reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kaiiina - herbatka z miodem i plasterkiem imbiru, na noc napar z lipy na poty. Jeśli temp się pojawi to tylko paracetamol. Na gardło syrop z cebuli i w miarę możliwości leż, wygrzewaj się.

reklama
Kaiiina - no wiesz, lepiej bez leków jak nie trzeba, bo to nie zostaje obojętne dla organizmu. Ale jeśli będzie się pogarsza, to do lekarza trzeba iść.

Nie wiem, co z transferem.. brakuje jednego badania, lekarka, która je robiła inaczej je opisała i nie chce uwzględnić... K.... jutro rano jestem umówione w szpitalu u znajomej, zrobi mi to na cito i wracam do Łodzi... wiedziałam

anika11 - o rany, jakoś pod górkę ciągle. Ale pamiętaj, że każda Góra ma szczyt i potem jest już z górki!!! To są drobnostki na Twojej drodze do szczęścia!!
A jakich badań w ogóle do crio potrzebowałaś?
Dobrze, że masz koleżankę, która Ci to na cito zrobi :)

Witajcie kochane trochę teraz mniej się udzielam ale stale was czytam ☺no i 13.01 kolejny transfer ☺ ale jak się dziś dowiedziałam moje zarodki rozdziela i podadzą mi jednego. Byłam pewna ze gdyby teraz znów się nie udalo to już kolejne podejście będzie płatne (tak sobie policzylam 1 podejście jest mój misio,2 podejście nie udane, no i teraz będzie 3)a lekarka wytłumaczył mi że nie będzie płatne, bo to będzie tak jakby kontynuowanie tego nie udanego i gdyby teraz znów się nie udało to dalej mam refundowane. Nie rozumiem za bardzo tego no ale dobra; ) mówiła że mam piękne zarodki noni ten w tym nieudanym podejściu też był super ale niestety to jest jak w przyrodzie nie wszystkie przeżywają.

Witam po długiej przerwie:cool2:
Serdecznie pozdrawiam "stare "Znajome:-p oraz kłaniam się nisko Nowym Koleżankom:laugh2:
Napiszę to tak, poczytałam ok 30 stron wstecz, orientuję się mniej więcej co się dzieje, ale na razie nie będę wszystkim odpisywac bo jeszcze sie gubię:errr:
Gratuluje Mamusiom cudownych dzieci:cool2:
Hess Kochana, widzę że się nie poddajesz:laugh2: Dzielna Babka z Ciebie:laugh2: napisz mi proszę bo ten fakt chyba przeoczyłam -czy Ty podchodzisz do komercyjnego ivf w Novum?
Anika czy dobrze mi się kojarzy, że Ty leczysz się w Gamecie? jeśli się nie mylę to napisz mi proszę, czy to prawda że przybyło badań do zrobienia przed kolejną procedurą??? coś gdzieś czytałam, ale nie wiem gdzie?

Dziewczyny Powodzenia:laugh2: rozkręcę się w temacie to postaram się więcej naskrobać:elvis:

u mnie bez zmian. Powiem szczerze, że łudziłam się, że jak wyłącze myślenie o ivf (zresztą klinika mnie skutecznie odstraszała - kazali czekać do stycznia) to może coś samo zaskoczy:growl: ale co tam, nic nie wyszło, a każda @ przypominała mi jak bardzo liczę na Gamete:dry: nie wspomnę o naszym rządzię, który ma w d... nas walczących o dziecko:frown: teraz czas mija nie ubłagalnie a ja mam jeszcze dwie procedury do wykorzystania i liczę, że do końca programu podejdę choć raz:hmm: zobaczymy, w piatek mam się skontaktować co i jak:ninja2: M oczywiście podchodzi tak sceptycznie do wszystkiego, że masakra...

Pozdrawiam raz Jeszcze i życzę Wszystkim upragnionego Szczęscia w Nowym Roku:biggrin2:

reklama
hess, nawet nic mi nie mów :(( jeśli jutro uda mi się to wszytsko załatwic, to to bedzie cud. ja mam do Rzgowa ponad 250 km, tu mam badanie o 9.00, wynik po jakichs 2-3godzinach, a wizyta na 14,50....

Magda, cieszę się, że u CIebie dobre wiesci :) jesli jutro ogarnę temat, to też będe miec transfer12-13.01.jakie masz leki?

Kate, witaj :) tak, jestem w Rzgowie u dr R. Banach. coraz bardziej irytuje mnie to miejsce, ale...
po 1 listopada trzeba uzupełnic wyniki o:
HBc przeciwciała
Toxoplasmoza igg i igm
cytomegalia igg i igm
rózyczka igg i igm
cytologia (ważna 3 lata)
biocenoza pochwy
chlamydia - wymaz metodą PCR

bez tego nie ma mowy o ruszeniu z przygotowaniami do crio. wszytskie badania płatne. z mojej strony radzę Ci się z nimi zjawić na pierwszej wizycie, to unikniesz przesuwania terminu transferu.

a co masz w piatek? dzwonić czy wizyta? czy ja dobrze kojarze, że tez jestes u tej lekarki?

Do góry