reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
24magda09 - i tak zarodków nie można zniszczyć. Nawet jak parę nie będzie stać na płacenie, to nie wolno niszczyć zarodków. Będą zmuszeni oddać je do adopcji.
To jest Stowarzyszenie Nasz Bocian.

wiem HESS że nie wolno niszczyć zarodków z resztą para która stara się tyle lat o dzidzie to nawet przez myśl jej takie coś nie przejdzie. Nie mogę tylko przeboleć tego faktu iż parze której udało się za 1 podejściem i ma jeszcze swoje zarodeczki i nie będzie jej stać na kolejne płatne ivf to będzie zmuszona oddać swoje zarodki,jakim prawem... ; ( to jest na prawdę smutne. Znam osobiście jedna parę która zakwalifikowala się do ivf ale nawet na same dojazdy musiała się za pożyczać aby tam wogole dojechać a co dopiero koszty ivf i mrozenia. Co za kraj

wiem też że niektórzy ludzie "bidują" na własne życzenie to niektóre "przypadki" patologii,ale tą parę którą poznałam mieszka w małej miejscowości można by nawet rzec wieś ,zarabiają oby dwoje ale niestety są to małe pieniądze i niestety przez ten chory kraj będą musieli oddać swoje zarodki,swoje własne zarodki o które tak bardzo walczyli. Serce mnie aż boli.

Wpadam z zeznaniami z wizyty.

Mala wazy 1037g. Lezy pupą do wyjscia. Szyjka, lozysko,wody w normie.
Z cykrzyca walcze dietą. Wczoraj bylam na kontroli, opiernicz byl, wskazowki tez. Nastepna poradnia 16grudnia.
kontrola u gina 31.
Delikatna anemia się pojawila, dostalam zelazo i tyle.. byle do przodu..

Dziewczyny caly czas czytam Was i trzymam kciuki. niestety czasu na pisanie brak:/ praca:/

DW to musi byc TEN zarodeczek:*!

Hess wielkie kciuki za Twoje podejscie! Niech pecholki rosna piekne i wartościowe coby byly piekne zarodeczki i upragniona ciaza!

Magda, Anika zbierajcie sily na crio;****

KasiaM, jak sobie radzisz? Jak cukier?

OlaSzy fiu, fiu! Ale zlecialo! Marysia zaraz będzie z Wami:)

Marcysia czekamy na relacje:)

24magda09 - no wiem, wiem. Mam nadzieję, że jakoś znajdą sposób, żeby jednak te mrożenie mrozaczków było za free. Może w klinikach zgodzą się na płacenie w ratach???

niebajka - cieszę się, że u Ciebie i Maleństwa wszystko dobrze. Pilnuj się z cukrzycą, bo od nas też burę dostaniesz ! ;-)

OlaSzy, Madziula_87 - poprosimy o relację i fotki (OlaSzy) pociechy, oczywiście, jak już ogarniecie :tak:

Ja od jutra zaczynam zastrzyki z Gonal F.

Jutro trzymamy kciuki za OlęSzy i jej Marysię - dziewczyny trzymajcie się, nie róbcie lekarzom problemów!! :-) oraz za Madziulę_87 i jej dobre wyniki w testach :-)

GRUDZIEŃ

04 - Madziula_87 - badania genetyczne + test Pappa
04 - OlaSzy - rozpakowuje się (cc) !!

07 - Hess - wizyta w trakcie stymulacji
08 - 24magda09 - wizyta przed crio
11 - KasiaMakaronik - wizyta u gina prowadzącego ciążę
11 - DW87 - I wysoka beta!!
16 - niebajka - wizyta kontrolna cukrzycy
19 - Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
31 - niebajka - wizyta kontrolna u gina prowadzącego ciążę

STYCZEŃ

anika11 - crio !!

Dziewczyny, czy kogoś nie pominęłam ??

Ostatnia edycja:
Hej :-)
Jestem już po prenatalnych :-) badanie usg wykazało, że z Dzidzią wszystko ok... Maluszek zdrowo rośnie i to najważniejsze ...wyniki testu za 10 dni i myślę, że też będą ok ;-)

Hess za ładne jajeczka kciukam ;-)

cześć dziewczyny
Niebajka bardzo się cieszę że u was ok powiedz mi jakie normy Tobie lekarz podał na ten cukier ,bo u mnie skacze, dieta nie pomogła schudłam 2 kg w ciągu dwóch tygodni wczoraj byłam w poradni diabetologicznej i niestety już mam insulinę dodatkowe kucie i oprócz tego nadczynność tarczycy i niedobór witaminy D ,pilnowałam się co jem a i tak nie pomogło
Madziulka 87 super że dzidziuś sobie rośnie oby tak dalej:-)

reklama
Do góry