reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
U mnie w bocianie ciąża była potwierdzona dopiero jak było serce. Byłam na dwóch potwierdzeniach, na pierwszym był sam zarodek. Za żadna nie płaciłam.
Serio?! Wkurza mnie już ten dualizm. Wiecie czy coś zmieniło się w refundacji? Ja mało śledzę social media :/
No teraz to mnie wkurzyli, a chciałam już machnąć ręka 🤣

Ja niestety zapłaciłam. Trafiłam na lekarza który niestety chciał mnie naciągnąć na koszta. Wszystkie potrzebne badania do in vitro są refundowane przez program rządowy. Jak i również oczywiście te, które są potrzebne do kwalifikacji. Jest to głównie AMH, hormony, seminigram i wiele innych
Mam nadzieje że u mnie tak nie będzie.
Jesteśmy zakwalifikowani także zobaczymy.

Serio?! Wkurza mnie już ten dualizm. Wiecie czy coś zmieniło się w refundacji? Ja mało śledzę social media :/
No teraz to mnie wkurzyli, a chciałam już machnąć ręka 🤣
Do mnie zadzwonili z kliniki i powiedzieli, że oni tak rozumieją to Zarządzenie. I jak ja się doszukałam jakiegoś zapisu o dwóch bezpłatnych to żeby im wysłać to oczywiście się do tego odniosą. Dla nich jak jest wizyta z USG to już kolejna płatna.

To my chyba właśnie do niego..

To ciekawe bo mi dziś konsultantka proponowała termin 9.01 do niego.
Nie pasowało mi więc jest kolejny czwartek.
Też jesteśmy nowi.
I u nas poza programem póki co.
No to my właśnie 9.01 idziemy 🙂 Tylko już po umówieniu zorientowałam się, że mąż 2h wcześniej ma badania nasienia, rozszerzone i wątpię, żeby na wizytę o 16:20 były już wyniki 🙄 A dobrze by było, gdyby lekarz miał na świeżo ogląd sytuacji u niego, bo ja poza wymazami (oprócz cytologii) i wirusówką mam wszystko aktualne.

reklama
Nie, Malinę odpuściłam i 20.01 mam wizytę tele u dr Joanny K-P. Licze się z tym, że będzie chciała dorobić jakieś badania, ale nie za ponad 4tys. i „tylko” w Łodzi 😒
Ja też go odpuściłam.
Jestem teraz u Jankow.skiej.
I ona na np zwróciła uwagę na nieprawidłowa ilość leukocytow w nasieniu... były jakieś bakterie.
Poza tym też nie byłam przekonana do szczepień.
Jesteśmy już po antybiotykach.
Ja miałam wlewy z intralipidu, będzie accofill i acard po transferze.

Do góry