reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kaiina, jakie wieści u Ciebie?

dziewczyny, trzymajcie za mnie jutro kciuki... niech się uda to wszytsko ogarnąć!!!

reklama
Wybaczcie ze tak późno ale po wizyciejak wróciłam do domu to szybko wskolczylam do łóżka się grzać :))
Madziu a jak twoja kruszynka??? Jak się czujecie:))
Znika spokojnie dasz rade ogarniesz wszystko i będzie ok:)) w każdym razie trzymam kciuki od. Moja rada tylko się ciepło ubierz bo mnie dziadostwo juz wzięło:))
magda24 i kate23 witam się i ja :))
Hess kochana ty moja a skąd ty takie wynalazki znasz co jak co ale lepiej się czuje:) dziewczyny u mnie chociaż dobre wieści:)) jutro jadę na zastrzyk decapeptyl depot 3.75.. Pytałam się lekarza o te antyki brane wcześniej odp. Mi że mam młody organizm i antykoncepcja niehormonalna w moim przypadku wystarczy przed tym zastrzykiem...
Za14dni ma być @ (teraz mam 22dc wiec możliwe ze będzie szybciej) wtedy mam zgłosić sie w pierwszy najpóźniej 3dc będę miała pobranie krwi na LH i E2 no i usg
Tak się zastanawiam czy to oznacza że będzie zaraz stymulacja transfer itd??:)) akurat od 18 zaczynam urlop:))

KATE23 - cześć Kochana, super, że nas nadrobiłaś. Tak, podchodzę komercyjnie w Novum......nawet bez refundacji na leki.....no ale!! Co do badań - mnie w Novum różyczki nie kazali robić. Posiew z pochwy jest ważny tylko miesiąc, więc nie rób go za wcześnie, żeby termin nie minął.

24magda09 - super wieści, dopiszę Twój transfer do kalendarza. Kochana, bo ty masz w programie 3 stymulacje i transferów (jeśli są max liczby zarodków) to chyba z 18. Co do mrożenia zarodków, to oni chyba mrożą grupen seks, a potem pojedynczo wybierają.

kaiiina - no tak, zaczniesz stymulację :). Zobaczysz przeleci, będzie transfer i już niedługo będziesz odliczać dni do pozytywnej bety :). Cieszę się, że lepiej się czujesz, ale nie szalej i nie przestawaj zażywać tych "cudów". A skąd ja je znam......z autopsji ;). Syrop z cebuli z dziedziństwa, herbatkę z nie wiem skąd, ale dziewczyny na forum też o tym pisały, a lipę od koleżanki z pracy (to na poty, ale one się pojawią jeśli faktycznie organizm jakiś zainfekowany mocno jest, a jak nie to nie, tylko rozgrzeje. I ja dodaje do niej miodu ;))

anika11 - ja trzymam kciuki mocno, na pewno wszystko Ci się uda i będziesz miała transfer!! Nie ma innej opcji!!

Jutro trzymamy mocne kciuki za anikę11, żeby wyniki były na cito i się w czasie na wizytę wyrobiła!! :)

STYCZEŃ

05 - anika11 - wizyta w trakcie przygotowań do crio

08 - KasiaMakaronik - wizyta u gina prowadzącego ciążę
12 - anika11 - criotransfer!!
13 - 24magda09 - criotransfer!!
16 - Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę

Hess - crio!! (ew. początek lutego)

LUTY

08 - Madziula_87 - połówkowe

Dziewczyny, czy kogoś nie pominęłam ??

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane po długiej przerwie , ale czas skrócił się do minimum , do 16 z małym , po do pracy ;-) Z małym czujemy się dobrze choć dręczą go kolki i w dzień może spać jedynie pól godzinki , więc mamusia jest tylko dla niego ;-) waży już 4700 .....
Życzę każdej z Was tego uczucia gdy pierwszy raz podają maleństwo na ręce wszystkie pytania , strach mija , pojawiają się najpiękniejsze i najbardziej oczekiwane łzy dumy i szczęścia ;-)
przesyłamy buziaki forumowym Ciociom

Anika jeżeli chodzi o mnie to tak wszystko mam wykonane :) tylko chodzi mi o to ze np. Od tych badań minie 3 mies to znowu je się wykonuje?? Czy tylko jednarazowo przed kwalifikacja??
Kochana a ty juz do kliniki jedziesz?? Czy jak ??:)
MadziuRz gratulacje:))) ile juz ma twój synus?? I jak ma na imię:))
Dziewuszki jadę juz na zastrzyk:)

Hess dziękuję ☺☺ anika a ja biorę to co poprzednio czyli teraz estrofem medrol acard a 5 dni przed transferem dodatkowo duphaston lutinus i przez 2 dni antybiotyk. Daj znać jak po wizycie trzymam kciuki abyśmy razem podchodzily do transferu ☺☺

reklama
Madziulka Rz - ale ten czas leci. Co do kolek, to moja bratanica miała, strasznie się meczyla. Bratowa musiała z diety wyeliminować mleko, takie kupne. Zero serów, wędlin kupnych, chleba, bo wszędzie mleko dodają. I kolki przeszły.

Kaiiina - to sama nie robisz zastrzyku, czy to jakiś specjalny?

anika11 - zaciskam kciuki od rana!!!

Do góry