reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
DW 87 mocne kciuki za 3 aa żeby to był ten upragniony trzymam mocno kciuki:tak::-)
OlaSzy piątek już niedługo powodzenia:-)
Z tym programem to chamstwo nam robią ,nie zdają sobie sprawy jak bardzo nam pomaga taka refundacja i ilu parom by mogła jeszcze pomóc :wściekła/y:

Gdyby nie ta refundacja to nie wiem czy miała bym dziecko :( albo bylibyśmy zadłużeni po uszy...jak tylko szczęście dopisze wracam w tym miesiącu po kolejnego. Zastanawia mnie fakt,jeśli uda mi się tym razem to zostaną mi jeszcze dwa zarodeczki z refundacji, i co w tym wypadku? do czerwca przecież ich nie zabiorę...ludzie nie mają serc.

Gdyby nie ta refundacja to nie wiem czy miała bym dziecko :( albo bylibyśmy zadłużeni po uszy...jak tylko szczęście dopisze wracam w tym miesiącu po kolejnego. Zastanawia mnie fakt,jeśli uda mi się tym razem to zostaną mi jeszcze dwa zarodeczki z refundacji, i co w tym wypadku? do czerwca przecież ich nie zabiorę...ludzie nie mają serc.

Magda, w PISie nie ma ludzi, są jakieś maszyny, które zostały wyprane z uczuć i racjonalnego myślenia. Każda kolejna ich decyzja, pomysł jest tak strasznie głupia, że aż żal mi się robi naszego narodu. Głupio myśleli, że będzie lepiej, bo co im nie pasowało przy poprzedniej władzy? Bo kradli? każdy to robi - ale dbali o obywateli, nowy rząd dba tylko o siebie:crazy:

Kasiu - prawda, już niedługo :) Dziwne, ale się nie martwię, nie denerwuję, nie stresuję. Jestem spokojna i zrelaksowana ;-)

Magda, za przechowywanie zarodków od 1 lipca będziesz musiał płacić, no i oczywiście za transfer, gdy się zdecydujecie.

Dw87, kciuki w akcji!

24magda09 - tak jak napisała anika11, za przechowywanie zamrożonych zarodków od 1 lipca 2016 będziesz musiała płacić. Nie wiem dokładnie jakie to są koszty, ale np w Novum w Wawie przez pierwszy rok to 670 zł, a w kolejnym roku 400 zł. Jeżeli Was nie stać , to można tylko oddać zarodki do adopcji....lub się zapożyczyć.

Dziewczyny, dziś (a raczej wczoraj, patrząc na godzinę) przyszła @. Huuurrra, wreszcie mogę ruszyć ze stymulacją :tak:

Dziś trzymamy kciuki za niebajkę. Powodzenia na kontroli, czekamy na sprawozdanie :-)

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

03 - niebajka - kontrola u ginekologa

04 - Madziula_87 - badania genetyczne + test Pappa
04 - OlaSzy - rozpakowuje się (cc) !!
07 - Hess - wizyta w trakcie stymulacji
08 - 24magda09 - wizyta przed crio
11 - KasiaMakaronik - wizyta u lekarza prowadzącego ciążę
11 - DW87 - I wysoka beta!!

STYCZEŃ

anika11 - crio !!

Dziewczyny, czy kogoś nie pominęłam ??

reklama
Hess cieszę się bardzo że ta małpa @ przyszła ;) dziewczyny ja wiem ze się będzie samemu płacić za zamrażanie ja płacę już od 2 lat za komórki bo mam dwie zamrożone jest to koszt 400 zł ale chodzi mi o takie pary co nie będzie ich na to stać. PIS walczył ciągle oto że ivf jest złe bo niszczą zarodki,ale sami do tego teraz doprowadzą nie przedłużając refundacji, powinni się teraz za to zabrać i koło du...y im zrobić tylko kto się ma zabrać ; ( zabrali wielu parom nadzieję i szanse na macierzyństwo.

Do góry