję, że szybko uwiniecie się z różnymi.dlegliwociami i w pełni będziecie się mogli sobą cieszyc:) cieszyć jak Ty się czujesz? Karmisz piersią? Udało się zoltaczki uniknąć?

U mnie ok, posiew pobrany, szyjka długa i trzyma. 26.09 mam przyjęcie do szpitala i wpisza mnie w plan cc. Czekamy sobie na spokojnie ;) ciekawe, czy Polka będzie punktualna jak Wojtuś, czy wyskoczy wcześniej ;)

reklama
Aaaa, relacja z imprezy.

Tak jak pisałam o 3:50 we czwartek się zaczęło. Skurcze były od razu po odejściu części wód. Na IP były już częstsze, czop mi odszedł. Generalnie brudna sprawa. Rozwarcie miałam na 2 palce. Na porodówce wszystko ładnie i prawidłowo się rozkrecało, mąż mnie dzielnie wspierał.
Jak miałam 5 cm rozwarcia, to mi dopiero wody odeszły, bardzo dużo ich miałam. Mało się, że hoho, nawet położne się śmiały, że zalałam już pół porodówki.
Potem już bolało, 5 cm i wymiękłam, chciałam znieczulenie. Ale zanim ankieta, zanim anestezjolog to już miałam 10 cm i zaczynało mi się parcie. W sumie nie dostałam znieczulenia, bo już było za późno gdy przyszedł anestezjolog. Były położne, lekarz, wszyscy mi pomagali, wspierali, mówili co robić i jakoś szybko poszło :)
Mąż przecinal pepowinę i miałam małego na sobie 2h. A potem na salę :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Hess Wojtuś cudowny. I jakie ma śliczne włoski.
A ty jak się czujesz?
Wiem jak to jest na początku, człowiek boi się że coś zrobi dzieciątku. Ja przez pierwszy tydzień to cała mokra byłam ze stresu przy przebieraniu. A potem już luzik.
Jeszcze raz gratuluję świeżo upieczonym rodzicom:)

Czyli impreza się udała:-D to jest mega przeżycie ale warto to przejść dla takiego słodziaka. To w sumie ile trwał poród?

Anika11, iga - ja czuję się dobrze, czuję szwy, ale to nie boli. Karmie piersią, poród w sumie całość 8h trwał. Więc nie tak źle ;). Żółtaczki nie było :)

Witajcie moje kochane. Ostatnio rzadko czytam już fora ale was nadrabilam a u mnie nic nowego dziewczyny. Czasem dobrze a czasem jest gorzej. Za nie całe 2 miesiące miała mieć termin porodu. No cóż życie chciało inaczej. Cieszę się że u was jest wszystko dobrze. Anika kochana jeszcze troszkę i ty już też będziesz tulic swoje maleństwo. Widzę że nikt nowy nie przybywa a szkoda. To forum dawało tyle nadzieji całuski dla was

reklama
Dziewczynki moje jestem zestresowana podekscytowana i zdenerwowana...
W poniedziałek mam już być naczczo i będziemy witać Jagode przez cc...
Wczoraj miałam usg 2299 wazy.. :( wolałabym węcej....
Łaaaa mam nadzieję ze obejdzie się bez inkubatora itd... Ze sobie mój Skarbek poradzi....

Ostatnia edycja:
Do góry