reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Wiemy co to za lek i na jakiej zasadzie dziala.... Tak jak napisalam Twoja beta jest kosmiczna a jezeli nawet taka jest to przy takiej wartosci powinno byc juz widac zarodek a u Ciebie nie ma nic tak piszesz.... A zreszta jezeli bylas u lekarza w dniu bety to powinnas wiedziec na czym stoisz ....

reklama
Najlepiej zapytaj lekarza a nie pytasz na watku o ivf gdzie wszystko inaczej dziala. Wystarczy wpisac pregnyl forum i tam bedziesz miala watek o tym leku.

Jołasia może byc ze twoje labo ma inne wartości i dlatego ta beta jest taka duża , tradycyjnie sa niższe , np ciąża od 5j , sprawdź na swoich wynikach normy obok, pregnyl utrzymuje sie ok 10 dni , bete powtórz najlepiej po 2 dniach od poerwszej w tym samym labo, a dzisiaj to możesz nasikać na test :)

Witajcie dziewczyny! Czytam was już przeszło od roku, ale zawsze brakowało mi śmiałości by się odezwać. Teraz piszę, ku pokrzepieniu serc, bo jestem na moment przed rozwiazaniem :) Nam powiodło się dopiero 5 ivf, które było pierwszym w rządowce (w sumie miałam 5 transferów, choć raz transfer w ogóle się nie odbył).

Poza tym wyniki stymulki zawsze były u mnie słabe (mam endometriozę 4stopnia), ale po zastosowaniu kilku rad z tego forum - słynny ananas, olej lniany, suplementacja lekami - jakoś się udało! Dużo zależy też od głowy, ja przy ostatnim podejściu regularnie odwiedzałam psychologa, co też miało ogromny wpływ na powodzenie...
Coś czuję, że teraz będzie kolejna "fala" ciężarówek, bo i naturalsik się trafił (gratulacje Heiza) i czytałam, że Gizas udało się za 5 razem - więc chciałam was zarazić pozytywnym myśleniem. To jest tak jakby na każdego miała przyjść jego pora. Mam nadzieję, że lada moment posypią się tutaj same wysokie bety :)
A posiadającym już maluszka/-i w brzuszku życzę szybkiego i bezbolesnego porodu, o ile taki jest w ogóle możliwy ;)

genna - dzięki. Nie raz piszą że nawet 14 dni a ja chodze do dobrego dr w pozn i idąc do niego miałam nadzieję że się zna na tym.
Tak swoją drogą to czy zdarzało się wam żeby podczas stymulacji zastrzykami, po clo miałam duże dawki gonalu oba jajniki działały inaczej tzn reagowały w różny sposób?
Jakby sie teraz znowu nie udało myślałam o rządowym programie ale jak teraz takie cyrki się dzieją tzn urosła mi mega torbiel z mniejszego pęcherzyka a większy pekł i jeszcze mniejszy pękł z tego co torbiel jajnika to co będzie przy mocniejszych lekach. Zastanawiałam się czy włłaśnie nie najlepszym rozwiązaniem będzie invitro. Pobranie jajeczek nim poprzerastają.

Lilka wszystko co znalazłam na temat pregnylu kontra beta to nie było żadnego wyniku podanego z dnia spodziewanej @ w takiej wielkości, dlatego też napisałam tu wśród dziewczyn które już wiele sposobów do ciąży przeszły mając nadzieję ze któraś pomoże a nie zareaguje negatywnie!

Jolasia ja nie zareagowalam nwgatywnie tylko probuje Ci doradzic.. U nas jest inna sytuacja i inaczej to wszystko sie liczy. Szukalam info na temat Twojego przypadku i faktycznie takiego nie znalazlam. Wyczytalam tylko ze w okolicach spodxiewanej @ beta powinna byc mniej niz 1000 roznie dziewcztny pisaly. A najlepiej skoro nikt tak nie mial jak Ty skonsultowac z lekarzem. Moze powtorz bete za 2 dni i zobaczysz na czym stoisz...

Jolasia jeśli beta jest pokazana w tradycyjnych jednostkach to może być to ciąża blizniacza, ale nie wiemy czy miałaś jeden pecherzyk czy dwa, bo teraz podalas ze różnie jajniki reagowaly. Taka reakcja jajników też może być, dlatego przy ivf podaje się dodatkowo zastrzyki z tzw antagonista by jajca w miarę równo rosły

Co do wyniku bety po pregnylu - bez ciąży wyniósłby zaledwie kilkanaście jednostek, zaś lekarze widzą 'coś' na usg od bety w wys ok tysiaca, czasem nawet niższej

A Lilka to widzisz jedyna złota dziewczyna która od razu odpowiedziała na Twoje pytanie ;-) a my cała reszta jak widzisz trochę olalysmy pytanie ;-)

Jołasia, beta po pregnylu utrzymuje sie do ok 10 dnia po zastrzyku. U mnie w 10 dniu po zastrzyku wynosiła 3,5 wiec nie jest to jakis szałowy wynik. Twój wynik w okolicy @ jest bardzo wysoki. Endo jest ok, można powiedziec że ciążowe. Przy becie 4500 powinien być widoczny pecherzyk ciązowy. Ja miałam bete 1800 i był pecherzyk. Podaj jakim badanie robiłas bete bo to nie jest tak ze wszędzie jak pójdziesz i powiesz ze chcesz bete zrobią Ci tak samo. Masz L45, L46, L47.I podaj jakie masz jednostki. Kiedy teraz idziesz do lekarza? I w ogóle co lekarz mówił na to że beta taka wysoka? Ile pecherzyków miałaś? A może bedziesz szczesliwą mamą np. 3 dzieciaczków??

reklama
jołasia - ja przed in vitro miałam raz podany Pregnyl, podczas stumulacji CLO. Niestety potem nie badałam bety, tylko lekarz kazał mi zbadać progesteron i miałam wielgaśny...po ok. tygodniu. Po następnym tygodniu spadł, ale nadal był wysoki, więc musiałam powtórzyć go 3 raz i już kompletnie spadł. Był tak wysoki, bo popękało wszystko co mogło. A ciąży nie było, więc zaczął spadać. Natomiast co do wyników bety po Pregnylu się nie wypowiem, bo nie miałam z tym do czynienia.

enni - dopisałam Cię w kalendarzu jako "wizyta przed stymulacją" :tak:

Do góry