reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

no tak
ale czy jest sens żeby robic je teraz? przed kwalifikacją?
czy maja prawo ode mnie tego wymagać jak nie jestem jeszcze w ciąży?

a jak sie nie zakwalifikuje?
w ciąży to ja je bede robiła na NFZ albo nawet zapłace jak będzie taka konieczność i napewno lekarz bedzie je zlecal ale teraz to chyba nie jest konieczne?

reklama
lawendowy
pod ten numer można dzwonić i pytać o te różne badania przed kwalifikacja?

agusiapela
czy ty już dowiedziałaś sie cos więcej od tej laseczki???
bo nie wiem co robić

Tak kochana już dawno wiadomość od niej wkleiłam na BB lecz nie uzyskałam od was żadnej informacji w tej sprawie.

Kochane tą odpowiedź wklejam jeszcze raz :-)
Właściwą instytucją do interwencji jest departament matki i dziecka, mozecie się tam zwrócić same lub przez nas, (Stowarzyszenie), wtedy jednak będę potrzebowała informacji o klinice oraz informacji od każdej z pacjentek, która uważa się za pokrzywdzoną (wraz z opisem zleconych badań i ich kosztów).

pozdrawiam

Ania

Kochane tą odpowiedź wklejam jeszcze raz :-)
Właściwą instytucją do interwencji jest departament matki i dziecka, mozecie się tam zwrócić same lub przez nas, (Stowarzyszenie), wtedy jednak będę potrzebowała informacji o klinice oraz informacji od każdej z pacjentek, która uważa się za pokrzywdzoną (wraz z opisem zleconych badań i ich kosztów).

pozdrawiam

Ania

Jeżeli chcecie aby stowarzyszenie się tym zajęło to proszę o dane o,które prosiła Ania.

Anuszka wszystkie pozostałe badania porobisz po kwalifikacji, większość jest refundowana a jeżeli któreś nie będą refundowane to zapłacisz za nie, tak więc moim zdaniem poczekaj.

agusiapela
dziękuję
wielki buziak
ja może sobie zadzwonię osobiście do tego departamentu
a jakie to stowarzyszenie?
tam tez może sie zwrócę, jak nie dla samej siebie to dla nastepnych par ...

kasik
ale on chce je na kwalifikacje wlasnie!!!
kurde no co za paranoja
czy w naszym kraju nie moze byc normalnie?
mam do niego zadzwonic i wprost spytac prawda

pełna nadziei
nie mam właśnie ich jeszcze zrobionych

Ostatnia edycja:
Anuszka-moje zdanie jest takie,że........
Jeżeli do samej kwalifikacji potrzebne jest samo AMH,FSH i badanie nasienia to niema sensu robić innych badań i dawać klinice zarabiać.Ale mi lekarz zaproponował zrobienie badań za kwotę 500zł(chyba kariotypy jak dobrze pamiętam)lecz,że ja już jestem w programie to nie mogę ich zrobić.Takie badania warto wykonać gdyż one świadczą chyba o powodzeniu zapłodnienia nie jestem pewna na 100% ale chyba tak jest dziewczyny wy będziecie na pewno wiedziały.

reklama
Genna, dzisiaj zrobiłam testa. Miał być na pamiątkę, ale nie będzie, bo pokazał tylko jedną krechę.
Jak dobrze, że nie zrobiłam go przed betą, ale nie kusił mnie za specjalnie. Zresztą ja mam silna wolę i teraz powiedziałam sobie, że przed betą żadnych sikańcow nie robię :-D
Lawendowy to jakaś sucza a nie test :-D, a taki czuły był, no ale jak domalujesz sobie drugą kreskę to będą dwie :) hmmm chyba że ten ma odwrotnie :)

Do góry