reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ach!
Dziewczyny pozazdrościć takich zakupów! [emoji3]
Miejmy nadzieje, że wkrótce wszystkie sie na takie wybierzemy [emoji4]
Miłego dnia Kochane!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hess tak to jest kochana jak się oferuje miejsca noclegowe w Bieszczadach :-) inni leniuchuja a ja muszę zapieprzac i na odwrót :-)
A co sadzisz o tych moich plamieniach i bólach ? Miałaś może coś podobnego ? Bo mi się to zdarza pierwszy raz :-(

Bernadetta - kurcze, trudno powiedzieć. Nie miałam tak. Zdarzało mi się, że @ przychodziła po np 2 tyg. Ale zawsze było to konkretne krwawienie. A te plamienia? Może coś się tam w macicy ciągle oczyszcza. Chyba warto było by pójść do lekarza i zrobić usg. Może miałaś bardzo grube endometrium? Szczerze mówiąc nie wiem co Ci doradzić.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny powiedzcie mi kochane bo znów wkrecam sobie fazę że cos nie tak bo razem z beta w 9 dpt zrobiłam tsh. Wynik 3,09. Żaden z lekarzy nie skomentował tego wyniku. A dziś wpadł mi w oko artykuł że w ciąży wynik max powinien być 2,5. Nigdy nie miałam problemów z tarczycą. Wiem panikarz jestem ale powiedzcie co sądzicie. Jutro powtórzę wyniki badań.

Iskra82 - z tym to warto iść do endokrynolog, bo tarczyca w ciąży bardzo ważna jest. Ciąża często powoduje zachwiania tsh, a np po ciąży jest już ok. Masz rację, wynik powinien być max do 2,5. Niestety ja Ci nie pomogę jak to jest, gdy ktoś problemów nie miał z tarczyca, a w ciąży ma. Bo ja mam niedoczynność od 8 lat, więc tak czy siak biorę leki i odkąd jestem w ciąży muszę co miesiąc się kontrolować. Na pewno samo TSH nie wystarczy do diagnozy. Mnie lekarka zleca zawsze tsh, ft3 i ft4. Myślę też, że nie ma co robić tych badań co 5 minut i na własną rękę. Idź najpierw do endokrynolog. Mnie lekarka mówiła, że jak będę w ciąży to najlepiej pojawić się u niej do 5 tc.

Już telefonicznie kontaktowalam się z endokrynolog powiedział by jutro powtórzyć badanie i z wynikami do niego. Ale tylko powiedział o tsh ale też myślę że wszystkie zrobie. I wspominał o lekach min dawce. Ale to dopiero jutro więc rano lece do labo. W sumie jutro zacznie się 6 tydzień mam stresa ale mam nadzieję że będzie ok. Jesteś wielka Hess!!!

Iskra82 - spokojnie, to nie jest jakaś tragedia. Normalka, która w ciąży się zdarza. Lekarz oceni wyniki, da min dawkę leku i będzie git.
Nie nakręcaj się, bo do końca ciąży zwariujesz ;)

Kochana wiem że oszaleje do końca ciąży☺ Masakra jakaś
Chciałabym się trochę cieszyć ale tak bardzo się boję że coś przeocze że szok.
Rozmawiałam dziś z przyjaciółką i mówię jej że się uspokoje po 3 miesiącu a ona w śmiech że w 3 powiem że w 6 itd
No muszę wyluzować bo mój kropek jest silny i ma dobrze w moim brzuszka.
Właśnie w TVN mówią o in vitro.
Boże oni powariowali !!! Będzie to masakra

Czesc staraczki
Chcialabym dolaczyc sie do waszego grona bo najlepej wygadac sie komus kto przechodzi przez to samo
Jestem wlasnie po antykach i 2 dzien na gonapeptylu, 18 wizyta kontrolna jak zadzialaly leki i decyzja o dalszej stymulacji. Masakra myslalam ze bedzie psychicznie troche łatwiej a przy kazdej wizycie gdzie dostaje kolejny lek jest taki stres ze nie moge normalnie funkcjonowac
Dlatego wlasnie postanowilam dolaczyc do jakiegos forum gdzie mozna pogadac z kims kto wie z czym to sie je
Gratuluje tym dziewczynom ktorym sie juz udalo trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazania
Mam nadzieje ze i ja wkrotce dolacze riwniez do grona przyszlych mam

reklama
Gosia321 - witaj i śmiało do nas dołącz :)
A jeśli wolno zapytać, to co jest powodem u Was do in vitro i gdzie się leczycie?
Jak będziesz miała pytania, to śmiało :)

Do góry