reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczyny napiszcie mi w którym dniu stymulacji miałyście pick up
Witaj na polu bitwy :) ...u mnie długi protokół zastosowano 2 razy :) ...na samym Menopurze udało się uzyskać raz 14 dobrych komórek z tego 6 zarodków (niestety 5 transferów i tylko raz się udało na chwilę :(), przy drugiej stymulacji też sporo... 25 komórek z tego 3 zarodki przetrwały do 3 doby i obumarły, 2 słabiutkie blastocysty zamrożono w 6 i 7 dobie, a 1 blastka wychodząca z otoczki buszuje w brzuszku i zaraz rodzę :) ... AMH około 7 (podejrzenie policystycznych jajników) ...pick up za 1 razem 15dc, za drugim 16dc ;) ...w moim przypadku dobrze zareagowałam na ten lek, stąd komórki ok, natomiast nasienie słabiutkie, ale jak widać trafiłam wreszcie na dobry zarodek i czekam na szczęśliwe rozwiązanie ;) ...życzę powodzenia :* i zaciskam kciuki :)

KasiaAnia kciuki za szczęśliwy transferek :)

Pozdrowienia dla wszystkich staraczek, ciężarówek i mamusiek :*

Madziula a napisz mi proszę jak było slabe nasienie to jaka mieliście koncentrację? Mieliście robiona fragmentacje DNA plemników? Gratuluje sukcesu

Madziula a napisz mi proszę jak było slabe nasienie to jaka mieliście koncentrację? Mieliście robiona fragmentacje DNA plemników? Gratuluje sukcesu
Kochana ilość w badaniach bardzo zróżnicowana od 1mln plemników w całym ejakulacie do 24 mln., koncentracja 1ml., prawidłowa budowa 1 procent!, ale w dniu punkcji tylko kilka pojedynczych sztuk żywych i to o ruchu drgającym :/ ...reszta martwa, mąż musiał oddawać nasienie drugi raz po około pół godzinie i wtedy było z czego wybrać ;) ...w miarę żywotne, ale też pojedyncze sztuki :/

Moje Drogie !
Ja już dawno po, nie pisałam od razu bo zrobiłam sobie drzemkę [emoji4]
Ogólnie cały czas siusiam heh ale to już od kilku dni.
Wracając do transfera...
Do dziś wszystkie 3 zapłodnione komórki przetrwały i wszystkie są klasy C wiec średnio No ale dobrze ze w ogóle są [emoji846]
Transfer przebiegł pomyślnie bez komplikacji, teraz mam odpoczywać .
Mój Mąż zamknął mnie w sypialni zabrał kluczyki od auta i mówi ze teraz mam leżeć i pachnieć [emoji846]
Dom wysprzątał zrobił pranie aktualnie czekam na kolacje [emoji7]
Na Bete jestem umówiona 9 czerwca godzinę pózniej mam wizytę u naszego Dr.
pozostało nam czekać i trzymać kciuki by pomyślnie się zagnieździła [emoji846]
Zastosowaliśmy jeszcze EmbryoGlue co ma pomoc sie przykleić [emoji6]
Oczywiście mam mnóstwo leków [emoji58]
Czy macie dla mnie jakieś rady ? [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
KasiaAnna - to super, że mąż tak o Ciebie dba. Stosuj się do zaleceń lekarza, odpoczywaj, daj się rozpieszczać mężowi i tak jak anika11 napisała doraźnie możesz brać magnez i nospe.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry