reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasia ja jestem po trzeciej stymulacji z której uzyskałam 5 komórek , cztery dojrzałe a 3 sie zaplodnily , jeden zarodeczek klasy 4aa jest ze mną i mam zamiar testować w czwartek a może w środę [emoji6] jeszcze nie zdecydowałam . Ogólnie to mój 5 transfer .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny,
weekend majowy to i cisza u nas :) Co porabiacie w te wolne dni?
Ja siedzę w domu, ale są jakieś urozmaicenia. Zaliczyliśmy już 2 grille (ze znajomymi i rodziną), dziś wpadają do nas teściowie...
Pogoda piękna, ale ponoć ma popadać po południu.

KasiaAnna - ja jestem na etapie 22tc :). W trakcie IV stymulacji do in vitro zaszłam naturalnie w ciążę. Ale czekają na nas 2 mrozaczki po tej ostatniej stymulacji, więc na pewno za jakiś czas po nie wrócimy :).
A jak Twoje samopoczucie?

Dziewczyny, a jak reszta z Was się czuje i co porabiacie?

ilka_a
Powiedz Moja Droga jak to jest z Tymi transferami np. Jeśli sie nie uda za pierwszym to po jakim czasie mozna dalej próbować?
Zatem Czekamy na dwie kreseczki! Trzymam kciuki [emoji4]

Hess
Moj weekend majowy zaczął sie od imprezy urodzinowej, zaliczyłam jeden grill, dalej leżę i wypoczywam [emoji846]
to fantastycznie ze w sposób naturalny Wam sie udało , niesamowite! Tez podjęłam decyzje o mrożeniu.
U mnie Samopoczucie jak narazie w porządku , jeszcze sie nie stresuje choć do wizyty coraz bliżej! [emoji4]

ilka_a
Powiedz Moja Droga jak to jest z Tymi transferami np. Jeśli sie nie uda za pierwszym to po jakim czasie mozna dalej próbować?
Zatem Czekamy na dwie kreseczki! Trzymam kciuki [emoji4]

Hess
Moj weekend majowy zaczął sie od imprezy urodzinowej, zaliczyłam jeden grill, dalej leżę i wypoczywam [emoji846]
to fantastycznie ze w sposób naturalny Wam sie udało , niesamowite! Tez podjęłam decyzje o mrożeniu.
U mnie Samopoczucie jak narazie w porządku , jeszcze sie nie stresuje choć do wizyty coraz bliżej! [emoji4]

Kasia jeśli są mrozaczki to mozna w kolejnym cyklu podejść do crio , jeśli nie ma zaczynasz kolejna stymulację , ale przed kolejna stymulacja ( przynajmniej ja ) robiłam wszystkie możliwe badania , żeby wykluczyć wszelkie przeszkody .

Hess, mi.mąż zrobił niespodziankę i w sobotni poranek oznajmił, ze mam godzinę na spakowanie się i wyruszamy nad morze :) najodowalam się, zlapalam trochę słońca. Wczoraj wróciliśmy, a dzisiaj grill i znajomych:)

KasiaAnna, witaj :) u mnie 19tc po drugim crio z pierwszej procedury:) czeka na nas jeszcze.jeden Mrozaczek :)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

anika11 - to super niespodzianka, Taz bym sobie pojechała gdzieś nad wodę, nawet nie musiałoby to być morze :)

Mnie dziś głowa boli strasznie, może jutro przejdzie.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny. Tak Anika byłam jeszcze raz na usg. Pojechałam aż do Wrocławia bo u mnie niestety przez majówkę wszyscy wolne. Obawiałam się też że jak pójdę do innego lekarza to potraktuje mnie byle jak,w końcu prowadzę ciążę u innego lekarza. Pojechałam do polkliniki. Lekarz znalazł kość nosowa jest w 100% przekonany że na pewno jest. Niestety przezierność karkowa jest bardzo podwyższona. Czekam nadal na wyniki testu i pewnie pójdę na amniopunkcje. Mam nadzieję kochane że będzie dobrze. Czytam dużo i są szanse. Wszystkie inne parametry są ok także to mnie trzyma przy nadziei.

Magda, wierzę, ze będzie dobrze i skończy się tylko na strachu! Jest kość nosowa - to bardzo dobrze! A czy lekarz mówił Ci o ryzyku amniopunkcji? Kiedy beda wyniki testu? Jestem z Toba myslami:*

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Anika kochana lekarz jeszcze nic nie powiedział o ryzyku ale czytałam. Wiem że jest to inwazyjne badanie ale jest mały procent na poronienie. W czw. albo pt będę mieć wyniki. Wiesz na kartkach usg mam zaznaczone moje ryzyko. Jest olbrzymie:( więc myślę że testy pokażą to samo. Bardzo się zalamalam choć po przejrzeniu kilkunastu str.troszkę zaczęłam myśleć pozytywnie. Niektórzy piszą że przezierność ich była też bardzo duża a po amniopunkcji okazało się wszystko ok. Jejku tak bardzo się cieszyłam że po raz kolejny mi się udało. Nawet przez chwilę nie pomyślałam że może coś być nie tak. A teraz ... nie umiem nawet się cieszyc. We Wrocławiu lekarz dokładnie mi opowiedział co może być ale wcale nie musi. Po amniopunkcji gdy wynik będzie zły powinnam zgłosić się do genetyka i jego słowa które zabolaly- i wtedy może podjąć pani decyzję,ma Pani do tego prawo:((

Do góry