reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hess estradiol ogromny to moze byc hiperka.. a przy hiperce podanie zarodka to lekarze nie chca. Ale bedzie miala zarodeczki to sobie wezmiesz za miesiac ;-)

reklama
Olusia ja przed punkcja miałam estradiol ponad 13000 i hiperki nie miałam. Dostałam dostinex punkcja była miałam 16 oocytow i transfer tez się odbył mimo że chcieli mi przełożyć na następny cykl. Zrobili dodatkowo lh i fsh i na podstawie tych wyników podjęli decyzję ze transfer się odbędzie.

kilka-1986 - wow! 13000. Mnie lekarz powiedział, że że wzg na progesteronu wysoki nie chce transferu robić, bo jak za wysoki to utrudnia zagniezdzenie się zarodka.

Hess no taki miałam w sobotę był ponad 2000 a we wtorek ponad 13000. No wiem ze jak progesteron nie taki jak trzeba to nawet nie ryzykują transferu... Moja znajoma tak miała.

Lilka pamietam ze ty pisalas ze masz taki estradiol to dobrze ze hiperki nie bylo. To moze tak bedzie z Hess i dostanie swiezynke ;-)

Hej dziewczyny.
Jak tam u Was andrzejkowy wieczór?
Ja wczoraj znajomych trochę miałam i imprezka się tak rozkręciła, że do 3 prawie się bawiliśmy:)
Ale fajnie było tak popatrzeć, jak inni się bawią, a ja na trzeźwo zupełnie;-)

Hess - to kiedy będziesz wiedziała, czy podadzą Ci teraz świeżaczka, czy jednak nie?Czy decyzja już zapadła?
Pocieszyłaś mnie z tą dr Zygler, że taką dobrą opinię ma. Chociaż tyle.

Kurcze tak Was czytam dziewczny i stawierdzam, że ja to zupełnie zielona jestem w tym temacie, nic nie wiem normalnie o wynikach, badaniach itd. Aż mi głupio, że taka nieprzygotowana jestem.
We wtorek mam pierwsze podglądanko - 6 d.c.
Zobaczymy.

EwciaK30 - spokojnie, ja też zielona. Teraz mam nieco wiedzy, bo zdobywam na bieżąco, ale tylko to co przechodzę. A cała reszta - to wielka niewiadoma. Myślę, że lekarz dopiero w dniu punkcji podejmie wszystkie decyzje, czy świeżaczek, czy mrozaczek itp. Ale myślę, że będzie mrozaczek.

Dziewczyny - mnie lekarz mówił o przełożeniu transferu tylko z powodu progesteronu. Z powodu estradiolu też mogą odwołać? Choć mówił mi, że jedna pacjentka miała ma punkcji 60 pęcherzyków......a zrobili punkcję. Transferu już nie wiem. Ona to musiała mieć mega estriadol.

lilka-1986 - a pamiętasz jaki miałaś mniej więcej progesteron przy estriadolou 13000??? Tobie wtedy robili transfer świeżaczka??

reklama
Do góry