reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Enni , przejście do innej nie trwa aż tyle, do 1 miesiąca , więc spokojnie dasz radę nie stresuj sie :) a co badań, to kwalifikacyjnych nie powtarzasz, ale jezeli wirusologia ci sie przeterminuje to tak, ale to juz w programie i nie placisz za to . Za pierwsza wizytę w nowej klinice tez juz nie płacisz bo jesteś w programie.

Przepraszam ale nie nadrobie was dzisiaj ale dopiero do domq wróciłam, trochę roboty mam w zwiazku z organizacją biegu, a do tego moja mama wczoraj wyszła ze szpitala po operacji usunięcia tarczycy a dzisiaj pogotowie ja zabrało na IP bo ciśnienie. Jej strasznie skacze i miała 220/110 a ja mam ruchy powolne, bo próbuje sie oszczędzać i tak wszystko długo trwa. Ahhh i jeszcże sie zdenerwowalam sprawą ktora powinna byc blacha, ale tak to jest masz miękkie serce musisz mieć twardą dupę :/ odechciewa sie wszystkiego
PA jeszcze musze
do komputera usiąść i porobic trochę rzeczy by jutro znowu nie siedzieć cały dzien, bo trzeba przygotowac 500 pakietów startowych dla zawodników, zrobic plan pracy dla wolontariuszy itp, to juz nie na nerwy ciężarnej
Anulla ja brałam
femibion natal 1 a od 2 trymestru omega med optima forte, ma podwójną dawkę dhea, podobno PTG to zaleca

Ostatnia edycja:
Kwiatuszek oby dni do wysokiej bety minely jak najszybciej :) Po braciszka lub siostrzyczke zdazysz wrocic do konca programu :)

Anulla patrz moj doktorek nic mi nie powiedzial, ze w E-gu robia prenatalne. Ciekawe skad maja genetyka, przeciez w E-gu nie przyjmuje zaden. Chyba jednak wole isc do Invicty, tam robia to na codzien. To tak jak z badaniami nasienia, tez robia w E-gu ale moj doktorek nie polecal bo skoro robia rzadko to nie maja doswiadczenia. Zreszta juz sie umowilam wiec nie bede mieszac. A co do Bio-oilu to mi ostatnio znajoma odradzala, stosowala systematycznie cala ciaze, wydala kupe kasy bo jest drogi a i tak ma rozstepy. Zaznacze, ze bardzo malo przytyla w ciazy i jest szczupla.

Infinity tez skorzystam z Twoich rad :) Na razie wystarczy mi krem z Rossmana a pozniej dorzuce maslo.

kwiatuszek super, oby dni do pozytywnej bety minęły szybko :tak:
Anulla
nie, to był jeden z pomysłów jak by się nie udał 4 transfer ;-) biorę obecnie standardową dawkę (600), zalecane minimum to 400.

Kasik u mnie genetyk też nie przyjmuje od tak. Ale te badania robią codziennie, bo to akurat wiem i znam lekarza, który je robi. Mam mieszane uczucia, ale jeśli mam jechać 400km, to jeśli mnie przyjmą, to zdecyduję się u siebie. A tych prenatalnych jest kilka, najpierw w 11tc, potem ok. 20tc i później chyba, to na wszystko trzeba mieć skierowanie?
Masz trochę bliżej do kliniki, więc chyba też wolałabym do nich podjechać. A ja mam problem, bo bym nie miała kierowcy, a sama nie chcę jechać.

Genna, mam nadzieję, że z mamą wszystko już ok i trochę zwolnisz tempo. Odpocznij już na dziś i nie denerwuj maleństwa :)

z ciekawości patrzyłam jak wyjdzie z kalkulatora z 1 strony - i wyszło mi 4 tydzień i 5 dzień ciąży :) W sumie zgadza się z wynikami bety - 5tydzień:) Jeszcze 2 ważne wizyty i spokój na jakiś czas:)

Kwiatuszek co do tego progesteronu, to ja już nic nie rozumiem, bo ja miałam 1,8 i transfer odbył się, a i tak od dnia punkcji biorę Lutkę, więc ten progesteron po 5 dniach mógł wzrosnąć i do 10-15 nawet :/

Kasik ja tez używam oliwki z rossmana,, tak naprawdę jak ktos ma predyspozycje do rozstepow to je bedzie miał. Ja od zawsze raz wygodnie, jeszcze przed ciążą robiłam sobie kąpiel z oliwka bo mam suchą skórę.

reklama
genna, ja nigdy nie miałam, a po chyba sterydach mam takie wgłębienia, że chyba 1cm mają :( po stymulacji nie miałam nic. Dopiero wyszło po którymś crio i nawet nie zauważyłam kiedy. Tak myślę, że to sterydy. Wolę więc dmuchać na zimne i coś używać. Może dopóki brzuch się nie zwiększa to sobie podaruję:)

Do góry