reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny tam już była lista bardziej aktualna ale to nic zmieni się.
Kasiu ja nie muszę prosić o l4bo chwilowo jestem bezrobotna więc siedzę cały czas w domku. Ciekawe jak nam będą rosły jajca:-) jutro zaczynamy klucie. Też myślałam żeby jechać pociągiem ale ja mam 100km i chyba będę wolała autem zobaczymy jeszcze. W poniedziałek raczej będzie ze ona mąż albo szwagierka

reklama
mi prof. pewnie zapomniał powiedzieć, żebym brała pół gonapeptylu ale zrobię tak jak ty, ja obejrzałam sobie na you tube filmik instruktażowy jak użyć tego pena bo bałam się, że coś źle przekręcę i go zepsuje a tak jestem spokojniejsza a ty obejrzałaś sobie

Hejka!

Gizas trzymam kciuki aby Wam się wszystko poukładało &&&&&&&&&& A u mnie na razie tylko antyki. Dziś też umówiłam się do luxmed do gina by wyciągnąć skierowanie na usg piersi. Tam mogę za free zrobić. Mam nadzieję, że wyrobie się do dnia wizyty

Sorki że tak mało ale padam. Pozdrowienia dla pozytywnie zakręconych ;-) i dla tych nie zakręconych też :tak:

i tak troszku uaktualniłam nasz grafik trzymania kciukasów, tańców łamańców za nasze powodzenie ;-) kolory mi szlak trafił, więc na nowo pozwoliłam sobie pokolorować ;-)

WRZESIEŃ

wrzesień - Genna piękna betka
16 wrzesień - darka85 podglądanko jajeczek
17 września - karusia28 podglądanko jajeczek
18 września -@mika in vitro
18 września - Gizas wizyta kontrolna
18 września - agnella - wizyta kontrolna
19 Wrzesień - karusia28 kolejne podglądanko
20 września - darka85 - udane jajkobranie
20 wrzesnień - Kwiatuszekq20- pierwsze podglądanko
20 września - lady_margot - podglądanko jajeczek

24 września - agnella - kolejna wizyta w Gamecie + anestezjolog

24 wrzesnia - goniab83 anestezjolog Gameta i spotkanie z angella ;P

30 wrzesień - Smerfeta - wizyta kontrolna + rozpiska leków (Gameta Gdynia)

PAŹDZIERNIK

2 pazdziernik- @ mika wysoka beta:)
9 październik - Kasik36 udana wizyta kwalifikacyjna (Invicta Gdańsk)

mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam :-p

Genna halo?!! jak tam u Ciebie? kiedy chcesz zrobić betę? po 2 tyg od transferu? czy np już w tym tyg? ;-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :)

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i sama też cały czas walczę. Staramy się od 3 lat, mam PCOS, miałam dwie IUI nieudane + wcześniej 8 cykli na CLO bez inseminacji, też bez efektów.
Drożność, nasienie OK, do tej chwili zdiagnozowano tylko PCOS + problemy z progesteronem (niewydolność ciałka żółtego).

W 08.2013 - po różnych przebojach - udało nam się zakwalifikować do rządowego programu. We wrześniu miałam podchodzić do pierwszego in vitro - niestety miałam torbiel + zapalenie pęcherza (niezły zestaw :-p), dostałam tabletki anty i na 04.10 (teoretycznie 1-2 dc) mam wizytę - jeżeli torbiel zniknie zaczynam zastrzyki - krótki protokół. Mam tylko wątpliwości czy na pewno 2-3 dnia po odstawieni tabletek dostanę okres - tyle lat nie bałam że już nie pamiętam ;) ale wydaje mi się że kiedyś miałam dopiero 5 dnia 'przerwy' ... zobaczymy.

Pozdrawiam Was wszystkie i za każdą z osobna trzymam kciuki :-)

Teraz lista jest piękna dziękujemy:-) kasiu mi doktor na ta listę wpisał cały gonapeptyl ale teraz jak dostałam @ to w sms napisałam mu że mi starczy do 7dc a on mi mówi że przecież po pol mam brać jak zacznę gonal dobrze że mu się przypomialo bo czasem dupa by była z stymulacji bo ja przecież duchem św nie jestem ale najważniejsze że już sprostowane. Leki mam do niedzieli włącznie tzn gonal a na pon już nie będę miała ale biorę zawsze wieczorem więc w pt powiem temu kto będzie mnie badał

Gonia, Wczoraj miałam wizytę. Serduszka niestety jeszcze nie słyszałam. Może za tydzień je usłyszę?! Oby!!!
Mój Wielki Mały Człowiek urósł nam do 1,18 cm.

mi gonapeptylu starczy tylko do piątku i powiedział, że tamten lekarz wypisze receptę, a z tym gonapeptylem to dobrze, że napisałaś bo mi nic nie mówił, czyli robimy zastrzyk z połowy a resztę wyrzucamy?

reklama
Kasia a nie można na 2dni to podzielić?? Dziewczyny a wy jak robiłyscię? Też oglądałam filmik. Chyba można bo jak z nim rozmawiałam to mówiłam że jak po pol to do 11dnia mi starczy włącznie tylko trzeba określić mniej więcej pol bo w moim nie m
a podziałki. Kasiu a z dworca daleko jest do szpitala ? Myślę o pociągu też ale o 6.20już bym była na pkp nie wiem trochę nie znam aż na tyle Poznania autem to inaczej

Do góry