reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dzwoniłam do kliniki kazali mi dziś zrobić bete HCG i progesteron a po południu dzwonicć do lekarza .
Mam wyniki jest ok wszystko dzisiejszy wynik to 502,60. Tak bardzo się bałam .....

Ostatnia edycja:
reklama
Madziulka Rz - super wieści, gratuluję przyrostu.

A ja też mam dobre wieści, będę miała e końcu transfer, jupi!!!
Mam 1 maluszka 1BB (wczesna blastocysta) , niestety reszta nie dotrwała. Znowu zaczęły padać po 2 dobie. Były to 4, 8, 7, 6 wszystkie z literką C.
Popłakałam się ze szczęścia, żalu i strachu. Normalnie w ciągu kilku sekund przeszłam przez te wszystkie stadia.

No i moje pytanie, jak mogę się do tego przygotować, by zwiększyć szanse na przyjęcie się malucha.?

hess jeszcze troszeczkę i kropek bedzie z tobą [emoji4]
madziulka moje gratulacje !!! Niech beta pięknie przyrasta !!!

Ja jestem załamana [emoji17]dzwoniłam do Invicty i nadal nie ma moich dokumentow nawet MZ ich nie ma czyli Invimed nie wyslal ,czas ucieka maz zaraz wyjeżdża i znowu dluuuuga przerwa bedzie [emoji36] nadodatek mam hiperprolaktynemie i erytrocyty poniżej normy , w czwartek histeroskopia ( usuwanie zrostów ) . jakos brak mi sił juz ,mam wrażenie ze walczę z wiatrakami [emoji17]

Hess super! Kochana jeden bo to TEN ;) Co do Twojego pytania o zwiekszenie szans to niestety ja Ci nie pomogę. Sama pierwszy raz podchodziłam do procedury i nie wiedziałam co z czym się je. To Wy mi tu rozwiewałyscie wątpliwości. Może znajdZie się tu mmądrzejsza glowa ;)
Kurcze, a czy są jakieś badania które wyjaśniają dlaczego przestają się dzielić te Twoje komórki? Bo w sumie to sporo miałaś tych komórek a po zaplodnieniu został się jeden zarodek. Czy to wszystko siła wyższa i trzeba zdać się na los?

Witam dziewczynki,

dawno się nie odzywałam, ale miałam teraz trochę problemów i nie miałam siły, żeby się zebrać.
Teraz już wszystko ok, tzn można tak powiedzieć, chociaż sytuacja wciąż jest dla mnie bardzo trudna.
Jestem obecnie w 16 tygodniu ciąży. Z maluszkiem wszystko w porządku - mierzy już prawie 10 cm, za 3 tygodnie 11.04 mam usg połówkowe - kurcze, jak ten czas szybko leci.

Widzę, że dzieje się tu bardzo dużo i dużo dobrych wiadomości. Trzymam mocno kciuki za Was dziewczynki przesyłam fluidki ciążowe.:tak:

reklama
Marcysia - z tymi komórkami to raczej taka moja natura , są słabe genetycznie i już. Robiłam badania niby genetyczne, ale one nic nie dały. Musze być dobrej myśli i już, że to TEN zarodeczek. :)
To kiedy betujesz? Bo nie wiem czy mam zmieniać kalendarz.

Ilka - Ty tu nie kwękaj tylko uparcie dąż do celu. Z pewnością w końcu będzie z górki. :)

EwciaK30 - ciesze się, że u Twojego maluszka wszystko ok. Ten czas leci, oj leci. Mam nadzieje, ze Twoje problemy szybko się skończą. Zaglądaj do nas czasem kochana :) Wspieraj nad swoimi fluidkami. :)

Do góry