reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Lawendowy
gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
!!!

kilka dni mnie nie było a tu takie wiadomości!!!

babeczki byłam na pierwszej wizycie...
papierologia, masakra!!!
mój małż to się tak wkurzał ...

nie jestem zachwycona z tej wizyty...
lekarz małomówny, spokojny, "czy mamy jakieś pytania?"
no kurde on chyba jest od tego żeby nam powiedzieć co i jak ... a nie czy mamy pytania

no i myslę że nas też chcą naciągnąć ale nie dali mi skierowania na badania w swojej klinice i nie kazali od razu za nie zapłacić
chociaż tyle dobrze
no ale za wizyte juz tak ... 150 zł

oprócz rozszerzonego badania nasienia dla M dostałam:
potas :wściekła/y:
sód:growl:
APTT
TSH, FSH I PRL a mam świeże:realmad: ale mówił że jak przed kwalifikacją nie straca ważności to mam nie robić
morf z rozm aut. ??? co to? wiecie?
HBS ANTYGEN
ANTY HCV
ANTY HIV
TOxOPLAZM IgG
TOXOPLAZM IgM
WR
no i to nieszczesne AMH

bede wdzieczna za podpowiedzi co mam robić do kwalifikacji a czego nie i moze beda robione na NFZ i są w refundacji do ivf bo ja zielona jestem
buziaki

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam taką wątpliwość. Pisałyście kiedyś że w Gamecie nie ma już miejsc na ten rok. Czy to chodzi o to że im się już fundusze refundowane od państwa skończyły, czy po prostu nie dadzą już rady obsłużyć więcej pacjentów? Bo się zastanawiam czy jeżeli na nas pula pieniędzy od MZ już jest bo jesteśmy zakwalifikowani to może mielibyśmy szanse jeszcze na przyjęcie do nich i rozpoczęcie procedury już w najbliższym czasie?

Anuszka do kwalifikacji potrzebne jest TYLKO I WYŁĄCZNIE:
- ogólne badanie nasienia
- AMH lub FSH (ale lepiej mieć oba bo niektóre kliniki wymagają obu)
reszta jest refundowana ale dopiero jak Was zakwalifikują. Wszystko nie starsze niż 3 miesiące.

Malwisia mi też się wydaje, że pula pieniędzy im się skończyła. Moce przerobowe to na bank mają bo jeszcze obsługują pełnopłatnych. Najlepiej zadzwoń i podpytaj.

Ostatnia edycja:
Dzwoniłam do Gamety i niestety zabieg i tak w tym roku już by się nie odbył. Kurczę, chyba ugrzęznę w tym Genesis które znowu zrobiło mnie w jajco. Moje AMH już sobie u nich leży a oni mnie o tym nie informują. Dowiedziałam się tego z laboratorium.

Malwisia Ty powinnaś zabrać męża i razem pojechać do dyrektora kliniki i z nim pogadać konkretnie o co chodzi i czemu nie napisali do tego ministerstwa, poprosić o wyjaśnienie itp bo szkoda waszego czasu i nerwów

kasik
mam powiedzieć lekarzowi to wprost bez owijania w bawełnę?
zadzwonić i mu delikatnie powiedzieć ...
zrobimy to AMh bo nigdy nie robiłam, powtórzymy badanie nasienia żeby było świeże...

lawendowy
pod ten numer można dzwonić i pytać o te różne badania przed kwalifikacja?

Departament Matki i Dziecka
ul. Długa 38/40
Numer pokoju: 15
Dagmara Korbasińska - dyrektor
Telefon:
(22) 53 00 383 (22) 53 00 386
Fax:
(22) 53 00 394

agusiapela
czy ty już dowiedziałaś sie cos więcej od tej laseczki???
bo nie wiem co robić
Z tego co widzę to kliniki się już wycwaniły i naciągają pieniądze już przed kwalifikacją :wściekła/y:
Dziewczyny kochane napisałam wiadomość do dziewczyny,która kontaktuje się bardzo często z MZ i przedstawiłam jej całą sytuację.Jak tylko otrzymam odpowiedź wklęję ją na BB.

reklama
anuszka te niektóre badania co kazał wam zrobić są wazne podczas zabiegu jak np hiv oraz dla zdrowia maluszka jak toxoplazmoza, jak juz bedziesz w ciazy to i tak bedziesz musiala to zrobic bo to standard

Do góry